dinsdag 19 januari 2021

Naar binnen kijken is de sleutel om jullie proces van ontwaken gewaar te worden / 15 januari 2021 / Door John Smallman

 

Jezus:
NAAR BINNEN KIJKEN IS DE SLEUTEL OM JULLIE PROCES VAN ONTWAKEN GEWAAR TE WORDEN.

15 januari 2021 / Door John Smallman

Audio blog

Zijn is op dit moment jullie belangrijkste taak – daar is geen doen bij betrokken! Zijn is jezelf op dit moment accepteren  . . . en op dit moment . . . en op dit moment, zonder oordeel of enige negatieve zelfbeoordeling.

De overgrote meerderheid van de mensheid heeft in hun jaren van vorming geleerd dat ze bepaalde dingen moeten doen of juist niet doen om door hun ouders, door hun broers en zussen, familie en onderwijzers of andere zorgdragers, geaccepteerd en geliefd te worden. Gewoon zijn wordt ontmoedigd want het schijnt dat er zoveel gedaan moet worden en dat hard werken een wezenlijk onderdeel is van een succesvol leven, terwijl nietsdoen wordt gezien als een verspilling van tijd, als luiheid. Tot op zekere hoogte is dit een geldig concept. Voor een groot aantal mensen is werken echter een levensdoel geworden – hoewel ze er vaak van kunnen dromen om vrij te zijn, of vakantie te hebben, ver van de stress van het normale dagelijkse leven – en dat scheidt hen zodoende af van de volheid van hun wezen! Zijn is wie je bent en wanneer jullie jezelf niet toestaan om een heleboel tijd door te brengen om gewoon te zijn – en de meeste mensen doen dat niet – kunnen jullie jezelf niet kennen.

Toen jullie als mens werden geboren in het leven, het leven in een vorm, ging de herinnering van wie jullie werkelijke zijn voor jullie verloren. Dit is vanwege die lang geleden gemaakte keuze om de afscheiding van jullie Bron te ervaren. Wanneer jullie je herinnering zouden behouden zouden jullie die afscheiding niet ervaren. Hoewel, Bron weet dat afscheiding niet alleen onmogelijk is en dat daarom de ervaring van afscheiding ongevaarlijk is, Zij weet ook dat die afscheiding iets is  wat jullie – uiteindelijk – wensten te beëindigen en dus werd jullie collectieve proces van ontwaken ingesteld op precies dat moment dat jullie er voor kozen om afscheiding te ervaren, zodat jullie er gebruik van konden maken zo snel als jullie dat wensten.

Nu maken enorme aantallen van jullie de keuze om die ervaring van afscheiding te beëindigen en in die keuze vinden of ontdekken jullie binnenin jezelf het proces van ontwaken. Het is daar altijd al geweest. God koos er niet voor om jullie duizenden jaren lang aan incarnatie na incarnatie na incarnatie te laten spenderen, terwijl jullie de weg naar Huis zochten. Hij plaatste dat binnenin jullie, duidelijk gemarkeerd en gelabeld, zodat de middelen er waren als jullie wilden ontwaken. Want jullie kozen voor die ervaring van afscheiding - die was er ook voor jullie – en hoewel deze jullie confronteerden met een veelheid aan lessen om te leren die jullie er schijnbaar toe aanzetten om veel incarnaties te ondergaan om het leerproces af te maken, was en is er geen eis voor jullie om dit te doen. Door de tijdperken heen raakte de mensheid verslaafd aan de afleidingen en opwinding van de belevenis van afscheiding – dualiteit, recht versus onrecht, goed versus kwaad, liefde versus angst – wat het in een gedaante zijn mogelijk maakte en jullie raakten er van overtuigd dat één leven in de vorm alles was wat jullie konden krijgen, jullie konden er dus maar het beste van maken. Jawel, veel culturen vestigden mythes en religies die spraken van een leven na de dood en van de karmische noodzaak van veel incarnaties, maar ook dat waren afleidingen.

Jullie zijn, ieder van jullie – op ieder moment van je bestaan – Eén met Bron, Liefde, Moeder/Vader/God op jullie eigen unieke en persoonlijke manier en zo zullen jullie allemaal je eigen unieke weg naar Huis ontdekken, naar die staat van eeuwig weten. De mythes en religies waren soms nuttig, ze waren als onvolledige routekaarten die enige richting boden, maar die verpersoonlijkt moesten worden omdat ieder van jullie je op een andere plek op die route bevindt. Maar door de tijd heen werden velen er van machtstructuren, die enkelen gebruikten om anderen  door middel van oordelen over wat goed en wat verkeerd was, te overheersen en met erge straffen  door de ‘overheid’ opgelegd aan hen die weigerden daar mee in te stemmen.

Welnu, terwijl jullie door het proces van ontwaken op weg naar Huis heengaan, herontdekken jullie je door God gegeven soevereiniteit, jullie goddelijke recht om jullie eigen unieke pad te kiezen. Enkel jouw pad zal voor jou werken. Derhalve maken mensen zich los van de banden en beperkingen van georganiseerde religies, met het idee van één pad voor allemaal, en de oordelen die ze hebben opgelegd om de waarheid er van en van wat goed of slecht is te bekrachtigen. Ze komen tot het besef dat er, jawel, alleen maar Liefde is en dat de enige regel is om op ieder moment liefdevol te zijn.

