donderdag 26 mei 2022

Alles gebeurt met een reden ~ Door Aluska


Alles gebeurt met een reden

"Er is niets dat jou kan overkomen zonder dat het jou overkomt - als je het toestaat." – Mandy Hale

Het is duidelijk dat veel mensen eigenlijk problemen hebben accepteren, maar als je dat eenmaal doet, zullen ze een enorm verschil maken.

Goede en slechte dingen gebeuren met ons allemaal, en soms is het moeilijk om de bredere context te zien wanneer veel problemen op onze rug ademen. Maar er is altijd een bredere context, ook al zien we die op dit moment niet. Als we het leven geen kans geven, kunnen we niets leren. Elke ervaring is een kans om te groeien en heeft iets om ons te laten zien, om ons ergens heen te brengen.

Elk obstakel dat je in het leven overwint, zal je een sterker en meer ervaren persoon maken. Hoe erger het obstakel, en hoe meer het je wegneemt, hoe groter je groei zal zijn wanneer je deze les voltooit.

Er gaat niets boven toeval in het leven. Alles wat er gebeurt, gebeurt omdat je het om de een of andere reden moest ervaren. Het universum gooit ons met veel dingen die we nog niet kunnen begrijpen, maar die we in de loop van de tijd zullen begrijpen. Niets in het leven is permanent en verandering is onvermijdelijk.

Alles waarmee we worden geconfronteerd, is een andere les die we moeten leren, of het nu iets prettigs of onaangenaams is. Als de ene deur sluit, gaat er een andere voor je open. Er zit altijd een reden achter alles en het senior management probeert ons te brengen waar we moeten zijn.

Het plan dat voor ons ligt, is niet een plan dat we zelf direct kunnen zien. We moeten allemaal groeien en vooruitgaan, en de dingen die we in het leven meemaken, zouden ons ruimte moeten geven om te verbeteren. Het leven gebeurt voor ons, en zelfs de meest pijnlijke dingen zijn bedoeld om ons te sterken en te leren. Elk probleem waarmee we worden geconfronteerd, bereidt ons voor op het volgende.

Alles wat er gebeurt, is een stap op weg naar vooruitgang. De manier waarop we op dingen reageren, bepaalt de richting waarin ons leven beweegt. Door in je leven een oplossing te zoeken en niet elk probleem op te geven, kun je uiteindelijk profiteren van zelfs de moeilijkste beproevingen. Alles heeft een betekenis. Alle dingen waarmee je vandaag wordt geconfronteerd, zijn het resultaat van wat je in het verleden hebt gedaan. Waar u zich in uw leven bevindt, hangt af van hoe u situaties en uitdagingen benadert.

Vind kracht, zelfs op de slechtste momenten van je leven. Laat de dingen waar je doorheen gaat je niet breken, want ze zijn tijdelijk en niets zal je verslaan tenzij je loslaat, tenzij je opgeeft. Onthoud dat als je onderaan bent, je alleen maar naar boven kunt gaan.

**Door Aluska