zaterdag 28 mei 2022

De invoering van een meer gecontroleerd systeem • Deel 1 ♥ Wieteke Koolhof ♥

De invoering van een meer gecontroleerd systeem • Deel 1 ♥ Wieteke Koolhof ♥ Lichtwerkers Nederland

 

Wieteke Koolhof channelt Arjun van de Yahyel

 

 

Vraag:

 

De laatste tijd lijkt het alsof bepaalde meer totalitaire denkwijzen door de politiek worden voorgesteld als mogelijke oplossingen voor de uitdagingen waarvoor wij ons in onze wereld gesteld zien. De invoering van een meer gecontroleerd systeem om de klimaatverandering tegen te gaan, bijvoorbeeld, klinkt voor veel mensen waarschijnlijk logisch. Maar als ik een paar stappen verder denk, of als ik terugdenk aan wat ik het laatst heb gehoord over landen die momenteel dergelijke regimes hanteren... moet ik zeggen dat deze scenario's mij niet zo aantrekkelijk in de oren klinken als ze worden voorgespiegeld. Ik voel me er niet echt prettig bij. Tegelijkertijd - ik kan zien dat ons kapitalistische westerse systeem zijn gebreken heeft en dat er zeker iets moet gebeuren om onze relatie met de planeet weer in evenwicht te brengen... maar zou een totalitaire aanpak beter zijn?

 

Antwoord:

 

OK, dank je wel voor deze vraag.

 

Er zijn veel dingen waar we over kunnen nadenken - als antwoord op deze ideeën.



We zullen ze nu niet allemaal behandelen - maar we zullen enkele van de meest relevante aspecten behandelen die, naar ons gevoel - overeenkomen met de energiefrequentie van de wereldwijde veranderingen waar jullie op dit moment in zitten.

 

Laat ons jullie er allereerst aan herinneren dat jullie niet werkelijk 'de wereld veranderen waar jullie op zijn' - eerder - staan jullie jezelf toe om te verschuiven naar een versie van de Aarde, die al meer het soort dingen weerspiegelt die jullie graag 'anders' zouden zien in jullie versie van de werkelijkheid.  

Nu dan, deze verklaring zou niet volledig zijn, als we het daar bij zouden laten. Tegelijkertijd nodig je jezelf voortdurend uit, vanuit het gezichtspunt van je Hogere Zelf; om jezelf werkelijk te 'aarden' als je wilt, binnen de aard van deze realiteit. Met andere woorden: het idee van je Persona Zelf wordt gebruikt als de 'Avatar' van je Zielsverlangen om in deze wereld gefocust te zijn - Dit is wat je in staat stelt om je te concentreren op de ideeën van lineaire tijd en 'oorzaak en gevolg' enzovoort. Toch draag je ook het diepere Weten in je dat, terwijl je deze ideeën onderzoekt, ze je niet identificeren.   

 

Integendeel - het is door je spel met deze mede gecreëerde bouwstenen van je fysieke realiteit - dat je paradoxaal genoeg, jezelf toestaat om met toenemend gemak en bewustzijn te verschuiven, van de ene versie van de wereld naar de andere.

Met andere woorden: het verleggen van je focus en het aanwezig zijn bij je versie van de fysieke droom, gaan hand in hand.

 

Bij elke verschuiving zul je jezelf nieuwe reflecties voorhouden die je kansen kunnen vergroten om je de 'kracht van de paradox' te herinneren, waarmee je over deze hele schepping heerst.

 

Je maakt dit 'duidelijker' voor jezelf, door het soort reflecties in te voegen dat je 'synchroniciteiten' noemt. Het is door synchroniciteit, of het nu “positief’’ of “negatief’’ is - dat je je rationele geest toestaat om als het ware 'uit de fysieke droom te ontwaken'. Synchroniciteit laat je herinneren dat ALLES in feite EEN is ... En dat JIJ - en wat jij verkiest te geloven dat waar is voor jou - in het hart van dit alles staat.

 

Goed - dus - nu we dat behandeld hebben - laten we teruggaan naar de kapitalistische systemen en totalitaire regeringen - zoals je verkiest om met deze ideeën te spelen in je mede gecreëerde werkelijkheid.

 

Vraagsteller: hahaha - graag.

 

Nu dan; op dit punt in jullie collectieve evolutie, kunnen jullie verschillende voorbeelden zien van één van deze systemen.

 

En hoewel we begrijpen dat vanuit een bepaald perspectief strengere regels gezien zouden kunnen worden als een mogelijke oplossing voor bepaalde uitdagingen - worden ze meestal alleen zo gezien, door diegenen die niet geloven dat een andere oplossing voldoende zou zijn.

 Met andere woorden; een behoefte aan controle - aan strengere regels, of meer complexe, specifieke en uitgesproken richtlijnen, in welk soort situatie dan ook, komt meestal voort uit een gebrek aan geloof of angst.

Bij het kiezen van een dergelijke oplossing voor jullie uitdagingen, bijvoorbeeld voor jullie relatie met de Aarde en met de natuur - zie je in eerste instantie misschien een verbetering op het niveau van de oppervlakte van jullie werkelijkheid. Maar als je het voor langere tijd uitvoert, zul je uiteindelijk ontdekken dat zo'n 'set-up' niet meer ervaren wordt als een holistisch voedende situatie voor alle betrokkenen.

