vrijdag 26 juli 2019

De vrije wil terugleggen in Goddelijke Handen / 25 jui 2019 / Mieke Vulink

De vrije wil terugleggen in Goddelijke Handen
25 jui 2019 / Mieke Vulink
Dankzij de vrije wil die ons gegeven is, hebben wij een enorme speelruimte gekregen om ervaringen op te doen. We hebben miljoenen jaren vanuit ons hart geleefd, dat nog met de Bron verbonden was. Toen maakten we hele andere keuzes dan die we daarna in honderden levens in de dualiteit hebben gemaakt. Ooit trokken we alleen maar ervaringen aan die ons leerden hoe we uitdrukking konden gaan geven aan het Goddelijke, waar we nog één mee waren. We ontdekten hoe we de Liefdesbron op Aarde voelbaar, hoorbaar en zichtbaar konden maken. Het prachtige nieuws van vandaag is dat we dit nu weer herontdekken!
WILLEN OVERLEVEN
Naarmate we afdaalden naar lagere dimensies heeft onze persoonlijkheid zich moeten harnassen om zichzelf staande te kunnen houden in de dualiteit. We ontwikkelden een ego dat kon blijven leven, ondanks de zwakker wordende verbinding met de Bron. Steeds meer keuzes vanuit 'Wat wil ik?' werden ingekleurd door 'Hoe overleef ik?.' 
Met veel pijn en moeite heeft het ego een huis om zich heen kunnen bouwen, om zichzelf en zijn dierbaren geborgenheid te kunnen geven. Met een toenemende hebzucht werden er aardse goederen verzameld die het leven tijdelijk wat konden opfleuren. Het geloof om alles weer kwijt te kunnen raken werd een drijfveer om vooral alles te behouden, en met je leven te gaan verdedigen wat je bezat.
Maar dit was vooral materie-gericht. We werden steeds meer bestuurd door 'ikke ikke ikke', door hebben, houden en vooral niets kwijtraken want dan moeten we weer helemaal overnieuw beginnen. 'Dáár heb ik nou juist mijn hele leven voor krom gelegen!', roept het vermoeide ego. De angst voor beperkingen en tekorten zit heel diep ingebakken en bepaalde voor een groot deel waar we onze wil op richtten. Het is ons heel vertrouwd om te kiezen voor dat wat ons eigen leven minder zorgelijk en beperkt kan maken. 
Dit patroon is dus niet zo één twee drie te doorbreken. Maar wanneer het inzicht komt dat ware rijkdom geestelijk is, van binnen zit en alleen maar toe zal nemen naarmate je meer in liefde leeft, dan zal dit patroon omgezet gaan worden.
VALKUIL: VERLICHT WILLEN ZIJN
Waar we nu collectief naar toe groeien is het punt van terugleggen van de vrije wil vanuit het denken naar het hart. Het overlevende ego maakt plaats voor de liefdevolle geest. Bijna automatisch richt het gewonde ego zich op 'angst en gevaar vermijden'. Dat was dienstbaar voor al die levens waarin we binnen de dualiteit wilden evolueren.
Maar nu we in zo veel hogere lagen van bewustzijn zijn aangekomen, en we juist alleen 'hogerop' kunnen komen buiten de dualiteit, werkt dat hardnekkige willetje van de persoonlijkheid ons eerder tegen.
Er is een valkuil, namelijk die van 'morgen vrij en verlicht willen zijn'. Het ego wil alles het liefst zo snel mogelijk getransformeerd hebben, zodat daarna het vervullende en gelukkige leventje zal beginnen. Onbewust drijven we onszelf daarmee de hele tijd naar een soort perfectie toe. Je ziet al hoe sommigen zich gaan confirmeren aan de eisen die het ego bedacht heeft om aan het plaatje van 'een tweede Yeshua' of 'een tweede Maria Magdalena' te willen gaan voldoen. En je voelt meteen: dit is geen liefdevol streven, dit wordt weer een volgende zware molensteen om de nek.
DIVINE TIMING
Je kunt niet ineens na de lagere school je universitaire Masters behalen. Er zitten traptreden van ervaringen en studie tussen, die je niet kunt overslaan. Wanneer je ego met een Mastersdiploma gaat pronken terwijl je daar innerlijk nog niet aan toe bent, dan zul je al snel door de mand vallen. Het zou een volgende dwangbuis en nep-verschijning zijn waarmee je jezelf opnieuw in dualiteit van 'goed-beter-best'gevangen zou houden. 
Tijd is ondergeschikt aan jouw groeiproces; iedere volgende stap richting Jezelf is even waardevol, en mag beloond worden met een warm applaus en een omarming voor het behaalde inzicht.
Je ziet wel dat er een aantal spirituele 'superhero's' rondlopen, die je doen geloven dat zij door God uitverkoren zijn. Door hun 'wijsheid' en wil te volgen zul je de hemel wel vinden, beweren ze. Uiterlijk zijn ze wellicht heel indrukwekkend, maar is het niet een volgende vorm van schijn-heiligheid? Is hun belang echt op het universele liefdesveld gericht, of acteren ze vooral om hun eigen Bliss-verschijning bevestigd te krijgen? 
Hier zit echter ook schoonheid en waarheid in. Ego's zullen juist binnen spirituele gemeenschappen tevoorschijn komen, zodat ook daar licht kan gaan schijnen op die tijdelijke buitenkant. De ware binnenkant zal 'precies op tijd', dus wanneer de mens daar innerlijk aan toe is, door liefde geraakt en gewekt worden.
HET EGO HEEFT PLANNEN, MAAR GOD OOK
De huidige tijd die het omzetten van de lagere wil naar een hogere, goddelijke wil mogelijk maakt, zal het verlangen aanwakkeren om je eigen ware, goddelijke identiteit te gaan erkennen. Vanuit die erkenning mag je op ieder moment waar laten zijn wat er in jou is, want ALLES heeft een eigen plek in de goddelijke schepping. Durf afstand te gaan nemen van wat het ikje in jou wil. Visualiseer dat je jouw vrije wil terug legt in de handen van God-in-jou. Kun je voelen wat een bevrijdend en vreugdevol gebeuren dat is? Wanneer je dát doet, zal niet alleen jouw hogere Zelf de leiding over jouw leven overnemen, maar dan kan ook de Lichtwereld door jou heen gaan werken.
Ondanks alle regels en eisen van buitenaf mag jij dus gewoon gaan voelen: Wat wil God-in-mij? Wat zou vandaag het meest liefdevolle zijn wat ik mezelf kan geven, wat ik mezelf kan gunnen, zodat ik die grote, zachte, krachtige Liefdesbron in mezelf nog veel intenser ga voelen? 
De wereld is niet gebaat bij nog meer prestaties, persoonlijke exclusiviteit of economische groei. We hebben JOUW goddelijke liefdesveld nodig! Als jij de goddelijke wil innerlijk gaat toestaan, voelen en volgen, dan licht heel de schepping op. Dan word jij vanzelf een wegwijzer, net zoals Yeshua en Maria Magdalena dat waren.
Met dank aan Vincent en Master More/El Morya,
Mieke Vulink
www.miekevulink.nl