donderdag 24 november 2022

Een moeilijke en zware tijd zal zich aanbieden ~ Annemarie van der Grift~


Een moeilijke en zware tijd zal zich aanbieden.
Houd je eigen energie hoog!
Zorg ervoor dat jij in je ware kracht kunt gaan staan.
Wij gaan elkaar nog hard nodig hebben..

D.i.e.d S.u.d.d.e.n.l.y. Ik kon er vandaag niet omheen want de link naar deze film zag ik tig keer op mijn tijdlijn voorbij komen. Vanavond dan toch maar es gekeken.
Voor mij is het niks nieuws. Het is wat ik het laatste jaar terugzie in de zorgpraktijk.
Begin 2021 werden de eerste prikken geïntroduceerd. Op enkele ongewenste effecten na bleef het relatief rustig. Tenminste, in de wijk waar ik werkte.

In oktober begon mij ineens iets op te vallen. Ik constateerde dat er beduidend meer ambulances met sirene op de weg reden.
Ondertussen was men één of twee prikken verder en kwamen er meer en meer ongewenste effecten aan het licht. Verschillende cliënten verslechterden en/of kwamen te overlijden. Relatief meer dan de jaren daarvoor.

Eind 2021 startte ik een logboek en schreef ik op mijn tijdlijn over mijn bevindingen. Dat logboek ben ik vrij snel mee gestopt. Door het grote aantal grotere en kleinere ongewenste effecten was het niet meer bij te houden. Wel bleef ik schrijven over de meest opvallende casussen.

Inmiddels is prik nummer 5 een feit en nog altijd in volle gang. De eerste ongewenste effecten hebben zich al aangediend en met het voortschrijdend inzicht dat we inmiddels hebben opgedaan, mag je er 7 tot 12 maanden bij optellen voordat we op een nog grotere schaal de volgende sud.den-de.ad-gevallen gaan zien. De verdere uitwerking zal nog enige tijd doorgaan.

De komende twee dagen mag ik weer in de thuiszorg vertoeven. Vanavond las ik de overdracht waarin er wederom een terminale cliënt wordt aangekondigd. De 4de in slechts een paar weken tijd. Een collega uit het specialistische team ziet het laatste jaar beduidend meer cliënten met chemotherapie. Ook bij jonge(re) mensen. Inmiddels niet meer zo opmerkelijk. Tenminste, als je het wilt/kunt zien.

Het jaar 2023 wordt het jaar van de openbaring. Voor velen gaat dat de schrijnende realiteit zijn. Wees daar op voorbereid maar laat het je niet leiden tot lijden. Kies je eigen realiteit en handel daar naar. Hoogstwaarschijnlijk, of nee ik weet het wel zeker, ga je nog hard nodig zijn.

In allesomvattende Licht en Liefde.
Tekst gekopieerd van ~Annemarie van der Grift~