dinsdag 30 november 2021

De Helende Kracht van Spiritueel Licht ~ 30 november 2021 ~ Owen Waters

De Helende Kracht van Spiritueel Licht

Door Owen Waters – 28 November 2021

De Boeddha bracht vele jaren door met het proberen te begrijpen van kwaad en lijden. Uiteindelijk concludeerde hij dat de enige echte kracht in het universum het alomtegenwoordige bewustzijn van de Bron is, zoals ervaren door alle meesters die het nirvana bereiken. De wereld van uiterlijke vorm is in vergelijking daarmee illusie en heeft daarom weinig of geen macht.

Vervolgens gaf hij de mensen de raad om de middenweg te volgen om te voorkomen dat ze in illusie worden gezogen en lijden over zichzelf afroepen. Hij zag gehechtheid aan de dingen van de wereld als de bron van lijden, dus adviseerde hij mensen om deel uit te maken van de wereld, maar er niet aan gehecht te zijn.

Ook al negeren veel van de hedendaagse leraren stilletjes de aard van de uiteindelijke staat van nirvana, de woorden van de Boeddha klinken vandaag nog even waar als 2.500 jaar geleden. En toch… de tijden zijn veranderd.

Het niveau van het volksbewustzijn van vandaag is veel hoger dan dat van de relatief duistere tijden van 2500 jaar geleden. Onthechting is vandaag de dag nog steeds een uitstekend advies, maar we kunnen nu zoveel meer doen om de oude manieren van duisternis bewust te transformeren.

Fysieke duisternis is de afwezigheid van fysiek licht. De duisternis zelf is niet echt. Het is slechts een afwezigheid van iets dat echt is. Evenzo is geestelijke duisternis de afwezigheid van geestelijk licht. Geestelijke duisternis zelf is niet echt. Het is slechts een afwezigheid van iets dat echt is.

Kwaad is een illusie omdat een schaduw geen echt iets is. Licht is het echte ding. Een schaduw is een illusie veroorzaakt door de afwezigheid van licht. De enige realiteit, de enige echte kracht, is het licht zelf.

Duisternis kan alleen bestaan in het verbergen voor het licht. Als het licht naar binnen schijnt, verdrijft het de duisternis, waardoor het duidelijk wordt waar de werkelijke macht ligt. Het kwaad heeft geen kracht in zichzelf. Het is slechts een gebrek aan licht. De echte macht ligt, en heeft altijd gelegen, bij het licht en niet bij de schaduw.

Als je duisternis voelt, voeg dan licht toe.

Als je pijn voelt, voeg dan het licht van helende energie toe.

Als je haat voelt, voeg dan het licht van de liefde toe.

Als je wanhoop voelt, voeg dan het licht van hoop toe en vertrouwen in de goedheid van de bron waar we vandaan komen en waar we naar terugkeren.

De Aard van Spiritueel Licht

Spiritueel licht, in zijn fundamentele vorm, is het alomtegenwoordige bewustzijn van de Schepper. Wanneer het verstrengeld is met de onvoorwaardelijke liefde van de Schepper en in beweging wordt gezet, manifesteert het zich als het universum.

Filters kunnen spiritueel licht blokkeren. Dergelijke filters zijn angst, haat, oordeel, conflict en wanhoop. Dat wat een van deze teweegbrengt is daarom het bevorderen van duisternis. Duisternis in het bewustzijn beïnvloedt geest, lichaam en spirit.

Wanneer spiritueel licht door de menselijke geest wordt gekanaliseerd, voegt het toe aan het licht van de wereld. Duisternis kan worden geheeld door de toevoeging van geestelijk licht.

Hoewel spiritueel licht universeel beschikbaar is in alle frequenties, moet het door het menselijk bewustzijn stromen om het menselijk bewustzijnsgebied te beïnvloeden. De effectiviteit van het zenden van helend spiritueel licht naar een gebied dat het nodig heeft, is onderhevig aan de volgende twee wetten.

De Wetten van Spiritueel Licht

1. Het transformerende vermogen van spiritueel licht is evenredig met de frequentie van het bewustzijn dat gebruikt wordt om het te projecteren.

Verklaring: Conditionering van de intentie met een agenda verlaagt de frequentie. Het projecteren van zuiver spiritueel licht voor het ongeconditioneerde doel om de mensheid te genezen verhoogt de frequentie en het potentieel.

2. De hoeveelheid geprojecteerd spiritueel licht is evenredig met de mate van openheid van het chakra waardoor het stroomt.

Verklaring: Je gedachten stromen van jou naar de buitenwereld via de juiste chakra. Spirituele oefeningen ontwikkelen de chakra’s, waardoor je vermogen als kanaal voor spiritueel licht toeneemt.

Owen Waters

*Voor verdere inzichten in de helende kracht van spiritueel licht, zie Owen Waters’ nieuwste boek “Higher Consciousness”, dat nu verkrijgbaar is in paperback en e-book formaat op:

https://www.infinitebeing.com/ebooks/higher.htm

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org