zondag 16 september 2018

Heb je deze ‘ascentieverschijnselen’ al ervaren? ~ Nieuwetijdskind Magazine


Heb je deze ‘ascentieverschijnselen’ al ervaren?


Heb je deze ‘ascentieverschijnselen’ al ervaren?

De feiten: Er vindt een verschuiving in het bewustzijn plaats op de planeet. Of je je er bewust van bent of niet, het beïnvloedt niet alleen jou, maar het gehele menselijke ras. We evolueren, we ascenderen, we verlichten. Valt het je op?


Om over na te denken: Wanhoop niet als je het gevoel hebt dat je gebombardeerd wordt met de ene uitdaging na de andere. Je krijgt alles gedoseerd en nooit meer dan je aan kunt. Het maakt deel uit van het proces. Heb vertrouwen dat er voor je wordt gezorgd en dat alles plaatsvindt met een reden.
Ascentie. Wat betekent het? Laten we deze term even nuchter bekijken: volgens het Oxford woordenboek betekent ascentie “de actie van opstijging naar een belangrijke positie of hoger niveau.” Resoneert dat met jou?
Geschreven door : Alanna Ketler
Net als talloze anderen geloof ik dat we ons in een tijdperk van grote veranderingen bevinden, van transformatie en evolutie. Ascentie betekent, zoals het woordenboek aangeeft, dat we allemaal ontwikkelen, groeien en opklimmen, wellicht nu meer dan ooit in de geschiedenis heeft plaatsgevonden.
Hoe weet je of je ascendeert? Zelfs zonder dat men zich bewust is of streeft naar verlichting, we zitten gezamenlijk in hetzelfde schuitje en we GAAN ALLEMAAL voorwaarts. Heb je laatste tijd enorme worstelingen en uitdagingen ervaren? Je gedwongen gevoeld alles los te laten wat je niet meer dient? Moeilijke beslissingen moeten nemen die je leven drastisch veranderen? Dit zijn allemaal indicaties dat ook jij ascendeert. Velen ervaren tijdens het ascentieproces dat hun trillingsfrequentie lichter wordt; hierdoor ervaar je je ego als minder dominant, omdat je energie, je denkwijze en begrijpend vermogen steeds dichter naar het eenheidsbewustzijn beweegt ofwel leven vanuit het hart.

Ascentieverschijnselen

Ascentie gaat gepaard met veel verschillende symptomen. We noemen er hier een paar, die – hoewel niet altijd gemakkelijk – aanduiden dat je op weg bent naar je hoogste waarheid, kracht en mogelijkheden. Het is van belang om te beseffen dat we allemaal dit pad bewandelen, bewust of onbewust. Sommigen gaan daarin wat sneller en zijn actiever, anderen kiezen ervoor om bepaalde lessen vaker te herhalen voordat ze helderheid krijgen. Uiteindelijk worden we allemaal wakker. Je ascendeert wanneer je de volgende verschijnselen ervaart/hebt ervaren:

1. Hogere gevoeligheid en ruimer bewustzijn

Je bent misschien gevoeliger geworden voor de energie van anderen, van bepaalde plaatsen, voor het voedsel dat je eet, voor chemicaliën, harde geluiden, sterke geuren. Je bent je meer bewust van wat niet met jou resoneert en vindt het misschien ongemakkelijk om je in situaties te bevinden die niet in overeenstemming zijn met jouw wezen. Anderzijds ervaar je mogelijk ook een bepaald niveau van empathie en mededogen, waarin je volledig kunt voelen wat anderen doormaken of naar jou toe uiten. Je kunt jezelf meer in harmonie voelen met de natuur, bomen, cycli van de maan. Misschien voel je meer vreugde van de zonnewarmte of het geluid van de brekende oceaangolven.

2. Fysieke symptomen

Meer wel dan niet worden verdrongen emoties opgeslagen in ons lichaam. Wanneer je energetisch begint op te stijgen, laten gebieden in je lichaam die zich nog steeds vasthouden aan dichtheid, je dat weten. Het is niet ongebruikelijk om pijn of ongemak te voelen in benen, nek en schouders. Reiki, acupunctuur, hete zoutbaden kunnen zorgen voor verlichting van pijn in deze gebieden. Tevens is het goed om diep in alle onderdrukte emoties en/of blokkades te duiken en je erdoorheen te werken.

3. Stemmingswisselingen en slaapstoornissen

Heb je je wel eens volmaakt gelukkig gevoeld en daarna weer diep depressief? Af en toe kunnen we tijdens het verhogen van onze trilling, waarbij we meer afgestemd zijn op energie van anderen, die energie gemakkelijk oppikken en zien als de onze. Het kan best moeilijk zijn om te kunnen onderscheiden wat je precies voelt, of de energie van jou, van een vriend of zelfs van een voorbijganger komt. Hoewel momenten van geluk en vreugde geweldig kunnen voelen, ze zijn vaak vluchtig. Probeer als je kunt niet gehecht te raken aan wat voor gevoel dan ook en weet gewoon dat ‘dit ook weer voorbij gaat.’ Soms is een goede huilbui alles wat je nodig hebt om wat je voelt los te laten. Wees niet bang voor het voelen van je emoties. Zonder emoties te voelen kan het behoorlijk moeilijk zijn om ze geheel te verwerken en los te laten.

Veel spiritueel werk en heling vindt plaats tijdens de slaap. Het is geen verrassing dat je midden in de nacht wakker wordt en dan moeite hebt om weer in slaap te vallen. Wellicht is een ‘werkonderbreking’ wel precies wat je nodig hebt? In plaats van gefrustreerd te liggen woelen kun je dit moment ook gebruiken om het een en ander op te schrijven (dagboek), wat te tekenen of naar buiten te gaan om naar de sterren te kijken. Probeer, als je kunt, deze tijd te beschouwen als een geschenk, een moment van rust voor jezelf. Misschien wil je ook wel meer of minder slapen. Het werk dat we hier doen vergt veel van ons. Neem rust wanneer je dat nodig hebt en zorg goed voor jezelf.

