woensdag 8 november 2023

Het Beste Advies Om Het Ontwakingsproces Te Versnellen! ~ 8 november 2023

Het Beste Advies Om Het Ontwakingsproces Te Versnellen!

Door: DNA AWAKENING –  November 2023

Dierbare medezoekers naar waarheid en spiritueel ontwaken,

Het is gemakkelijk om de diepgaande reis uit het oog te verliezen die in ieder van ons ligt – de reis van ontwaken – in een wereld die gevuld is met de kakofonie van het moderne leven. Deze reis gaat niet alleen over het opdoen van kennis of nieuwe inzichten; het gaat veeleer over een diepgaande transformatie van het zelf, een verschuiving in bewustzijn die verder gaat dan de grenzen van ons materiële bestaan. Het gaat over het afpellen van de lagen van waanvoorstellingen en het vinden van de tijdloze waarheden die onthullen hoe we verbonden zijn met alles in het universum.

Terwijl ik deze ontdekkingsreis met jou begin, moet ik denken aan een diepgaande uitspraak van Eckhart Tolle, die een spirituele leraar is: “Je bevindt je niet IN het universum; jij BENT het universum, een intrinsiek onderdeel ervan. Uiteindelijk ben je geen persoon, maar een brandpunt waar het universum zich bewust wordt van zichzelf.” Dit citaat geeft de essentie weer van ons gemeenschappelijke doel, namelijk ons bewust worden van wie we zijn en waar we passen in het grote tapijt van het bestaan.

Sectie1: Mindfulness Omarmen

De eerste stap op ons pad naar ontwaken is het cultiveren van bewust bewustzijn. We merken vaak dat we, te midden van de golf van activiteit die ons dagelijks leven kenmerkt, gedesoriënteerd zijn geraakt in een zee van gedachten, zorgen en afleidingen. Om het ontwakingsproces te versnellen, is de eerste stap het cultiveren van het vermogen om volledig aanwezig te zijn in het hier en nu.

Zoals het Zen-spreekwoord luidt: ¨Als je loopt, loop dan. Als je eet, eet dan.¨ Deze eenvoudige wijsheid herinnert ons eraan om ons volledig in elk moment onder te dompelen en de schoonheid van het bestaan in zijn puurste vorm te omarmen. Door het cultiveren van bewust bewustzijn zijn we in staat onszelf te bevrijden van de beperkingen van onze drukke geest en de pracht van het hier en nu ten volle te waarderen.

Sectie 2: De Kracht Van Meditatie

Op het pad dat naar ontwaken leidt, is meditatie een uiterst nuttig hulpmiddel. Het geeft ons de mogelijkheid om diep in de schaduwrijke hoeken van ons bewustzijn te duiken en de onbekende gebieden van ons innerlijke wezen te onderzoeken. Het doel van de beoefening van meditatie is niet om weg te rennen van de wereld; het betekent eerder dat we met ons hoofd in de diepste schuilhoeken van onze eigen geest duiken.

Het was de grondlegger van op mindfulness gebaseerde stressvermindering, Jon Kabat-Zinn, die ooit zei: “Je kunt de golven niet tegenhouden, maar je kunt wel leren surfen.” De beoefening van meditatie leert ons hoe we sierlijker en gelijkmoediger op de golven van onze gedachten en emoties kunnen rijden. Hierdoor zijn we in staat de eb en vloed van onze gedachten waar te nemen zonder er een oordeel over te vellen, en als gevolg daarvan kunnen we inzicht krijgen in de aard van ons eigen bestaan.

Sectie 3: Kennis En Wijsheid Zoeken

Het verwerven van nieuwe informatie is de motor achter onze vooruitgang. De oude wijze mannen en vrouwen hebben ons een schat aan kennis en inzicht nagelaten die als kaart kunnen dienen voor het navigeren op onze reis door het leven. Deze oude teksten, zoals de leringen van Lao Tzu en de Bhagavad Gita, evenals de geschriften van Rumi, bieden diepgaande inzichten in de aard van de werkelijkheid en de menselijke conditie.

Het hebben van kennis alleen is echter niet voldoende. Het is noodzakelijk om dit te combineren met wijsheid, namelijk het vermogen om onderscheid te maken tussen waarheid en onwaarheid, evenals tussen het betekenisvolle en het onbelangrijke. Terwijl we ons een weg banen door de enorme zee aan informatie die ons door het digitale tijdperk ter beschikking is gesteld, moeten we onszelf de volgende vraag stellen: welke kennis draagt feitelijk bij aan ons ontwaken, en welke kennis is slechts een afleiding?

Sectie 4: Het Schaduwzelf Omarmen

De confrontatie met ons eigen schaduwzelf, de aspecten van onszelf die we hebben onderdrukt of ontkend, is een van de moeilijkste aspecten van het proces van ontwaken. Het is een reis naar de diepten van onze eigen duisternis, een confrontatie met onze angsten, onzekerheden en onopgeloste trauma’s. Maar het is ook een reis naar het licht.

