zaterdag 26 september 2020

GEOMAGNETISCHE STORMS VOORSPELLEN:


GEOMAGNETISCHE STORMS VOORSPELLEN: De aarde staat op het punt een reeks zonnewindstromen binnen te gaan die uit noordelijke gaten in de atmosfeer van de zonstromen. Als gevolg hiervan is erde komende 3 dagen elke dagkans opgeomagnetische stormen van klasse G1 , vooral op 28 september , wanneer de zonnewindsnelheid naar verwachting het hoogst zal zijn.

: De zonneactiviteit neemt toe. Zonnevlek AR2773 barstte in de vroege uren van 26 september los en produceerde eenzonnevlam van klasse C1 . NASA's Solar Dynamics Observatory heeft de extreme ultraviolette flits geregistreerd.

Een stralingspuls van de fakkel ioniseerde de bovenkant van de atmosfeer van de aarde. Dit veroorzaakte een kleine radio-black-out over de Pacifc Ocean: black-out kaart . De getroffen frequenties waren voornamelijk lager dan 10 MHz.

Deze fakkel is een van de sterkste van de jonge Solar Cycle 25 en breekt een 35-daagse reeks van diepe stilte en bijna complete smetteloosheid. Zonnevlek AR2773 groeit en is mogelijk in staat tot meer uitbarstingen.

Op deze site is deze foto bewegend te zien.