zondag 10 juni 2018

Een aantal fragmenten uit het boek : Onze levende bibliotheek Aarde van Barbara Marciniak

Er zijn 4 boeken door Barbara geschreven die allemaal zeer de moeite waard zijn om in deze tijd te lezen ;-)

Een tip : soms 2e hands via Marktplaats te koop!
 
 

-Jullie planeet zal haar transformatieproces overleven als jullie de kracht van de verbeelding, die heel nauw samenhangt met herinneren, herkennen. Verbeelding werkt in je geest als een filmdoek dat beelden bevat en blauwdrukken van bewustzijn schept. Je lichaam zit vol beelden van andere 
werelden en andere tijdsgewrichten dan die van je huidige perceptie. Naarmate de Aarde evolueert, zul je in staat zijn deze concepten en blauwdrukken omhoog te halen en , gebaseerd op je kennis, hun doel te achterhalen en hun actuele betekenis. Door herinneringen uit andere tijden en van andere plaatsen naar je huidige realiteit te brengen verenig je ze met de betekenis van je huidige leven. Als je de betekenis van zelf toegebrachte wonden begint te begrijpen schept dat genezing. Een van de belangrijkste sleutels die we jullie kunnen geven is het volgende: heb jezelf lief, eer het voertuig dat je bezit, en doe alsof je van onschatbare waarde bent. Doe alsof je geluk hebt gehad en het allerbeste hebt ontvangen- jouw lichaam. Eer ook de Aarde met liefde en respect, want het is hier, op Aarde, dat je je wonderlijke drama's moet spelen. Heb jezelf en de Aarde lief op je tocht door het Universum, en je reis zal lichter zijn.  Je lichaam gaat absoluut wonderbaarlijke vermogens manifesteren. Je gevoeligheid zal zich tot zo'n graad ontwikkelen dat geuren en luchtjes een grotere invloed op je gemoed, je emoties en je algemeen gevoel van welbevinden zullen hebben. Je zult zeggen: ; Ik heb ontdekt dat dit kruid op m'n eten , of deze geur in m'n huis, mij meer energie geeft. En als ik dit gebruik kom ik tot rust. Leer de planten in je omgeving, die geschenken zijn van de Levende Bibliotheek, te gebruiken.
Een geweldige en radicale verandering vindt plaats in je fysieke lichaam, en we kunnen het niet genoeg benadrukken. Jullie worden allemaal geleid, dus Luister, om te voorkomen dat je dóórbrand, naar wat zich binnenin je afspeelt. Te snel te veel nieuwe informatie opnemen, zonder af en toe gas terug te nemen en je de informatie te laten bezinken, kan leiden tot overbelasting van je psyche, die zich aan moet passen. Als je auto rijdt ga je niet altijd even hard. je trekt op en dan weer moet je remmen, je stopt bij verkeerslichten, je slaat af, je rijdt verschillende snelheden. Met energie is dat hetzelfde. Er zijn versnellingen en vertragingen. Op deze manier bouwt het lichaam langzaam op.
Stel je voor dat je een haardroger zou zijn en een groot deel van de tijd met opgerold snoer in een zakje op de plank moest liggen. Dan komt de piekervaring in je leven: je stekker wordt in het stopcontact gestoken en je wordt plotseling elke dag gebruikt. Als haardroger zou je het gevoel hebben dat je niet langer alleen was. Je zou zeggen: Goh, er is iets met mijn identiteit gebeurd! Tjéé ik werk!   Als mens is dat ongeveer net zo. Je wordt aangesloten, en opeens gebeurd er iets, dus moet je die gebeurtenis verwerken. We vergelijkende energie die door jou heen stroomt met de elektrische stroom die door de droger komt, wat het meer dan een gewoon ding maakt- het maakt er een NUTTIG ding van. Dit is een heel eenvoudig voorbeeld, en geeft je een beeld van jezelf. Je kunt worden aangezet, zodat de stroom van het leven je naar je doel voert.
Het is essensieel dat je je lichaam begrijpt en dat je je niet schaamt voor wat je lichaam doet. Wat jij met je lichaam doet is evenwel een heel ander verhaal. Er is grote waardigheid in de fysieke vorm. Erken gul de gratie van je lichaam. Als deze verklaring je niet zo ligt, onderzoek dan hoeveel je van jezelf houdt, en waar afkeer en schaamte van je fysieke lichaam vandaan komen.  Er is niets mis met het lichaam. Het westerse concept van het fotomodel als ideale vrouwelijke vorm draagt bij aan de haat voor het vrouwelijk lichaam als niet aan dat ideaalbeeld wordt voldaan. Elk beeld dat de maatschappij je voorhoudt, van Barbiepop tot de meest complexe computers heeft invloed op hoe je jezelf waarneemt. Vaak moeten vrouwen die zich comformeren aan zo'n ideaalbeeld zich forceren en beperken om de gewenste en goedgekeurde vorm te bereiken ; dit verkleint hun keuzevrijheid. Het menselijk lichaam kent allerlei vormen en maten en allerlei uitdrukkingsvormen. Aan de verscheidenheid van gezichten kun je zien dat verscheidenheid belangrijk is op de planeet. Als de bedoeling zou zijn geweest dat jullie allemaal volgens een mal gemodelleerd zouden zijn, zou er slechts een beperkt aantal gezichten als standaardmodel bestaan.Jullie worden op een subatomair niveau opnieuw gestructureerd. In je lichaam zijn de met licht gecodeerde filamenten- fijne dunne draadjes- subtiele vormen van energie die alles met elkaar verbinden. Deze ijle draadjes worden, door middel van stimulatie door stralen en fotonen die kosmische energie naar de planeet brengen, in je lichaam gereorganiseerd. Ze worden gereorganiseerd om je lichaam te verjongen als je zuiver, schoon drinkwater drinkt. Ze worden vooral geactiveerd door het proces van zuurstofvoorziening en diepe ademhaling. Er zijn ook manieren om jezelf van zuurstof te voorzien door het innemen van bepaalde kruiden, die bekend staan als bloed zuiveraars. Als je je bloed zuivert is het in staat meer zuurstof te dragen.  De reorganisatie van draadjes op een cellulair niveau  bouwt zich op en groeit, en de draadjes bekrachtigen je lichaam op velerlei wijzen. Dit houdt allemaal in dat je je hersenen activeert. Je hebt de sleutels en de codes om de rest van dat slapende gebied te openen. Het voornemen is dat mensen door toename van licht evolueren tot multi-getalenteerde wezens. Sommige mensen gebruiken 6 tot 8 procent van hun hersencapiciteit. Iemand die meer hersencapiciteit gebruikt, bijvoorbeeld  een Einstein,gebruikt hoogstens 15 tot 20 procent. Vraag jezelf eens af: wat doet de andere 80 procent van m'n hersenen? Waarom slaapt dat deel? Wat is er niet aangesloten?
Het endrocriene systeem zal evolueren naarmate het DNA evolueert, en zal chemische stoffen produceren die combinaties zijn van intelligente geometrische vormen. Deze vormen zullen in het hele lichaam voorkomen, ze zullen niet slechts in de hersenen te vinden zijn. Alles zal gelijkstijdig plaatsvinden. Het endocriene systeem kan psychedelische chemische stoffen uitscheiden die je heel snel nieuwe vormen van intelligentie brengen. In jullie samenleving zijn de meningen over drugs zeer verdeeld. Alles wat te maken heeft met verruiming van de geest wordt als heel slecht en beangstigend voorgesteld. Niettemin is te zelfder tijd een groot deel van de wereldbevolking verslaafd aan middelen die mensen dociel houden. In jullie samenleving worden middelen tegestaan die de natuurlijke chemische processen onderdrukken, terwijl middelen die de geest activeren en andere realiteiten openen slecht zijn. Er is een grote mate van controle op jullie ideeen over wat je wel of niet in je lichaam mag stoppen. Kijk hier eens naar.

