dinsdag 31 mei 2022

Vital Frosi – “De Laatste Les In Het Oude 3D” ~ 31 mei 2022

Vital Frosi – “De Laatste Les In Het Oude 3D”

Door: NEVA (GABRIEL RL) 25 mei 2022

Dierbaren!

Zij die deze Zielenschool in de Derde Dimensie hebben doorlopen, staan op het punt te ascenderen naar hogere Dimensies. De tijd vliegt voorbij terwijl een nieuwe aarde aan de horizon verschijnt. Een lange cyclus van beproevingen en verzoening wordt voltooid. De Grote Meester Sananda, tweeduizend jaar geleden geïncarneerd als Jezus van Nazareth, liet ons een erfenis en een zekerheid na: “Er zal een Nieuwe Aarde ontstaan.

Deze Nieuwe Aarde zal deel uitmaken van de Hogere Werelden, en er zal geen pijn of lijden meer zijn. Aan het einde van de Oude Cyclus zullen er twee bestemmingen voor de mensheid zijn: – de zachtmoedigen en reinen van hart, zullen de Nieuwe Aarde beërven. Zij die de daarvoor noodzakelijke frequentie nog niet hebben bereikt, zullen het moeten verlaten, omdat hun geweten nog niet alle hier beschikbaar gestelde lessen heeft begrepen. Dit is het begrip van de metafoor van de scheiding van het kaf en het koren.

In de laatste weken hebben wij vele oriëntaties ontvangen over dit einde der tijden. Vandaag zal ik trachten aan u, die mij vergezelt, datgene door te geven dat mijn aandacht het meest trok. Ik heb er een titel aan gegeven om de tekst te kunnen uitwerken, maar ik had elke andere definitie kunnen geven. Ik zal het interpreteren als DE LAATSTE LESSEN VAN HET OUDE 3D.

Ik weet niet hoe het vandaag is op de scholen waar u of uw kinderen studeren. Maar in mijn studententijd moesten zelfs degenen die hun lessen al hadden geleerd, aan het eind van het schooljaar een reeks toetsen afleggen om te bewijzen dat zij gekwalificeerd waren om een trede hoger op de leerladder te komen. Kortom, om de bekwaamheid van de leerling te testen, en te zien of hij naar het volgende niveau kon opklimmen.

Niets is anders in een School der Zielen, zoals de Aarde tot nu toe is geweest. De Cyclus van de beperkte bewustzijnen van de Derde Dimensie sluit, en niets zal nog beperkt zijn zoals voorheen, want in 5D en daarboven, zal het bewustzijn wijd uitgebreid zijn. Zozeer zelfs dat een 3D geest zich niet eens de capaciteit van een 5D bewustzijn kan voorstellen.

Er zal een bepaald moment of zelfs verscheidene gebeurtenissen zijn die de sluiers definitief zullen oplichten, en dan zal een nieuw bewust panorama te voorschijn komen. Het zal inderdaad het moment zijn waarop onze zielsversie zal integreren met haar hogere versie. Deze integratie, zal het leren van de 3D fractal verenigen met een fractal van Dimensies boven. De vereniging van deze bewustzijnen zal zo ver oplopen dat zij samensmelten tot één, echter in een frequentie die compatibel is met de Dimensies van 5D tot 9D.

Het deel van de mensheid dat deze 5D frequentie binnengaat, moet de laatste test doorstaan. Het moet in feite de 3D-trillingen achterlaten die nog in elk bewustzijn aanwezig zijn. Het is niet zomaar een detail, maar een optelsom van “pakketjes” die deel uitmaken van de bagage van de ziel.

Ik heb in eerdere teksten geschreven dat deze pakketjes emoties, overtuigingen en gewoonten zijn uit Oude Aarde 3D. Angst, woede en schuldgevoelens zijn ongetwijfeld de zwaarste. Deze afkomst moet genezen worden. Dergelijke energieën zijn hindernissen die de doorgang door de 5D Poort in gevaar brengen. Maar er zijn andere die nog steeds resoneren in elk incarnaat. En het is juist daar dat wij beproefd zullen worden, zoals de titel van deze tekst zegt.

Laten we naar de didactiek gaan en het dan in praktijk brengen. Wij allen die in deze Aardse School zijn, hebben de onvoorwaardelijke steun van de Opgestegen Meesters en ook van de Broeders van de Hogere Sferen in de hogere dimensies.

Geven zulke Helpers om de verschillende stadia van elke geïncarneerde ziel? Maken zij onderscheid tussen een hoger en een lager wezen? Zetten zij de mensen tegen elkaar op, wegens verschillen en meningsverschillen van welke aard ook, zoals wij die thans onder de mensen kunnen zien? Het “wij tegen zij”, dat vandaag de dag veel voorkomt, beoefenen de onbaatzuchtige helpers dat ook ten opzichte van de geïncarneerden?

