zondag 8 juli 2018

MET HORTEN EN STOTEN NAAR EEN NIEUW LEVEN ~ MIEKE VULINK

 
MET HORTEN EN STOTEN NAAR EEN NIEUW LEVEN
Zo stabiel als het zomerweer is, zo wisselend kan het in ons binnenste zijn. Soms zou je bijna vergeten dat we echt naar iets prachtigs aan het groeien zijn, dat op pure liefde gebaseerd is. Dan glijd je tijdelijk weer terug in het oude, liefdeloze spoor van je best doen, veel te hard werken, zorgen en tobben, twijfelen aan de toekomst, en dat kan allemaal zo'n zinloos en moedeloos gevoel geven...
We kennen bijna niet anders dan dat we ergens moeite voor moeten doen om een beetje gelukkig en zorgeloos leven te kunnen hebben. We zitten nog vol met gedachten en geprogrammeerde handelingen van 'aanpakken en flink zijn'. Ergens is dit gedrag ons zo vertrouwd, maar eigenlijk is het voor de meesten die dit lezen absoluut niet meer op te brengen.


ZELF-ONDERWAARDERING
Nu we klaargemaakt worden om nog hogere frequenties aan te kunnen - vrij vertaald om nog meer liefde en wijsheid te gaan belichamen - wordt er tegelijkertijd een appel gedaan op het erkennen van onze Goddelijkheid. Maar dat is maar niet zo één twee drie gedaan!

Roepen dat je weet dat je goddelijk bent, geeft nog geen veranderingen. Dat is gewoon onze persoonlijkheid, die weer een andere jas aantrekt. Alles negeren wat er aan minderwaardigheidsgevoelens en zelf-twijfels vanuit je ego komt heeft ook een boomerang-effect; vroeger of later krijg je het toch weer op je bord. Maar bewustzijn krijgen op waar je jezelf in een liefdeloos, duaal, negatief ingekleurd beeld vasthoudt wel.

We zitten echt in een onvoorstelbaar grote en betekenisvolle overgang. Dagelijks worden we uitgedaagd om honderd procent eerlijk naar onszelf en naar anderen te worden. Dat kan voor jezelf een heel wiebelig, onstabiel gevoel met zich mee brengen. Want mogelijk heb je nog 'iets te verliezen', waar je ego bestaansrecht en zelf-waarde uit haalde, wat je nu juist achter je moet gaan laten om ECHT jezelf te kunnen zijn. Inclusief alle tijdelijke kwetsbaarheid en onzekerheid.

Naar anderen kan het soms diepe oude angsten oproepen waardoor het eng lijkt om met jouw waarheid te komen. Je weet immers niet hoe een ander op jouw eerlijkheid gaat reageren. Toch is er geen andere weg meer mogelijk, wil je echt uitkomen bij wat vanuit jouw ziel gezien voor jou van allerhoogste waarde is.

Elk deel in ons dat nog een zelf-oordeel draagt komt genadeloos onder de loep te liggen. Elk deel dat nog verbonden is met oude angsten zal hoe dan ook getriggerd en gespiegeld gaan worden, net zo lang totdat we er helemaal in vrede mee kunnen zijn en het ons niet meer uit de liefde in ons hart weg kan halen.

UITDAGINGEN VOOR LICHTWERKERS
Veel Lichtwerkers hebben het momenteel moeilijk. Zij zijn die oude zielen, de voorlopers en pioniers die al jarenlang met hun transformatieproces bezig zijn, die al heel veel emotionele en psychische ballast opgeruimd hebben en die gaandeweg steeds meer ruimte voor hoger, goddelijk licht in zichzelf gerealiseerd hebben.

Zij weten dat de weg naar het Goddelijke Zelf steeds nauwer wordt. Dat betekent dat onwaarheid, ontkenning, vervorming, voorwaardelijke liefde en schone schijn steeds minder goed verdragen kunnen worden. Zij krijgen momenteel grote uitdagingen, die hen zullen helpen om bij de meest diepste verwondingen in zichzelf te kunnen komen.

