vrijdag 25 november 2022

Een boodschap van je Innerlijke Zelf: ~ 25 november 2022 ~ Aurora Ray

Een boodschap van je Innerlijke Zelf:
Hoe je Kosmisch Bewustzijn Verkrijgt door Meditatie
en Luisteren naar je Innerlijke Zelf

DoorAurora Ray, 22 november 2022

De fysieke wereld is een manifestatie van de spirituele wereld.

Als je naar de wereld om je heen kijkt, wat zie je dan? Zie je een fysieke werkelijkheid die van je gescheiden lijkt te zijn? Of zie je misschien dat we allemaal met elkaar verstrengeld zijn, net als de wortels van een boom.

Denk na over het volgende: je bent niet alleen een mens dat bestaat uit vel en botten, maar eerder een bewust wezen dat zich gemanifesteerd heeft in een fysiek lichaam om het leven op dit aardse vlak te ervaren. We zijn allemaal met elkaar verbonden. Deze verbinding is te zien in de natuur en in het universum: het is wat ons mens maakt.

Door het besef van deze verbinding te hebben kunnen we ons innerlijke zelf en ons creatieve potentieel aanspreken en uiteindelijk bewustwording bereiken op aarde als spirituele wezens die een fysieke ervaring hebben.

Door meditatie kan de stem van ons innerlijke zelf gehoord worden.

Door meditatie kan de stem van ons innerlijke zelf gehoord worden. Je innerlijke zelf is het deel van jou dat altijd verbonden is met je hoger zelf, en het weet wat voor jou waar is en wat niet. Het is de stem van je ziel en het spreekt in een taal die komt uit je hart.

Wanneer je leert luisteren naar deze innerlijke stem en actie onderneemt op haar boodschappen, zal je een vrijheid ervaren die nergens anders in deze wereld te vinden is. Je zult in staat zijn om uit te stijgen boven de beperkingen van je fysieke lichaam en een nieuwe manier van zijn in de wereld ervaren.

Leef je leven met intentie, niet alleen door toevalligheden.

Intentioneel leven gaat over het in handen nemen van je leven. Het gaat over bewust zijn van je handelingen en de consequenties ervan. Het gaat over het maken van keuzes gebaseerd op wat je werkelijk wilt, niet op wat je denkt dat je zou willen.

Wat heeft dat te maken met meditatie? Meditatie is een instrument om je te helpen met het leiden van je intentionele levensproces. Meditatie leert je hoe je de ruimte kunt vinden, weg van alle lawaai zodat je beter kunt luisteren naar jezelf.

Hoe beter je jezelf kent, hoe effectiever je je kunt concentreren op wat er het meest toe doet in je leven en dan intentioneel leven met die dingen in gedachten.

Je bent één met het universum, zelfs als jij je er gescheiden van voelt.

We zijn allemaal met elkaar verbonden. Heb je je ooit afgevraagd waarom we dit ingewortelde gevoel van afgescheiden te zijn van universum hebben? Dat komt omdat we verloren zijn in onze eigen egocentrische wereld, maar met meditatie en contemplatie kunnen we leren om de zelfgecreëerde beperkingen die ons gescheiden houden van de éénheid van het universum los te laten.

Door dat te doen zullen we in vrede en harmonie zijn met onszelf. Dit is belangrijk omdat het ons helpt onze plaats in het universum te accepteren. Wanneer we onszelf accepteren en één worden met het universum, voelen we ons vervuld omdat we weten dat alles is zoals het in ons zou moeten zijn.

De eerste stap hier is stoppen met het weggeven van je energie aan dingen die je niet onder controle hebt door je ego los te laten. Dit stelt je in staat om uit te stijgen boven wereldse verlangens. Wanneer je eenmaal één geworden bent met jezelf, begin je te begrijpen hoe het voelt wanneer je mind stil en ontspannen wordt tijdens meditatie.

Je bent volledig doordrongen van elk moment van je leven zonder enig gevoel van innerlijk conflict of tegenstrijdigheid. Je bent werkelijk één met jezelf. Dit is een staat waar geen gedachten of afleidingen bestaan; alleen kalmte en innerlijke vrede vervullen je lichaam, mind en ziel.