Dus, als onze helpers zich niets aantrekken van onze verschillen, en ook niet stoppen met het bijwonen van zelfs degenen die notoir al gefaald hebben in deze ascensie, moeten we er rekening mee houden dat, allen die nu de ascensie zullen maken, ook Opgevaren Meesters zullen worden. Door deze trede te bestijgen zullen zij ook in staat zijn zielen te helpen die in andere werelden van Boetedoening en Beproevingen aan het leren zijn, met inbegrip van het deel van de mensheid dat naar die werelden zal worden gebracht.

Het is dus gemakkelijker te begrijpen en af te leiden dat als je de beperkingen van de ander nu niet accepteert, hoe kun je dan morgen een Opgestegen Meester zijn? Natuurlijk bereidt het bewustzijn zich hier nog op voor, maar het is noodzakelijk dit zo spoedig mogelijk in praktijk te brengen, want als deze vibratie in het bewustzijn blijft, kan zij zelfs uw eigen ascensie verhinderen.

Het is niet nodig verdichtingen te maken met datgene wat anderen doen en wat volgens ons niet juist is. Dat zou bijvoorbeeld co-auteurschap in een misdaad zijn. Maar wij kunnen er met medelijden naar kijken, want de trede van de ladder is nog beneden, en wij zijn er al een tijd geleden overheen gegaan. Wanneer wij zien dat de ander zich vergist, moeten wij begrijpen dat hij die lessen nog niet heeft doorgemaakt. Maar de dag zal komen dat ook hij aan de deur van de ascensie zal staan, ook al duurt dat duizenden of miljoenen jaren.

Begrip, aanvaarding, mededogen voor de vertraging van de ander, en vooral niet oordelen, niet beledigen en je beperkingen niet blootleggen, is altijd een weg. Hier is al gezegd dat ieder zijn werkelijkheid medeschept, omdat hij die nog nodig heeft. Wij kunnen niet eisen dat iedereen in hetzelfde bewustzijn is, dat wil zeggen, in hetzelfde inzicht als wij. Kunt u zich voorstellen dat de Opgestegen Meesters dat van ons eisten?

Respect, mededogen en onvoorwaardelijke liefde is de driepoot die 5D-klare zielen katapulteert. Mededogen is wat ik hier heb beschreven. Respect daarentegen is zich niet bemoeien met de lessen die de ander nog moet leren. Leid hem alleen als hij zelf om hulp vraagt. Dit is waar solidariteit en liefdadigheid om de hoek komen kijken. Begrijpen dat hij de lessen moet volgen die hij nog mist, is oprecht respect betuigen.

Begrijp ook dat niemand doormaakt wat hij niet hoeft door te maken. Dus wanneer een familielid of zelfs een persoon uit onze omgeving een moeilijke beproeving doormaakt, moeten we niet boos worden. Begrijp integendeel dat dit een gelegenheid is om te oefenen wat wij tot dusver hebben geleerd. Onthoud dat we in de eindtesten zitten. Het drama zien zonder er deel van uit te maken is ook een goed alternatief.

Respect is niet alleen beperkt tot de mens, maar in alles wat op aarde bestaat. Dieren, planten en alle andere hulpbronnen op Aarde zijn energieën van dezelfde Bron waar wij vandaan komen. De harmonie tussen alle Koninkrijken en tussen alles wat bestaat, is ook het inzicht dat wij allen EEN zijn. Als ik iets mishandel, doe ik mezelf pijn. Als ik de natuur vervuil, vervuil ik mijn eigen ziel. Dus we zijn medescheppers van onze realiteit.

De verschillen, de situaties, de moeilijkheden, de uitdagingen, onze pijnen en de pijnen van anderen begrijpen; weten dat voor iemand om een voorrecht te hebben, iets moet worden afgenomen van iemand anders; als iemand te veel heeft, hebben anderen weinig of niets; voorrechten verlangen, macht boven wat nodig is, het ego bevredigen tegen elke prijs, het bezit van anderen, openbaar bezit of elk ander goed dat nuttig is voor wie dan ook, vernietigen of beschadigen, is een bewijs van falen voor 5D.

Onnodige gehechtheid is een teken dat er van binnen nog veel angst is, en de tijd eist dat die wordt losgelaten, want we naderen de grote planetaire verschuiving.

We zijn op de laatste treden van de oude 3D.

Er is nog een laatste inspanning nodig, maar die inspanning gaat iemands vermogen en grens niet te boven. Als je zo ver bent gekomen, kun je het! Vertrouw me.

Ik ben Vital Frosi en mijn missie is verlichting!

Namaste!

Auteur: Vital Frosi

vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org