4. Veranderingen in relaties

Voelde je de behoefte om afstand te nemen van relaties waarvan je dacht dat ze voor altijd waren? Moet je met betrekking tot een partner een moeilijk besluit nemen of het voor lange of korte tijd is? Veel van mijn oude vriendschappen zijn op natuurlijke wijze weggeëbt. In eerste instantie vond ik dat jammer, maar daardoor kreeg ik ruimte voor nieuwe relaties die beter bij me passen. Wat je uitzendt trek je aan – het is heel normaal dat je door het loslaten van wat je tegenhoudt of niet langer dient, je meer afgestemd raakt op mensen die je steunen of je zelfs nieuwe uitdagingen bieden om te kunnen blijven groeien. Er is wel eens gezegd dat mensen om een bepaalde reden in je leven komen, voor een maand, een jaar of voor altijd, maar onthoud dat niet alle relaties voor altijd bedoeld zijn, ook al wil de gangbare media ons anders laten geloven. Als iets niet langer goed voelt is het helemaal oké om los te laten.

5. Herhalende cijfercombinaties

Dit is waarschijnlijk mijn favoriet! Ik zie herhaaldelijk 1:11 en 11:11. Als je me op Facebook volgt zie je wellicht dat ik het zien van dit nummer vrij vaak deel, en dan nog niet eens zo vaak als ik het zie. Niet alleen op klokken, maar ook op kentekenplaten, in telefoonnummers, het aantal woorden van mijn artikelen, op stickers – werkelijk overal. Telkens wanneer ik het zie beschouw ik dat als een vriendelijke kleine herinnering dat ik op de goede weg ben; dat alles is zoals het moet zijn en dat mijn engelen, gidsen of gewoon het Universum mij steunen. Soms zie ik 5:55, 4:44 of 9:11, met volgens de numerologie verschillende betekenissen. Zie ik een bepaald nummer veelvuldig, dan zoek ik de betekenis op en dat is bijna altijd in overeenstemming met waar ik op dat moment mee worstel. Het voelt heerlijk om te weten en te vertrouwen dat we allemaal gesteund worden in het ascentieproces.

6. Sterkere intuïtie en psychisch vermogen

Hoe vaak overkomt het je dat je over iemand droomt die je al een tijd niet hebt gesproken om dan ‘s morgens wakker te worden en van precies die persoon een berichtje in je telefoon te vinden? Of dat je willekeurig aan iemand denkt die dan opeens belt of sms’t? Of dat je weet wie er belt nog voordat je op het scherm van je telefoon kijkt? Of dat je op verschillende plaatsen steeds dezelfde persoon tegenkomt? Of dat je echt een goed gevoel hebt over een beslissing en je er vervolgens helemaal voor gaat omdat je zeker weet dat het goed komt? We beschikken allemaal over intuïtie en paranormale begaafdheid; het gaat erom dat je harmonieus afgestemd raakt op deze gaven. Als je twijfelt over een beslissing, oefen dan in het tot rust brengen van je geest, ga naar binnen en luister goed naar je innerlijke stem. Intuïtie komt uit het hart en zal je nooit op een dwaalspoor brengen. Wees gewoon stil en luister.

7. Een natuurlijk gevoel van vertrouwen en veiligheid

Ondanks het feit dat je soms het gevoel kunt hebben dat alles om je heen afbrokkelt en niets werkt zoals je had gedacht, voel je in je hart nog steeds een rotsvast vertrouwen. Diep van binnen weet je dat alles goed komt en je in staat bent om uitdagingen, moeilijkheden en ontberingen te herkennen als stapstenen op je weg die je naar je doel stuwen. Wellicht beschouw je de gebeurtenissen in je leven niet als ‘goed’ of ‘slecht’ en weet je dat je er gewoon op kunt vertrouwen dat in dit proces alles met een reden gebeurt. Natuurlijk raken we allemaal van tijd tot tijd verstrikt in zorgen, schuldgevoel, angst of schaamte, maar we zijn in staat deze gevoelens te herkennen en te laten voor wat ze zijn, zonder volledig verloren te raken of erin te worden meegezogen. Er is een hoger bewustzijn dat je helpt om in je hart te weten dat alles goed komt.

Herkenbaar?
Als bovenomschreven ‘ascentiesymptomen’ met jou resoneren, ja, dan ga je er absoluut doorheen en is het antwoord: blijf er in. Herken je het niet? Wel, geloof het of niet, ook jij loopt op dit pad. Misschien op een andere manier of op dit moment met geen of weinig aandacht, maar lopen doe je. We lopen gewoon allemaal met elkaar naar huis.

Hoewel sommige mensen duidelijk niet dezelfde weg lopen als jij, kunnen ze anderen juist precies voorzien van wat ze nodig hebben om te kunnen loslaten wat ze niet meer dient. We zitten hier allemaal samen in, niemand uitgezonderd. Er vindt op onze planeet een enorme bewustzijnsverschuiving plaats, waarschijnlijk in ons hele melkwegstelsel en mogelijk zelfs in het hele Universum. Hoe meer we ontwaken, in onze waarheid stappen, vanuit het hart leven en onze trilling verhogen, hoe meer we iedereen onvermijdelijk beïnvloeden. Door het verhogen van onze eigen trilling, gaat de trilling van anderen daarin mee. Dit is een zeer spannende tijd om te beleven!

Veel liefde!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten