zaterdag 28 mei 2022

Focussen op onszelf is van cruciaal belang ~ Sonia


Focussen op onszelf is van cruciaal belang

Jezelf koesteren is zo essentieel. Verandering kan alleen plaatsvinden als we ons richten op het koesteren van onszelf. Vaak ligt onze focus op geautomatiseerd gedrag; dagelijkse patronen van oppervlakkige aandacht voor onszelf.

Er is veel aandacht voor wat ontbreekt in je lichaam of in je leven in het algemeen. Schuldgevoel kan vaak worden geassocieerd met zelfzorg of zelfzorg, vooral wanneer we gewend zijn om voor anderen te zorgen. Hoe kun je opladen en aanvullen om voor anderen te blijven zorgen als je deze 'zelfzuchtige' momenten niet benut?

Dit is een grote slechte dienst aan onszelf omdat het veld om ons heen deze onevenwichtigheid begint te weerspiegelen. Je begint je ellebogen, knie, hoofd, teen, armen te raken en een assortiment van reacties begint te gebeuren als gevolg van deze onbalans. Er kunnen zelfs dingen om je heen beginnen te breken, zelfs je auto. Feit is dat je in het middelpunt van je wereld staat. De wereld draait echt om jou!


Wanneer we ons op een gezonde manier op onszelf concentreren, beginnen we onze veerkracht weer op te bouwen, we voelen ons sterker, competenter en zelfverzekerder. We bouwen innerlijk vertrouwen en innerlijke kracht op. We versterken onze innerlijke verbinding. We breiden ons bewustzijn uit. We kunnen dieper in onze magie duiken!

Dus vandaag ja, neem dat moment en maak er misschien een gewoonte van om dit dagelijks te doen! Misschien moet u wat eerder opstaan; misschien moet je op je werk een opvoedingspauze van 5 minuten nemen. Soms maakt u door uw handen op een verzorgende en actuele manier van top tot teen over uw lichaam te wrijven endorfines vrij, terwijl de hersenen vervolgens Oxytocine produceren! De knuffeldrug!

“Oxytocine versterkt ons immuunsysteem, maakt ons betere probleemoplossers en maakt ons beter bestand tegen de verslavende eigenschappen van dopamine. In tegenstelling tot dopamine, dat grotendeels verantwoordelijk is voor onmiddellijke bevrediging, geeft oxytocine ons een blijvend gevoel van rust en veiligheid.” 1 ( Sinek, S. (2014). Leiders eten het laatst: waarom sommige teams samenwerken en andere niet. New York: Penguin Group.)

De technologie van lichaam en geest wil optimaal werken in dit geweldige netwerk dat de realiteit wordt genoemd, maar daarvoor moet je aanwezig zijn, anders bewegen onze levens zich robotachtig langs het geautomatiseerde pad van de natuur (de natuur volgt zijn loop) Beslissingen lijken genomen te worden voor jou over de ontplooiing van iemands leven.
Maar het feit is dat u misschien niet achter het stuur zit, omdat uw focus sterk extern is.

Er is echt maar één leven, maar niet op de manier die velen geloven. Er is één leven omdat er geen begin of einde is, omdat het verweven is met onbeperkte mogelijkheden en misschien is de focus alleen gericht op eindige perspectieven.

Wanneer men echter de koestering van het zelf toelaat en op een diep niveau begint te verbinden, hebben we de ontgrendeling van onszelf geautoriseerd. Het wachtwoord voor jezelf komt organisch beschikbaar en deuren gaan open omdat jij open bent!

Word eindeloos meer omdat het kan!
Jij bent de levenskracht die door het hele leven stroomt!
Jij bent de meesterkracht!


**Door Sonia