Als je al aardig wat bewustzijn draagt, zul je gemakkelijker bij een hoger perspectief kunnen komen. Je bent dan minder snel te vangen voor de aardse beperkte visies van het ego, die vanuit een duale bril kijkt en invult wat er gebeurt en wat er zal 'moeten' gebeuren. Er is dus echt wat voor nodig om bij doorgewinterde Lichtwerkers de allerdiepste wonden in trilling te brengen. Maar het hogere Zelf weet precies welke traumalagen er ooit, tijdens onze levens van lang geleden, in ons gekomen zijn.

VERNIETIGENDE KRACHTEN
Dit kunnen ook levens zijn geweest die je had voordat je op aarde kwam, elders in het universum. Veel Lichtwerkers zijn ooit betrokken geweest bij Galactische oorlogen. Dat waren hele heftige, vaak gevoelloze strijden, waarbij er veel donkere en vernietigende krachten aanwezig waren. Krachten die later rondom de ondergangen van Atlantis wederom een aanslag deden op ons Licht, maar dan op aarde, meegebracht door buitenaardsen.

Allemaal hebben we met zulke vernietigende krachten te maken gehad, als daders en als slachtoffers. Hoe meer bewustzijn en licht je nu draagt, des te groter en blijvender jouw innerlijke draagkracht is geworden waarmee je deze traumatische herinneringen kunt gaan herbeleven. Het wil allemaal bevrijd worden uit jouw systeem, om ruimte te maken voor nog meer licht en verbinding met hogere velden.

ALTIJD MAAR ZORGEN
Ons aardse leven heeft enorm veel zorgen met zich mee gebracht. Ga jezelf maar na; er is eigenlijk altijd wel iets waar je je zorgen over zou kunnen maken. Hier in het westen zitten we nog betrekkelijk veilig; de zorgen gaan meestal niet over of er vannacht een bom zal vallen of niet. Dat komt omdat we bewust in andere frequentievelden zijn geïncarneerd die ons ook andere soort ervaringen en lessen zullen brengen.

Maar hoe subtieler, gevoeliger en bewuster je bent, des te harder elke vorm van disharmonie, druk op de ketel, materiële onzekerheid, financiële problemen, onterecht beschuldigd worden, voorwaardelijk geliefd zijn, niet erkend worden in je enorme gevoeligheid en vooral: niet vrij om te zijn wie je bent bij je binnen komt. Tel daar bij op dat je je momenteel zó vaak niet helemaal 'lekker' voelt, dat er zó veel gebeurt wat je met je verstand niet meer bij kunt benen... Er zijn genoeg aanleidingen om 's nachts wakker te liggen en om te gaan twijfelen of je het allemaal echt wel goed doet, en of het ooit wel goed komt.

OVERGANG NAAR HOGERE ZELF
Er is op energetisch niveau ook nogal wat gaande.... Dit heeft alles te maken met de collectieve overgang die we van onze persoonlijkheid naar ons hogere Zelf maken. Waar je eerder je leven totaal in 'eigen hand' moest houden, om te kunnen overleven in de voorwaardelijke liefdesvelden en in de alledaagse drukte en vergroving, ben je inmiddels aangekomen in nieuwere velden waarin ALLES wat je met je persoonlijkheid hebt opgebouwd bewust gemaakt, doorzien, doorvoeld, afgebroken en achtergelaten wil worden.

De velden waar je steeds dichterbij zult gaan komen, dankzij de leiding van jouw eigen hogere Zelf en van de Lichtwereld, zijn vergelijkbaar met hoe we ooit in Lemurie leefden; als God en Godin op aarde, volledig in vertrouwen en in verbinding met de Bron. ALLES wat we deden kwam vanuit een invoelen en afstemmen, ofwel vanuit onze vrouwelijke kant. Onze goddelijk vrouwelijke kant is van nature volledig gericht op de boodschappen die de gevoelsvelden van ons lichaam afgeven. Onze goddelijk mannelijke kant reageert daar vervolgens op vanuit zijn eigen Bronverbinding, door vorm te geven aan wat er nodig is vanuit het allerhoogste goed.

Ons lichaam geeft echt aan wat we per moment nodig hebben om nog dichter bij ons hogere Zelf te kunnen komen, wat we nodig hebben om te helen en wat we bij kunnen dragen aan het grotere geheel. Als we de signalen van ons lichaam voorrang gaan geven boven onze geprogrammeerde 'moetens', dan zullen we veel meer vanuit Liefde, zachtheid, zuiverheid en dienstbaarheid gaan leven. En dat is wat we nu nodig hebben, om zelf goed door alle processen heen te kunnen komen.