Jullie endocriene stelsel zal een grote omwenteling ondergaan,. Het bevindt zich nu in een vroeg stadium daarvan. Denk eens aan een kleine kruidenierswinkel, eentje die oud en vervallen is en al twintig jaar dezelfde merken levensmiddelen op de planken heeft staan; de winkel is ouderwets, en voldoet niet meer aan de moderne gewoonten, smaken en wensen. Er komt iemand binnen en zegt: Deze supermarkt is te oud, ik ga het hier een beetje opfleuren zodat het voldoet aan de vraag van de maatschappij. Ik ga het assortiment aanpassen. Supermarkten dienen een bepaalde behoefte, en als de behoeften en de smaak van mensen veranderen moeten de levensmiddelen op de planken aansluiten bij de nieuwe smaak en wensen.

Jou endocriene stelsel doet hetzelfde. Wat zorgt ervoor dat het endocriene stelsel besluit om nieuw voedsel op te dienen? Dat ben JIJ- jij die jezelf liefhebt, die de pilaar van licht je lichaam intrekt en die de genetische grondstructuur van wie je bent herstructureert. Naarmate de strengen DNA hun identiteiten ontdekken en gaan leven, zullen zij het endocriene stelsel veranderen. Jouw besluit om in het moment te leven, jezelf lief te hebben, en om met liefde op de planeet je werk te doenmet jezelf en alle mensen, zal wat er binnenin je gebeurt volkomen veranderen. Dit is een sleutel tot verjonging , wees daarvan overtuigd. Wees bereid jezelf, je leven, en je lichaam als je eigen scheppingen te ervaren.

De versnelde energie zal vreselijk huishouden op jullie planeet, wat tot veel verwarring zal leiden, samen met radicale, revolutionaire, zeer snelle verandering. Nooit eerder in jullie opgetekende geschiedenis is er zoveel energie op de planeet geweest of is er het soort bewustzijn geweest dat er nu is, en er is niets dat je zou kunnen voorbereiden op wat er komen gaat, niets. Jullie kunnen de radicale verandering die deze dingen zullen veroorzaken niet bevatten.

- Je zou je hypothalamus kunnen vergelijken met een poortwachter tussen je fysieke lichaam en je buitenste chakra's. Zijn tijd is nog niet gekomen. In jullie huidige staat van evolutie kunnen jullie zijn functie niet begrijpen. Niettemin reguleert hij de lichaamstemperatuur en de waterhuishouding, en water is de essentie van jullie leven. We moedigen jullie altijd aan om dicht bij water te zijn, om in het water te zijn, en om water te gebruiken want water versterkt de functie van je hypothalamus. Het houdt hem lauw tot het moment dat hij opgewarmd moet worden. De tijd om de hypothalamus verder te onderzoeken zal nog komen.

Je herstelde hypothalamus zal je mee op reis nemen, en je zult alles veranderen, zodat je blij zult zijn daar te wonen. Je zult niet langer op de oude plek willen wonen. Het zal zijn alsof je naar een nieuw land verhuist, of alsof je naar een nieuwe planeet verhuist zonder de Aarde te verlaten. Het zal het splijten van je wereld betekenen. Aarde en Aarde's werkelijkheid in de Levende Bibliotheek zal voor je ogen veranderen, omdat de chemische stoffen die afgescheiden worden door de hypothalamus je een nieuwe vertaling van de werkelijkheid zulen geven.


 


1 opmerking:

  1. Prachtig !! ��
    Fijn te lezen het Nederlands ertussen door , dank jullie ������

    BeantwoordenVerwijderen