 

 Vooral als dit beperkingen inhoudt over hoe je verondersteld wordt te denken en je te gedragen.

 

Wat we hier zeggen is dat, hoewel de 'natuur' zoals die voor jullie vertegenwoordigd wordt door de wilde dieren van jullie planeet, aanvankelijk misschien floreert, - als dat floreren het resultaat is van de onderdrukking van je eigen soort, je innerlijke natuur uiteindelijk zal gaan voelen alsof het te weinig zuurstof heeft. En dit op zijn beurt - omdat je er een deel van bent - zal dan op een of andere manier naar je worden teruggekaatst door de natuur 'in het algemeen' op een bepaald moment.

 

Vraagsteller: Ah... dus dit kan naar ons worden teruggekaatst door wat bijvoorbeeld?

De natuur - en daarmee bedoelen we jullie in de energetische zin, jullie zouden zeker een manier vinden om de aandacht van de mensheid te trekken. Dit kan zijn door een ziekte die jullie vraagt naar binnen te kijken en je je eigen ware aard te herinneren, - het kunnen problemen zijn met de gewassen die jullie kiezen te verbouwen of zelfs iets dat zo buiten jullie wereld lijkt te liggen als een asteroïde die voorbij vliegt of werkelijk de planeet raakt. Niet om je van streek te maken - maar eerder om je te laten weten dat er altijd een reset-knop beschikbaar is vanuit het oogpunt van de Natuur.

 Dit is geen straf - het is een manier om de koers te corrigeren - om nieuwe mogelijkheden voor groei te bieden op een manier die meer evenwicht bevat.

 

Zie je, in je co-creatie evolutionaire reis met de natuur, 'vraagt' de natuur je om je tot haar te verhouden zoals je je tot jezelf zou willen verhouden. De natuur vraagt om gelijkheid.  Wat voor soort relatie zou je met je planeet hebben, als je bent opgevoed met de aanname dat mensen aan bepaalde beperkingen moeten worden gehouden of dat ze de planeet waarop ze leven volledig zullen vernietigen? Overtuigingen van die 'aard', woordspeling bedoeld, drijven een kloof tussen jullie en wat jullie spirituele relatie en verbinding met de natuur inhoudt.

 

Jullie zijn allemaal al van nature verbonden met de natuur - jullie zijn HET - jullie zijn de natuur. En dus kunnen jullie met haar communiceren, net zo natuurlijk als jullie dat kunnen met jullie eigen lichamen en jullie eigen Hogere Zelven. Jullie zijn allemaal verbonden met dezelfde Aarde-Mens-Over-Ziel-frequentie die alles omvat wat op jullie planeet leeft.

Dit is de Bron-energie die jullie delen en die jullie beiden in stand houdt


Jullie zijn allemaal van nature bekabeld om een harmonieuze manier te vinden om dit innerlijk weten tot uitdrukking te brengen en om een deel van de natuur te zijn, haar te ondersteunen en lief te hebben - zoals je graag zou zien dat er van je gehouden en steun gegeven wordt.

 De reden waarom velen van jullie dit echter niet doen, is niet dat er een gebrek is aan regels en beperkingen; het is omdat er lange tijd een gebrek aan vrijheid voor jullie is geweest om te ontdekken en in feite te 'herinneren' wie je werkelijk bent.

 

 

Je zou kunnen zeggen dat jullie jezelf van jongs af aan hebben opgezadeld met zo'n zware last aan regels, dat dit in feite de wortel werd van wat jullie scheidde van je innerlijke Weten. En daarmee bedoelen we het deel van jullie dat zich geen twee keer zou bedenken als het moest kiezen tussen een boom laten doorgroeien, of de behoefte voelen om een wit houten hek om je voortuin te hebben, gemaakt van het hout van diezelfde boom.

Vraagsteller: Ik kan dat zien. Ik kan dat voelen...

 

Waar de meesten van jullie nu zijn; je ouders hebben je, zonder het je zelfs te hoeven vertellen - door het voorbeeld te geven - laten zien hoe je je moet verhouden tot je eigen lichaam en andere aspecten van de natuur. Bijvoorbeeld: het moment waarop je je vader voor het eerst willekeurig een vlieg zag doden met een krant - of je je moeder hoorde benadrukken hoe belangrijk het is dat je je supplementen inneemt 'anders word je ziek' - Dit lijken misschien kleine onbelangrijke glimpjes van een gemeenschappelijk gedeelde realiteit binnen een familiehuishouden.

 

Maar het zijn momenten als deze, die, wanneer je ze nader bekijkt, de mentale programmering van de mens onthullen als het gaat om je eigen verbinding met de natuur - nu spreek ik natuurlijk in algemene termen. Velen hebben een beeld geschetst van de natuur als iets dat niet te vertrouwen is - dat 'buiten je staat' en dat gecontroleerd moet worden, omdat het anders een bedreiging kan worden.

Wordt vervolgd...

Arjun van de Yahyel


Wieteke Koolhof 
design4awareness.com