NIET MEER NAAR ANDEREN LUISTEREN
We zijn vanuit het overleven, en vooral vanuit de angst en het gebrek aan echte liefde, naar autoriteiten buiten onszelf gaan uitreiken. We hoopten, en zijn er steeds meer op gaan vertrouwen, dat zij ons naar een beter leven zouden kunnen leiden.

Elk mens wil vanuit zijn ware oorsprong in liefde, veiligheid en vrede leven. Iedereen die ons daar tot nu toe dichterbij kon brengen werd gehoord, gevolgd en gehoorzaamd.

Nu we het einde van ons leven in de dualiteit naderen, is het even wennen om weer op het voelen en weten van ons eigen hogere Zelf te durven vertrouwen. Dit deel in ons heeft het vermogen om over de dualiteit en over onze persoonlijkheid heen te kijken, om het allerbeste scenario voor ons nieuwe leven te creëren.

Het hogere Zelf zal altijd ons zielenplan volgen en alleen dat aantrekken wat echt bij ons Goddelijke DNA past.
We zijn met velen dag en nacht aan het oefenen om alle twijfels, angsten, vragen en zorgen, en alles waar ons ego zich nog druk over kan maken blijvend in hogerhand te leggen. Dus niet bij een guru of bij een 'God' buiten onszelf, maar uit het denken van ons ego in het hogere bewustzijn van ons eigen hogere Zelf. Daarmee zal ons zelfvertrouwen en het vertrouwen in de Lichtwereld weer kunnen terugkeren.

ZET JE KRACHT IN!
Durf het zwaard ook gewoon te zetten in dat wat niet meer werkt! Doorklief wat niet meer klopt! Jouw goddelijke kracht, die tijdens zo veel levens ingehouden moest worden, staat op het punt om los te breken uit de kooi waar die in moest van allerlei aardse autoriteiten. Het is jouw pure BRONkracht, die ingezet wil worden om alles uit de wereld te snijden wat niet vanuit LIEFDE gecreëerd is.

Zeg NEE tegen de donkerte. Het heeft gediend, maar klaar is klaar. Oude patronen hoeven niet onnodig eindeloos herhaald te worden. Als er een NEE opwelt, vanuit je tenen, dan opent dit vaak de diepste lagen waarin er over jouw grens is gegaan. Tijdens die momenten ben jij het vertrouwen in jouw kracht kwijtgeraakt. Een NEE vanuit jouw hart heeft een omkerende werking: het wordt een JA naar jouw Goddelijkheid en naar de ware schoonheid van alles wat er op Aarde leeft!

LIEFDE IN ACTIE
Het blijft nog wel een tijd onrustig, de komende weken. Maar als je beseft dat wat jou aanraakt hogere Liefde in actie is, om jouw transformatieprocessen in goede banen te leiden, kun je de zin ervan blijven voelen.

Om weer één te worden met jouw hogere, Goddelijke delen wil er heel veel opgeruimd worden wat lagere frequenties draagt. Als dat los komt kun je je tijdelijk heel beroerd voelen. Sta maar toe dat al die oude ballast, die jou vooral bij je ware zelf weg houdt, tevoorschijn mag komen. Hoe lastig en vervelend soms ook. Welke emoties er ook maar vrij willen komen; geef ze de ruimte, laat het stromen! Je zult er blijvend van opknappen en het zal weer plaats maken voor nieuw leven.

Besef dat je met alles wat je opruimt ook een prachtige bijdrage levert aan het Christus bewustzijnsraster en aan het kristallen grid. Beiden kunnen steeds meer licht gaan dragen en door gaan geven, daar waar het het hardste nodig is. Jouw innerlijke werk is onmisbaar en van grote betekenis! Jij maakt de weg naar het nieuwe leven een stuk begaanbaarder en liefdevoller, voor iedereen die na jou de weg op durft te stappen.

Namasté,
dapper mens.
MV ♥


Thanks for the wonderful images of Mario Duguay Art

Geen opmerkingen:

Een reactie posten