woensdag 8 november 2023

DE WEG NAAR ONZE LICHTKRACHTEN IS NIET ALTIJD LEUK MAAR HET LEVERT ZÓVEEL WAARDEVOLS OP! ~ Mieke Vulink


DE WEG NAAR ONZE LICHTKRACHTEN IS NIET ALTIJD LEUK
MAAR HET LEVERT ZÓVEEL WAARDEVOLS OP!
Wat is het toch prachtig dat we met zovelen tegelijk innerlijk zo hard aan het werk zijn. Ik heb het al vaker geschreven, maar ik zie bij mezelf en bij anderen om me heen dat het innerlijke werk door steeds diepere lagen gaat, waardoor we uiteindelijk in staat zullen zijn om een fundamentele ommekeer te maken. Nog steeds gebeurt dit allemaal onder hogere leiding, en dat is maar goed ook, want we zouden vanuit onszelf liever nu dan morgen bevrijd zijn van alles wat ‘verre van leuk’ is.
Diegenen die er aan toe zijn zullen naar nog oudere en dieper gekwetstere delen geleid worden. Ze zullen opnieuw de oude trillingen gaan voelen van de doemscenario’s, van ongewenst en onbemind zijn, van dreiging en onveiligheid, van gevangenschap en martelingen, van vernietiging en dood. Aan alle kanten en via allerlei wegen komt er informatie op ons af die ons herinneren aan wat we aan ontmenselijking en ontheiliging meegemaakt hebben. En dat is meer dan velen denken.
GELEID NAAR TRAUMALAGEN
Jij was erbij toen we van planeten verjaagd werden en elders in de ruimte zagen hoe onze ‘thuisplaneet’ ontplofte. Herinner je maar hoe je, als Lemuriër, getuige was van hoe ons paradijselijke Moederland plaats moest maken voor een schepping waarin techniek en evolutie bovenaan kwamen te staan. Voel maar hoe het was om je geliefde Tempel te moeten verlaten en jij je hoofd moest buigen voor de toenemende verharding en vermannelijking van de samenleving tijdens de opkomst van de Atlantische beschavingen.
Weet je nog, die talloze keren dat je hebt moeten vluchten omdat je het anders niet zou overleven? Al die levens die je in heilige gemeenschappen hebt doorgebracht, die het Goddelijke dienden, zoals de Essenen, Katharen en de Tempeliers. Je lichaam en geest dragen nog de sporen van de achtervolgingen, martelingen, verbrandingen en brute moordpartijen die - in opdracht van supermachten die zich ‘door God gezonden’ waanden - als hellegolven over de Aarde spoelden. En nu, in de dagen dat vele volkeren de oorlogen herdenken, en velen herinnerd worden aan hoe ze zelf als ‘de minderen’ naar de kampen geleid werden om daar als beesten in hokken aan hun einde te komen …
Het is niet meer tegen te houden. De collectieve angstvelden zijn opengebroken en zullen via allerlei projecties nieuwe illusies creëren. Zo lijkt ons nu opnieuw van alles boven het hoofd te hangen, volgens de berichten die we toegeschreeuwd krijgen. We worden bedolven onder waarschuwingen voor vijanden en donkere machten die de mensheid opnieuw onder controle zullen krijgen. Opnieuw lijken er vele zwaarden van Damocles boven ons hoofd te hangen; zwaarden die ieder moment kunnen vallen, klappen waaraan we opnieuw ten onder zullen gaan.
NIET OPNIEUW EEN VAL
Velen zullen er in geloven dat ons opnieuw een enorm liefdeloos scenario boven het hoofd hangt. Zo mag het ook voelen. Sterker nog: het is juist de bedoeling dat deze diepe angstlagen in ieder die er aan toe is opengebroken zullen worden. Dus ja, je mag van angst in tranen uitbarsten en alle bibbers toelaten die zich uit je lijf willen losmaken. Omdat iets in jou zegt dat je weer opnieuw in een ‘hel’ zult belanden zal alles wat nog in de kramp zit vanwege eeuwenlange onderdrukking zich gaan melden.
