maandag 15 november 2021

Wat klopt er van al die verhalen? ~ 15 november 2021 ~ Lilian Ferru

Wat klopt er van al die verhalen?

12 november 2021 / Door Lilian Ferru

Bekijk het filmpje over de mythe van besmetting

Lieve Jij,

Heb je het ook al gehoord, dat de horeca om 19:00 uur dichtgaan? Hoe het precies zit, kan ik je niet vertellen, want ik kijk geen persconferenties. Wat ik wel weet is dat een groeiend aantal mensen, het gevoel heeft dat het touw strakker om de nek wordt getrokken. Als we gaan geloven wat ons op tv wordt verteld, zijn we inderdaad een arme hals.

De laatste tijd begin ik steeds meer te beseffen dat alles wat ons in de loop van ons leven is verteld, niet klopt. Alles, werkelijk alles, wat ons op school is onderwezen, wat de maatschappij je voorhoudt, waar ze we zelf in zijn gaan geloven, is gewoon niet waar. Als we beginnen om elke overtuiging in twijfel te trekken, dan komen we misschien tot de waarheid. De wereld hangt van leugens en aannames aan elkaar. Het goede nieuws is, dat het steeds meer wordt doorzien.

Zo kom ik per toeval een filmpje tegen van ene mister Fry, uit de jaren 90. Het gaat over aids en de besmettingstheorie die niet klopt. Je valt zowat van je stoel als je hoort wat die man zegt en het is precies wat nu ook speelt. Dit moet je echt zien. De leugens van toen, zijn de leugens van nu.
Kijktip: The Myth Of Contagion, a discussion with T.C. Fry (degoednieuwskrant.nl)

In alles wat we tegenwoordig over ons heen krijgen, is het zaak om de balans te vinden. Hoe houd je je staande? Dat is het thema van aanstaande zondag. Iedereen heeft een roeping, een bestemming, of een opdracht. Als je de weg loopt die jou is aangewezen, dan bewandel je het pad van jouw levensloop. Dat kun je niet oefenen of nastreven. Daar kom je ook niet door meditatie. Dat is alleen in jezelf te vinden. Wie in harmonie is met zichzelf, staat in verbinding met iets groters. Dat groters is waar Paul het steeds over heeft. Dat is de herinnering aan de Bron en de liefde die jij bent.

Als je naar het filmpje van mister Fry kijkt, dan kun je zeggen: we wisten het al zo lang. Vooral de eerste drie kwartier zijn interessant. Goed, hij heeft het onder andere over toxische belasting. Ik ga een stap verder en zeg dat alle genezing begint bij innerlijke vrede. Dat heeft niets te maken met wat je tot je neemt. Gezondheid is vrij zijn, dat begint in de geest. Dan kijk je door de schone schijn, dan herken je wat er gaande is. Dan maak jij je keuze. Wat het maar is vraagt om respect, zoals ook jij de ander respecteert in zijn of haar lot.

Jouw ware Zelf heeft geen bescherming nodig. Elk spiritueel mens weet wat ik zeg. Een gevoel van bedreiging is de erkenning van zwakheid, en dat terwijl jij een enorm machtig wezen bent. Wat we ook meemaken, in werkelijkheid zijn we onveranderlijk. Ik word blij als ik dat denk. Dan voel ik meteen de essentie van wie ik ben. Dan weet ik dat wij wonderdoeners zijn. In al deze misère zou je zomaar kunnen denken dat jij slachtoffer bent. Dat is niet zo. Jij bent heiliger dan heilig en alle goddelijke macht is jou gegeven. Je moet er natuurlijk wel aanspraak op maken en er naar handelen. Dat betekent gaan staan voor wie en wat je bent, no matter the cost.

Misschien vandaag, misschien morgen, zul jij in de spiegel kijken en je ware Zelf zien. Jij, die pure onschuld bent. Zondag is er een healing van Paul. Een middag gegeven in goddelijke tijd, brengt jou terug naar de liefde die je bent. Waar liefde is, is angst onmogelijk. Al zou je maar vijf minuten geen angst voelen, dan is dit het al waard. Juist nu is het belangrijk om samen te komen en om te weten wie je bent. Geen enkel wonder kan ontzegd worden aan hen die weten ze één zijn met de Bron.

Bij ons geldt nog het oude normaal van eenheid en verbondenheid. Voel je welkom.

Liefs Lilian

Ps, we zijn geen horecagelegenheid.