woensdag 23 november 2022

Hoe alchemie te gebruiken om angst te transformeren ~ Keri Mangis


Hoe alchemie te gebruiken om angst te transformeren

Iedereen die angst ervaart, hetzij chronisch of af en toe, heeft waarschijnlijk hetzelfde vermoeide en uiteindelijk ineffectieve advies gekregen:
"Zorgen is gewoon wensen wat je niet wilt."
"Denk eraan, andere mensen hebben het erger."
"Kom er gewoon overheen."
Maar angst is, zoals we weten, niet logisch en geeft niet toe bij dergelijke argumenten. Wat dacht je van een beetje transformerende alchemie in plaats van te proberen angst te dwingen om weg te gaan via logica?
De geschiedenis van de alchemie
Als je voor het eerst aan alchemie denkt, denk je misschien aan tovenaars van lang geleden, die een zoektocht ondernemen om lood in goud te veranderen. Maar dat leeft nu eenmaal in de culturele verbeelding. In feite maakte de alchemie de weg vrij voor de moderne chemie en was ze waarschijnlijk op zoek naar iets veel waardevollers dan aards goud: zuivering van lichaam, geest, hart en ziel.

Alchemie, bekend als de kunst van transformatie, werd door Dr. Carl Jung aangepast als een moderne praktijk. Emotionele alchemie kan alles transformeren wat we bereid zijn aan de smeltkroes aan te bieden. Volgens The Complete Idiot's Guide to Alchemy door Dennis William Hauck: “De sleutel tot succes in de oude kunst was altijd het vermogen geweest om op alle niveaus van de werkelijkheid te werken – niet alleen op het fysieke, maar ook op het psychologische en spirituele niveau. ”
Het proces van alchemie blijft hetzelfde, of men nu werkt met de zwaarste basismetalen of met onze meest uitdagende emoties. Het maakt niet uit op welk gebied van jezelf je werkt, het is de bedoeling van de alchemist om wat in ons "lood" (waardeloze, oude, zware energie) is geworden, om te zetten in "goud" (verlichting, vrede, gezondheid).
Waar kunnen we angst in veranderen?
Bij het doorlopen van een transformatieproces is het belangrijk om een ​​duidelijk doel voor ogen te hebben.
In eerste instantie lijkt het misschien een goed idee om angst om te zetten in zoiets als zelfvertrouwen of zelfverzekerdheid. Maar deze gemoedstoestanden zijn weinig meer dan een ego-gebaseerde façade. Ze verbergen, in plaats van eren, onze ware staat. Daarom zou deze benadering minder een volledige transformatie zijn en meer een tijdelijke bypass. (In feite moedigt veel 'zelfhulp'-advies ons aan om vertrouwen te vervalsen of af te dwingen.)
Zie angst in plaats daarvan als een stel kleine angsten die zijn uitgesneeuwd tot één gigantische, niet van elkaar te onderscheiden massa. Het draagt ​​een belangrijke boodschap voor ons, maar het is te groot en onhandelbaar om binnen zijn huidige staat te werken. Historisch gezien is angst nieuwer in de menselijke ervaring en daarom hebben we minder hulpmiddelen om het als geheel te beheersen.
Angst daarentegen is iets dat mensen sinds het begin der tijden met succes beheersen. Als onze oudste emotionele metgezel is angst een belangrijke en kritische partner in het menselijk leven, en een die geëerd moet worden. Wanneer angst uitgroeit tot een overweldigende verzameling angsten, is het beter om angst weer om te zetten in kleinere, beter beheersbare angsten en zorgen, en die angsten vervolgens een voor een te onderzoeken en te genezen.
Hoe een angsttransformatie te ondergaan
Volgens de alchemie vereist het transformatieproces twee belangrijke stappen: de inspectie en de confrontatie, met wedergeboorte als resultaat van het proces.
De inspectie
