woensdag 23 november 2022

Een Belangrijk Begrip Ontvangen ~ 22 november 2022 ~ Jenny Schiltz


 

 

 

 

 

Een Belangrijk Begrip Ontvangen

Door: Jenny Schiltz  – 20 November 2022 

Ik deel met jullie een belangrijk inzicht dat ik kreeg tijdens een heilige reis naar de ATM-grot. Ik heb dit op Facebook geplaatst, maar ik weet dat velen van jullie die berichten niet zien.

Op dinsdag 15 november gingen mijn man Dan en ik op een levensveranderende excursie naar een heilige grot van de Maya’s genaamd Actun Tunichil Muknal.  De nacht ervoor werd ik in mijn dromen op de proef gesteld. Dingen als werken aan het tijd/ruimte continuüm om het verleden en de toekomst te helen, energie verwijderen en helen. Dat ging prima.

Toen was ik in de jungle, omgeven door planten, er was iemand die geheeld moest worden, en ik raakte in paniek. Ik zei: “Ik kom niet uit de jungle; ik ken deze planten niet!” Er werd gefluisterd: “Vraag het de planten” Dat deed ik en ik kon de man helpen.

Vervolgens zag ik een man die stervende was, en mij werd verteld hem door het lichaam te zingen. Weer raakte ik in paniek; ik kende de liederen en de taal niet! Er werd gefluisterd: “Je ziel weet het; laat haar herinneren, ga uit de weg,” dus ontspande ik me en liet de liederen stromen, en de man ging met gemak over.

Toen werd mij verteld dat mijn laatste uitdaging zou zijn om door de fysieke reis van de grot te gaan, alle emoties, en me niet af te sluiten maar open te blijven en alles te ontvangen. Daarmee werd ik wakker. Een beetje geschokt en nerveus over de dag die zou komen.

De reis van de ATM-grot is een tocht van 4 mijl waarbij je drie keer een rivier oversteekt – een waarbij het water boven je hoofd staat en beweegt. Dan kom je bij de grot met borstdiep water als je binnenkomt; dit is waar deze natuurlijke bron overgaat in de rivier. Het enige licht komt van de lampen op je hoofd.

Vanaf daar klim je op rotsen en zwem je het pad van de ondergrondse stroom. Intens is een understatement. Je blijft dit pad volgen tot je bij een rots komt die, als je hem beklimt, je naar een enorme kamer brengt waar ceremonies werden gehouden.

De hele grot leefde van energie, en in de rotsen en stalagmieten waren duidelijke gezichten te zien. Het waren bewakers en beschermers van de heilige ruimte, maar ook energieën waar mijn haren van overeind gingen staan.

Toen we de grote ceremoniële kamer bereikten, waren er gebroken ceremoniële potten en botten van menselijke offers. Er waren zelfs botten van wat zij schatten als een vijf dagen oud kind. De tranen van een kind in pijn waren de hoop voor het roepen in de regen.

Deze lagen niet achter een glazen kast of een replica van wat er was. Dit was een opgraving met een enkele rij waar we doorheen konden lopen. Het was de koude, brute geschiedenis in je gezicht.

Ik kon het ALLEMAAL voelen. Alle lagen. Ik voelde de eerste lagen die vol waren van vreugde, eerbied en gemeenschap met de geesten. Ik zag hoe bloemen in het stromende water werden gelegd als offer zodra de geestencommunicatie was ontvangen, en hoe ze door de bron naar de rivier stroomden. De bloemen die in de rivier stroomden, lieten de stam weten dat de ceremonie een succes was.

Toen voelde ik de verschuiving met de achterblijvers nadat de groep Maya’s uit die werkelijkheid was getrild. In het begin was er eerbied en naleving van de traditie. Maar na verloop van tijd werden deze gebruiken beetje bij beetje veranderd. Bij elke natuurramp, hongersnood of oorlog werden wanhoop en angst de leidraad. Het hart leidde niet langer het pad.

