vrijdag 22 juni 2018

GROEIPIJN ~MIEKE VULINK
GROEIPIJN
Ieder van ons is bezig om meer onvoorwaardelijke liefde en licht in zichzelf en op Aarde te brengen. Dat gaat eigenlijk altijd gepaard met groeipijn, zeker wanneer er zelfdelen aangeraakt worden die hardnekkige, oude overtuigingen dragen zoals 'ik heb het niet goed gedaan' of 'het is mijn schuld.' Dan komt er zelf-veroordeling bij; je denkt dat het jouw eigen schuld is dat je lijdt, omdat je niet op een 'hoog genoeg' level van bewustzijn leeft.


Heb je er wel eens bij stilgestaan dat de spirituele Meesters op deze planeet ook enorm veel geleden hebben? Hoe veel zij hebben moeten verdragen om het goddelijke plan voor dat leven te kunnen volbrengen? Groeipijn hoort bij het gevoelsdeel van de innerlijke weg. Het is het uitbreken uit de te kleine jas waarin je al levenslang gevangen hebt gezeten. De vrijheid die je jezelf daarmee teruggeeft is vreugdevol! Maar het losbreken uit alles wat jou ontkracht en kleiner gemaakt heeft, waardoor je je volle potentie alsmaar niet geleefd hebt, is een pijnlijk proces.

Het zal veel zelftwijfel en oude angst oproepen. Soms moet je iets doen waar je gigantisch tegenop ziet. De persoonlijkheid is zo gericht op overleven, dat hij/zij er meteen de plaatjes opplakt van alle oude ervaringen die verkeerd zijn afgelopen. Daarmee beland je eigenlijk al meteen in de groeikansen; de oude emoties die nog niet verwerkt zijn kunnen diep uit je botten vrij willen komen. Als je die plaatjes even voor waar neemt, zul je de oude overtuigingen kunnen ontdekken die je als conclusie getrokken hebt door de 'verkeerde' afloop.

Het betekent wel dat je even moet afschakelen van het hier en nu, om een echte diepe schoonmaak te kunnen houden. Want als je steeds met je mind teruggaat naar de gebeurtenis in je huidige leven, en innerlijk bepaalt dat het 'buitenproportioneel is wat je voelt' zul je blijven bagatelliseren wat zich voorgoed uit jouw eigen donkerte wil vrijmaken. En dat kan zomaar iets zijn wat jou ooit uit het licht heeft verbannen, waar nog zó'n schuldgevoel op zit dat je er steeds met een grote boog omheen bent gegaan.


Groeipijn gaat altijd weer voorbij, en ze zal je uiteindelijk veel vruchten opleveren. Hoe groter de uitdaging, des te groter de winst vaak is. En dit is winst voor de eeuwigheid; je investeert in jouw eigen geluk!

Doe net zoals de Meesters die ons zijn voorgegaan: Geef je over aan het goddelijke plan. Ga niet zelf, vanuit je persoonlijkheid, sturen, beïnvloeden of overhaaste beslissingen nemen om 'er maar vanaf te zijn'. Open jezelf voor alle hulp die er naar je toe wil komen, want reken maar dat ze vanaf de andere kant van de sluiers ons met alle mogelijke liefde en wijsheid willen ondersteunen. Zij kennen de weg, zij kennen de valkuilen, ze oordelen niet, ze respecteren onze vrije wil en zij hebben ons onvoorwaardelijk lief!

Wees innerlijk bereid om alles te verliezen; uiteindelijk zul je toch alleen dat verliezen wat niet echt meer bij je past. Vraag steun en leiding uit hogere dimensies, vraag om vertrouwen en om moed om jezelf trouw te blijven, no matter what. Dan zul je met het minste gestruggle zo soepel mogelijk door je groeistuipen heen rollen. En dat is wel de bedoeling; anno 2018 is het vechten tegen onze groei een verloren strijd. We krijgen de ene impuls na de andere, de hoge frequenties en transformerende energieën die op ons af komen zijn soms overdonderend.

Offer al je angst om erin te verdrinken, of om alleen achter te blijven (net zoals na de ondergangen van Lemurië of Atlantis) maar aan je hogere Zelf! Kijk je groeipijn maar recht in de ogen aan en laat je vervolgens mee stromen met de golven.

Wat er momenteel gaande is, komt voort uit louter Liefde! Vanuit Liefde zullen we ook voelen en weten wat wijsheid is, die ons de ware weg naar Huis wil wijzen. En we gaan thuiskomen... eerst in onszelf, en van daaruit zullen we moeiteloos naar onze meest vreugdevolle plek in de wereld geleid worden.
MV

1 opmerking: