woensdag 28 september 2022

De kunst van het sterven ♥ Astrid Esmeralda ♥

De kunst van het sterven ♥ Astrid Esmeralda ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Voorafgaand aan ons fysieke overgaan, krijgen we mogelijkheden om al tijdens ons leven de kunst van het sterven, van overgave, onder de knie te krijgen.

 

Het kleine sterven komt op vele unieke manieren op ons pad omdat vormen vergankelijk zijn. Het leven ten volle leven, is sterven erbij nemen.

Als we dit gegeven kunnen aanvaarden als realiteit, en dat is handig omdat het gewoon zo is, leren we werkelijk ontspannen en open Zijn in het moment.

 

Wanneer we doorzien dat iets nooit wezenlijk sterft maar enkel van vorm of betekenis verandert, kan dat helpen


Het is onze aardse gehechtheid aan dingen, situaties, mensen, een wereldbeeld en wat nog meer, wat het tot een ervaring van sterven maakt.. 



Wat ook wegvalt, het laat ons altijd even hulpeloos staan. Naakt. En ook dit is sterven, sterven aan de illusie van maakbaarheid, eeuwig geluk of vrede op de persoonlijke laag, controle..

 

Hoe meer we tijdens ons leven de kunst van openheid, verwondering en vrij laten meester worden, hoe gemakkelijker het Leven zich door ons heen ontvouwt

 

Dit pad van wijsheid ontdekken we gaandeweg.

❥ In het begin is het moeilijk maar het wordt mettertijd steeds meer een manier van Zijn..

Wanneer we bij leven al leren te leven en ons over te geven aan welke stroom dan ook, raken we al verankerd in het oorspronkelijke veld..

Het veld dat altijd is en draagt. Dan leren we vertrouwen op en rusten in de goddelijke oergrond onder alles..

❥ We investeren niet langer in controle over het aardse leven, we bewegen vrij en open, durven te genieten van het Nu als dat fijn is en weten dat niets op aards niveau een status quo heeft..

Elk sterven aan controle, vasthouden en weerstand is tegelijkertijd steeds meer geboren worden in vrijheid, stroom en openheid..

En als dan het moment komt, dat we uiteindelijk ons fysieke jasje mogen verlaten, dan is dit ultieme sterven aan vorm, jouw vorm, al aanvaard..

We hebben onze grond al ontmoet bij leven en in dit vertrouwen zweven we hier dan moeiteloos naar terug..

(Geïnspireerd op de mooie soefi-uitspraak 'Sterf voordat je sterft')

Astrid Esmeralda
www.dichterbijmij.com