Levens werden geofferd in de hoop de regengod gunstig te stemmen, om regen te brengen voor de gewassen, en voor de regengod om geen straffe stormen te brengen.  Het is duidelijk hoe vaak mensen elkaar verschrikkelijke dingen hebben aangedaan uit angst.

Het werd ook heel duidelijk dat het experiment van een groep die uit de huidige realiteit vibreerde, zeer kostbaar was. Toen de lichtdragers dat rijk verlieten, heerste er duisternis en groeide de angst.

Ik begreep toen volledig waarom het proces van ascenderen zo lang heeft geduurd. Waarom het ontelbare levens zijn geweest van vasthouden en verankeren van het licht, de trilling beetje bij beetje verhogen zodat de meerderheid vooruit kan.

De kosten van een relatief kleine groep die uit de collectieve werkelijkheid vibreert, zijn veel te hoog.

Op dat moment wist ik dat dit proces zo lang zal duren als nodig is. Mijn menselijke  wordt ongeduldig en vermoeid, maar mijn ziel weet dat alles wat minder is, een prijs oplevert die nooit meer betaald mag worden. Dit weten trilde door mijn hele lichaam.

Toen voelde ik mijn hart wijd opengaan en ontving ik de activeringscodes die ik nodig had, en ik slaagde voor de laatste test. De energie sloeg in me, en ik voelde me daarna nogal wiebelig. Mijn man grapte en zei dat ik, toen ik de grot binnenging, zo gracieus was als een zwaan; toen ik eruit kwam, was ik zo wiebelig als een pinguïn.

Dus nu zit ik met alles. Het begrip en het verdriet. De pijn en het lijden van deze wereld is immens. Maar zonder de lichtdragers zou het nog veel erger zijn. Ja, we verschuiven; we evolueren, beetje bij beetje. Maar deze keer zullen het velen zijn die de realiteit veranderen, niet weinigen. Het zal zo lang duren als nodig is.

Het is onze taak het licht vast te houden, het te verankeren, en zo volledig en openhartig mogelijk te leven, terwijl wij anderen eraan herinneren dat ook zij licht in zich hebben.  Dit is belichaming, hier volledig nu zijn, met gratie, onze vreugde vinden en die met anderen delen.

Sinds deze activering op dinsdag komen er beetje bij beetje meer herinneringen en kennis terug. We hebben meer sites bezocht: de jaguar- en maskertempels, waarvoor een boottocht door de jungle nodig was, en de tempels gewijd aan de regen- en zonnegoden.

We zijn in een grot geweest waar kinderen, vooral zuigelingen, in stukken werden gehakt en hun onderdelen werden geplaatst in de wortels van de boom die boven en door de grot groeide. Dezelfde grot waar ooit prachtige ceremonies werden gehouden totdat angst en duisternis het overnamen. We hebben de energie in de lagen gevoeld

Het is echt een interessante en vermoeiende reis geweest. Ik had niet verwacht dat we allebei in deze mate zouden worden geraakt door energetische downloads! We zijn nu op het eiland Ambergris Caye. Het heeft de hele dag geregend, en ik ben zo dankbaar voor het rustgevende geluid en de vrede die het met zich meebrengt.

Dank aan iedereen die energieke ruimte voor ons heeft gehouden op deze reis. Ik voelde jullie aanwezigheid, en die was nodig. Grote dankbaarheid aan allen die ons financieel hebben gesteund met donaties, de aankoop van een tinctuur of de healing.

Als je je nog niet hebt aangemeld voor de healing op afstand, maar wel graag mee wilt doen, is het nog niet te laat. De healing op afstand vindt plaats op 21 november, ga naar:

Mayan Sacred Sites Healing met Jenny Schiltz

https://tinyurl.com/ykh9x2ax

 

 

Ik stuur je veel liefde,

Jenny

 

 

 

Vertaling: wakkeremensen.org