Het veranderen van je perspectief helpt je bij het verwijderen van hindernissen en bij het bereiken van nieuwe bewustzijnsniveaus.

Het veranderen van je perspectief kan je helpen bij het verwijderen van hindernissen die je in de weg hebben gestaan om nieuwe niveaus van bewustzijn te bereiken. Bijvoorbeeld: als je echt boos bent geweest op iemand, zal het je mind goed doen om na te denken over hun situatie vanuit hun gezichtspunt.

Op vergelijkbare manier, als iets in het verleden niet goed is verlopen, probeer er dan naar te kijken als een leerervaring. Veroordeel jezelf niet over dingen die niet goed zijn gegaan; denk in plaats daarvan na over wat er de volgende keer anders zou moeten gaan en welke stappen je kunt zetten om dat te laten gebeuren.

Je zult meer duidelijkheid hebben over je plaats in de wereld wanneer je je perspectief op dingen die je steeds weer hinderden hebt veranderd.

Een zich ontwikkelende denkwijze helpt ons verandering te omarmen en meer duidelijkheid te hebben over onze plaats in de wereld.

Een van de sleutels om kosmisch bewustzijn te bereiken is het omarmen van verandering. Als de wereld rondom je verandert, zal je perspectief op het leven ook moeten veranderen. Door je perspectief te veranderen, zal je gaan groeien en meer over jezelf en de wereld om je heen te weten komen.

Dit kan zoiets eenvoudigs zijn als het accepteren dat mensen van elkaar verschillen, of het zou iets kunnen zijn als het tot een vergelijk komen met het feit dat tijd verschillend voorbij gaat op verschillende plaatsen in het universum.

Als iemand niet kan accepteren dat mensen niet allemaal hetzelfde zijn en dat in het hele universum tijd niet altijd in dezelfde richting loopt, zijn ze misschien niet in staat om kosmische bewustzijn te bereiken.

Een zich ontwikkelende denkwijze helpt ons verandering te omarmen en geen oordeel meer te hebben over onze plaats in de wereld. Met een zich ontwikkelende denkwijze zijn we bereid om onze lang vastgehouden overtuigingen over onszelf en de wereld uit te dagen door voortdurend vragen te stellen als “Hoe kan ik mezelf verbeteren?” of “Wat moet ik weten over deze situatie voordat ik een beslissing neem?”

Er bestaat niet slecht één manier om kosmisch bewustzijn te verwerven, maar het is belangrijk om het te blijven proberen. Je kunt op veel manieren toegang krijgen tot je innerlijke zelf, inclusief meditatie.

Hoewel we meditatie hebben besproken, zijn er veel andere instrumenten die je kunt gebruiken om kosmisch bewustzijn te bereiken. Bijvoorbeeld: Je zou jezelf kunnen visualiseren in een lege ruimte van wit licht, terwijl je een stralende bol van energie vasthoudt en je je voorstelt dat een zachte gloed uit je lichaam komt.

Je weer verbinden met en luisteren naar je innerlijke zelf is een actief proces dat constante en gevarieerde inspanning nodig heeft. Wees niet bang om te experimenteren totdat je de methoden vindt die voor je werken!

Tot slot, dit artikel zou tekortschieten als ik er niet op zou wijzen dat kosmisch bewustzijn niet het enige doel van meditatie (of inderdaad het leven) is. Hoewel het waardevol is om een diepere verbinding met je innerlijke zelf te zoeken, moet je niet vergeten dat er prachtige mensen in je leven zijn! Steek je hand uit, met de middelen die je ter beschikking staan (schrijven, video, telefoneren) en geniet van het samenzijn.

Wees licht van hart en blij. Verbind je met je hoger zelf, verbind je met de aarde en verbind je met degenen waar je van houdt. Het is deze verbinding die je goed doet.

Wij houden zielsveel van jullie.
Wij zijn hier bij jullie.
Wij zijn je familie van licht.

A’HO
Aurora Ray
Ambassadeur van de Galactische Federatie

Vertaling: Petronella / voor wakkeremensen.org