De Inspectiefase gaat over het aan de oppervlakte laten komen van wat onopgemerkt en onverzoend is gebleven. Dit betekent dat we zoveel mogelijk gewoonten, houdingen of overtuigingen naar de oppervlakte moeten brengen die we uit ons onderbewustzijn kunnen halen. In de alchemie is dit het stadium dat wordt geassocieerd met het element vuur en dat zich richt op het aan het licht brengen van dingen, ze opwarmen en langzaam laten smelten.
De inspectiefase betekent dingen aan het licht brengen die in de duisternis zijn gebleven. Het gaat hier niet om het plaatsen van de schuld, maar om bewustwording. Je zal nodig hebben:
Een bereidheid om je angst direct te benoemen, te accepteren en onder ogen te zien.
Enige tijd weg van taken en verantwoordelijkheden, zodat u zich kunt concentreren op het aanpakken van uw angst. Dit betekent niet dat je op een lange retraite moet gaan; gewoon dat je jezelf elke dag enige tijd probeert los te maken van het 'normale leven', zodat je je aan dit werk kunt wijden.
Een bereidheid om dat wat onbewust is aan het licht te brengen - je lang gekoesterde gewoonten, overtuigingen, houdingen en andere langdurige geestesbewoners.
Een bereidheid om duidelijk te zien hoe je angst je leven en je bewegingen, creativiteit en expressie heeft beperkt, en het verlangen om vrij te zijn van dergelijke beperkingen.
Een bereidheid om in chaos te zitten en niet alle antwoorden over de toekomst te hebben.
De confrontatie
De tweede fase is de confrontatiefase. Het vuur is gedoofd en nu moeten we de as doorzoeken op wat nog waardevol is en wat voor altijd moet worden weggegooid. Sommige van de overtuigingen en ideeën die u eerder had, zullen nog steeds waardevol en nuttig voor u blijken te zijn. Anderen zullen onthullen dat ze niet langer de moeite waard zijn om mee te nemen naar je nieuwe toekomst.
Dit werk is schaduwwerk, waarbij er veel hulpmiddelen zijn om onderweg te helpen. Ik beveel het werk van Caroline Myss , Andrew Harvey en de eerder genoemde Dr. Carl Jung aan.
Deze fase vereist:
Een bereidheid om weg te lopen van situaties, levensstijlen of mensen die een onevenwichtig effect op je geest en lichaam hebben gehad.
Regelmatige en zachte onderscheiding en herbalancering van uw werk en levensstijl.
Ondersteuning van buitenaf, zoals een therapeut of counselor, aangezien u waarschijnlijk teruggaat naar uw kindertijd, waar veel van deze overtuigingen werden verzameld.
Een bereidheid om delen van jezelf thuis te verwelkomen die vanwege de angst zijn afgesneden of ontkend.
De wedergeboorte
Zodra het harde werk van de vorige twee fasen is voltooid, ben je klaar om herboren te worden, als een feniks uit de as! Dit is het moment om jezelf te omringen met mensen die je echt steunen en je zien zoals je bent. Zonder de lasten van je vroegere zelf, voel je je misschien als een babyhert dat probeert je benen weer onder je te krijgen. Maar na verloop van tijd zul je merken dat je je licht, energiek en klaar voelt om je leven ten volle te leven.
Het is niet waarschijnlijk dat we angst voor altijd uit ons leven zullen bannen. En dat zouden we ook niet per se willen, want angst is een boodschapper die ons laat weten dat er een onevenwichtigheid is die aandacht nodig heeft. Het is belangrijk om te erkennen dat hoewel angst altijd een deel van je leven kan zijn, je het door emotionele alchemie in goud kunt veranderen.
Terwijl je doorgaat met het beoefenen van de principes van alchemie, zul je zien hoe niets voor altijd in één fase blijft, en dat alles - zelfs de meest intense angst - kan worden omgesmolten, onderzocht en getransformeerd.