Het is goed dat je niets meer wegdrukt van wat er uit jou wil vrijkomen! Laat maar komen, al die golven van angst, gekte, piekeren en het niet-meer-weten wat er in de toekomst gaat gebeuren. Sta maar toe dat alles gezien mag worden wat er nu uit de donkere krochten van je verleden naar boven wil komen. Geef alles in jou, hoe cru, rauw en pijnlijk het ook voelt, toestemming om er te mogen zijn. Het hoort bij jouw verleden. Het hoort bij jouw heldendom en bij jouw Lichtkrachten. Het hoort bij de reis die jij door dit Universum hebt gemaakt.
Er is een groot verschil met de hellelevens die je gehad hebt. En dat is dat het bewustzijn van nu veel hoger en doorleefder is dan tijdens je afdaling. Zowel jouw eigen bewustzijn als dat van de collectieve velden om je heen is hoger dan ooit. De hellelevens waren opties; jij kon er zelf voor kiezen om ervaringen op te doen in lagere velden. Tijdens die levens werd je één met de heersende matrix, wetten en patronen van dat moment in de tijd. Stap voor stap daalde je van de bewustzijnsladder af, totdat je zo ver als mogelijk van jouw Bronverbinding verwijderd was.
Zie je dat je nu de andere kant weer op gaat? Stap voor stap klim je weer op, met een enorme bagage aan opgedane ervaringen en inzichten, met een hart vol mededogen dat zich steeds verder zal openen en met een niet te stuiten zielsverlangen naar het terugvinden van jouw eigen, goddelijke IK BEN.
THE WOUND OF THE FISHER KING MUST FIRST BE HEALED
IF THE WASTELAND IS TO RETURN TO THE FERTILITY
Terwijl je het wantrouwen onderzoekt, dat opkomt zo gauw jij je met jouw IK BEN wilt gaan verbinden, dien je één besef vast te houden, bij alle processen waar je doorheen reist: Jij bent niet langer meer een slachtoffer of dader! Jij bent nu de Meester-in-wording met een veel hoger perspectief, die de impact van jouw talloze incarnaties begint te doorzien. Jij bent de Engel die de kwetsingen die je in vele levens opgelopen hebt omarmt en heelt. Waar er nog delen van jou in shock zijn achtergebleven zul je die, geleid door jouw hogere Zelf, gaan vinden. Gesteund door de Lichtwereld zul je ze de liefde, het begrip en de inzichten die ze tijdens dat leven niet ontvangen hebben alsnog kunnen geven. En uiteindelijk zul jij, met alle hulp vanuit hogere dimensies, jezelf kunnen bevrijden van alle lasten uit jouw verleden.
‘De wond van de Visserskoning moet eerst geheeld worden, voordat de vruchtbaarheid kan terugkeren in de woestenij ’. Dat is de vertaling van de mooie Engelse spreuk. Een Visserskoning zou je in deze tijd een Lichtwerker kunnen noemen die zowel zichzelf als zijn medemens wijst op de eigen Bronverbinding en op de IK BEN aanwezigheid.
Er is geen macht groter dan de Goddelijke Liefdesmacht! Leg je autoriteit en je geloof dus niet opnieuw in handen van iets of iemand buiten jezelf, maar wees een toeschouwer. Luister naar binnen terwijl je naar buiten kijkt, onderzoek het en neem het goede, dat altijd op onvoorwaardelijke Liefde gebaseerd is, mee in je bewustzijn.
JOUW IK BEN LEIDT JE DOOR ALLES HEEN
Zo veel mensen torsen nog onverwerkte lasten uit hun verleden met zich mee. Anderen liggen overhoop met hun verwachtingen die ze op de toekomst plakken. Maar alles is terug te leiden naar wat er innerlijk nog gevangen zit en bevrijd wil worden. Wat zou jij doen als ALLES mogelijk was? Vraag het maar eens, aan je hart. Je zult zien dat je hoofd onmiddellijk allerlei ‘onmogelijkheden’ aandraagt. Of dat je bij voorbaat al de stroom van geluk tegenhoudt door teleurgesteld te denken dat het ‘toch weer niet door zal gaan.’ Je wilt jezelf niet opnieuw blij maken met een dood vogeltje, en dat is begrijpelijk.
Maar ergens in jou is er die IK BEN-kracht, die steeds meer van zich wil laten horen. In jou ontwaakt er een Liefdeskracht, die jouw leven met een lichtkrans overkoepelt sinds jij de weg naar bewustwording bent opgegaan. Ik kan uit eigen ervaring bevestigen dat, hoe zwaar het tijdelijk kan zijn, en hoe ‘verkeerd’ het soms lijkt te gaan, alle moeilijkheden die er op je weg verschijnen kleine of grotere Inwijdingsfasen zijn waar je doorheen geleid gaat worden. De Lichtwereld laat niemand meer ten onder gaan, tenzij het een eigen keuze van de Ziel is om die ervaring opnieuw toe te voegen aan de lange lijst van incarnaties.