Zoals jullie al zo vaak gezegd is: Liefde oordeelt of veroordeelt nooit, Liefde accepteert altijd. Degenen die liefdevol leven zullen nooit iemand opzettelijk schade toebrengen of de intentie hebben om iemand te kwetsen of aan te vallen. Wanneer iemand jullie oordeelt of wanneer iemand jullie ongevraagd advies of begeleiding aanbiedt, bieden ze jullie geen Liefde aan. Echter, wanneer iemand met mededogen naar jullie luistert zonder je advies of begeleiding aan te bieden, geeft hij/zij jullie de kans om binnenin je te kijken, indien je naar jezelf wenst te luisteren, hoor jezelf, begrijp wat je hebt gezegd en kijk dan eerlijk naar binnen.

Naar binnen kijken is de sleutel om je proces van ontwaken gewaar te worden, maar velen zijn zo getraumatiseerd en hebben zoveel pijn en lijden diep in zichzelf begraven, dat ze doorlopend afleiding zoeken van die nadrukkelijke maar zeer stille oproep om naar binnen te gaan. Ze zijn doodsbang voor wat ze daar zullen vinden. Jawel, ze zullen beschaamdheid en schuld, onwaardigheid en herinneringen van liefdeloos gedrag ontdekken, dat hen ernstig heeft gekwetst en waarmee ze anderen hebben gekwetst en beschadigd. Maar dan zullen ze, met de liefdevolle hulp van hun persoonlijke ondersteuningsteams in de spirituele rijken, in staat zijn om te begrijpen waarom dit allemaal gebeurd is en door dat begrip zullen ze in staat zijn om de ongeldigheid van die negatieve zelfoordelen in te zien en zo zichzelf te laten vergeven en alle anderen die hen gekwetst en beschuldigd hebben. Het weten dat ze Gods geliefde kinderen zijn zal opkomen en zichzelf bevestigen en dan zullen ze instaat zijn om hun greep op de begraven schuld, die ze al zo lang met zich mee gedragen hebben, los te laten.

Door deze lasten los te laten staan ze toe en nodigen LIefde uit om hen te omarmen, Die dit onmiddellijk doet en het resultaat is een intens gevoel van innerlijke vrede, zelfacceptatie en liefde voor iedereen. Het is het laten vallen en opruimen van een enorm zware en energie aftappende last of lading, die noch henzelf noch anderen dient en een onwaarschijnlijke ervaring van lichtheid en vrede zal de plaats innemen, zo ook alle zoudens en moetens, of zouden niet en moeten niet vallen weg – en – vaak zal de persoon zich voor de allereerste keer VRIJ voelen, LEVEND en vol levensvreugde.

Dit is jullie natuurlijke aard als mens, maar het is verborgen, begraven en onbeschikbaar want al die ongeldige negatieve overtuigingen over jezelf, die de diverse trauma’s die jullie ondergaan hebben, zijn diep binnenin jullie begraven. Zelfaanvaarding is essentieel, het is jullie weg naar Huis en natuurlijk ook het besef dat Moeder/Vader/God, Bron, Liefde jullie aard is, dat jullie Daarmee Eén zijn en dat JULLIE DAT zijn!

De mensheid ontwaakt en het besef van die EENHEID daagt iedere dag bij steeds meer van jullie. Het bewijs hiervan is voor iedereen te zien vanwege de mogelijkheid die iedereen heeft om het wereld-wijde-web af te reizen om in contact te komen met anderen die, net als zijzelf, enthousiast wensen te ontwaken. Hou je niet bezig met de doorgaande drama’s  waar de belangrijkste  en sociale media de ethergolven overspoelen om jullie afgeleid te houden. Kies er niet voor om buitensporig veel tijd te besteden aan het bekijken van telefoons, emails en jullie favoriete nieuwsbronnen, want dit is uiterst verslavend. Hou in de plaats daarvan een zeer korte periode van tijd aan, niet meer dan twee keer per dag – misschien ’s morgens en ’s avonds – om te ervaren wat je voelt te moeten weten over de locale en wereldgebeurtenissen en ga dan door met LEVEN. Het wonder dat het leven is openbaart zichzelf op ieder moment dat je aandacht besteedt om bewust te zijn, in plaats van je bezig te houden met negatieve gedachtepatronen die automatisch en onuitgenodigd door jullie geest stromen op ieder moment dat jullie je bewustzijn stoppen om bewust te zijn.

Jullie zijn aan het ontwaken, het is de goddelijke Wil dat jullie dat doen en de goddelijke Wil wordt altijd perfect bereikt. Laat daarom jullie vaste en angstige greep op twijfels  en ‘wat als’ gedachten die jullie niet dienen varen en laat Liefde toe, die jullie en ieder bewust wezen werkelijk is, om je te omhullen, te inspireren en te verheffen wanneer door je dagelijkse levens in de vorm gaan.

Jullie liefhebbende broeder, Jezus.

https://johnsmallman2.wordpress.com/