Zoals Carl Jung, de bekende psycholoog, ooit zei: ‘Totdat je het onbewuste bewust maakt, zal het je leven bepalen, en je zult het het lot noemen.’ Om ons ontwaken te bespoedigen, moeten we bereid zijn het bestaan van ons schaduwzelf te erkennen, er licht op te werpen en ze in ons algehele wezen op te nemen. Dit is een moedige daad die zowel zelfcompassie als toewijding aan het eigen psychologische welzijn vereist.

Sectie 5: Verbinding Maken Met De Natuur

We hebben de neiging om vervreemd te raken van de natuurlijke wereld die overal om ons heen is in de hedendaagse, verstedelijkte wereld waarin we leven. Aan de andere kant is de natuur een diepgaande instructeur voor ons op weg naar ontwaken. Het brengt ons de onderlinge afhankelijkheid van alle levensvormen voor ogen, evenals de cycli van geboorte, groei en dood, gevolgd door wedergeboorte.

Bij elke wandeling met de natuur ontvangt men veel meer dan hij zoekt. Zoals de natuuronderzoeker en pleitbezorger voor het behoud van de wildernis John Muir het verwoordde: ‘Bij elke wandeling met de natuur ontvangt men veel meer dan hij zoekt.’ Door tijd door te brengen in een natuurlijke omgeving kunnen we opnieuw kennis maken met ons meest fundamentele zelf en het complexe levensweb observeren dat verantwoordelijk is voor ons voortbestaan. Deze herverbinding heeft het potentieel om een krachtige impuls te geven aan het ontwaken.

Sectie 6: De Rol Van Relaties

Onze verbindingen met andere mensen dienen als spiegels die aspecten van ons eigen psychologische terrein onthullen. Ze bieden ons kansen voor persoonlijke ontwikkeling, introspectie en de mogelijkheid om te herstellen. Om ons ontwaken te bespoedigen, moeten we onze relaties benaderen met het bewustzijn en de authenticiteit die ze verdienen.

Rumi, de 13e-eeuwse Perzische dichter en mysticus, schreef: ‘Wees niet tevreden met de verhalen die je te wachten staan. Ontvouw je eigen mythe.” Onze interpersoonlijke verbindingen hebben het potentieel om als een schone lei te dienen waarop we onze eigen mythe kunnen creëren: een verhaal over tot jezelf komen en een metamorfose ondergaan.

Sectie 7: Onzekerheid Omarmen

Het pad naar ontwaken is niet eenvoudig en heeft een vooraf bepaald eindpunt. Het is een proces vol onverwachte wendingen, maar ook tijden van helderheid en verwarring. Het accepteren van de onvoorspelbaarheid van het pad is noodzakelijk als we het ontwakingsproces willen bespoedigen.

Volgens een uitspraak van de Brits-Amerikaanse filosoof Alan Watts“De enige manier om betekenis te geven aan verandering is door erin te duiken, mee te bewegen en mee te dansen.” Het proces van ontwaken is vergelijkbaar met dansen op de steeds veranderende maat van het leven. We moeten de vaardigheid verwerven om met de stroom mee te gaan, vertrouwen te hebben in het proces en ons te onderwerpen aan het onbekende.

Conclusie: Een Gedeelde Reis

Tot slot zou ik tegen mijn medereizigers willen zeggen dat het pad naar ontwaken een ervaring is die zowel intens persoonlijk als intens universeel is. Het is een reis die leidt tot zelfontdekking, maar ook tot persoonlijke groei en verlichting. Laten we, terwijl we samen dit pad bewandelen, niet vergeten dat we niet alleen zijn; we maken eerder deel uit van een enorme gemeenschap van zielen die op dezelfde zoektocht zijn als wij.

Laten we niet stoppen met het zoeken naar kennis, laten we niet stoppen met het omarmen van mindfulness, en laten we niet stoppen met het confronteren van ons duistere zelf met mededogen en moed. Laten we onze motivatie vinden in de verzamelde kennis door de eeuwen heen en de pracht van de natuurlijke wereld. Laten we onze verbindingen onderhouden en leren ons op ons gemak te voelen met de onvoorspelbaarheid van de weg die voor ons ligt.

In de woorden van de grote spirituele leraar Ram Dass“We brengen elkaar allemaal gewoon naar huis.” We hebben het potentieel om het ontwakingsproces niet alleen voor onszelf, maar voor de hele mensheid te bespoedigen als we samenwerken. Ik bid dat deze gedeelde ervaring ons liefde, licht en een diepgaand begrip brengt van wie we zijn.

Met liefde en dankbaarheid

DNA AWAKENING

Vertaling: wakkeremensen.org