TREDE VOOR TREDE DICHTER NAAR JOUW IK BEN
Wat is jouw keuze? Afdalen, blijven hangen in de oude matrix, of de bewustzijnsladder verder opklimmen en alle beklemmende angst- en pijnvelden van het verleden achter je laten? Ik neem aan dat je verder wilt klimmen, het Licht tegemoet? Onthoud dan dat je op iedere trede zult ontmoeten wat zich innerlijk nog verzet tegen dat Licht. Het is nooit iets van buitenaf; het is altijd een deel van jou dat afgestraft is juist vanwege jouw Licht.
Zo lang jij jezelf nog ergens om veroordeelt zul je op een trede blijven hangen, en dat is ook precies de bedoeling van deze heilige weg. Onderzoek het oordeel, besef dat het ooit van buitenaf in jou is gekomen en vraag hulp uit de Lichtwereld om dit oordeel te doorzien. Onderzoek de angst die erachter zit. Hoe oud voelt het? Vaak is het oeroud en heeft het alles te maken met een ontkenning van jouw Goddelijkheid. Door de ‘val in bewustzijn’ heb je levens gehad waarin jouw ego zich ontwikkelde, en daarbij kon je niet anders dan de Goddelijke Bron verder naar de achtergrond duwen, want anders had je geen ervaringen kunnen opdoen in de lagere dimensies.
Zie je hoe dit een deel was van het hogere Plan? Zie je hoe er geen schuld bestaat, maar hoe je toestemming hebt gekregen om ervaringen op te doen, als mens op aarde?
Je weet dat je nu toegroeit naar een definitieve ommekeer, van menselijke angst en onwetendheid naar Universele Liefde en het alles omarmende Bewustzijn. Er zal nog heel wat bagger aan het licht gaan komen in de wereld. Maar jij hebt slechts jouw eigen woestenij te helen en zo vruchtbaar mogelijk te maken voor alle schoonheid die door het Goddelijke Licht gewekt zal worden. Alle zaadjes die ooit in jouw ziel gelegd zijn zullen gaan ontkiemen!
EEN KOEPEL VAN LICHT EN LIEFDE OM DE AARDE HEEN
Samen met jouw IK BEN heeft de Lichtwereld het laatste woord. Iedere stap naar een volgende trede is een gezegende stap en wordt heel zorgvuldig begeleid vanuit de hogere, Kosmische Raad. Dat jij dat vanuit je menselijke beperkingen niet altijd zo ervaart komt doordat de oudere delen in jou hun vertrouwen in die hogere leiding zijn verloren. Maar zo gauw die oudere delen zich begrepen en weer geliefd voelen maken ze graag plaats op de ladder zodat je weer verder kunt klimmen. Ze zult naar boven toegetrokken worden!
En zo ontstaat er in deze tijd een krachtige en vruchtbare samenwerking; onze persoonlijkheid is begonnen om de Liefde en de innerlijke leiding van ons IK BEN toe te laten. Ons IK BEN volgt de liefdevolle leiding van de Lichtwereld. En boven dit alles staat, in volle glorie, de Goddelijke Bron waar we allen uit voortgekomen zijn.
We worden allen geleid naar vrijheid, vrede, geluk en overvloed. Wat zijn we dapper bezig, wat zijn we moedig, krachtig en veerkrachtig! En hoe meer je zelf door diepe dalen bent heengegaan, des te meer je van jezelf en ook van anderen zult gaan houden. Het veld waar we vanuit ons IK BEN mee verbonden zijn is één en al Liefde en Wijsheid, van een bovenaardse schoonheid. Indien je je daar vanuit een intentie mee verbindt zul je er iets van kunnen waarnemen.
Lief mens, dankbaar voor alles wat we vanuit Liefde voor elkaar betekenen! Houd de moed erin en weet dat iedere stap van jou een spoor van Licht achterlaat, waardoor anderen hun unieke weg naar hun IK BEN kunnen vinden.
***
Ter voorbereiding voor de komende online Lichtcirkel van 24-26 November. Morgen meer daarover, inclusief een aanmeldingslink!
Mieke