maandag 30 maart 2020

Corona is een zege voor jezelf. / 28 Maart 2020 / Door Luc van Ewijk

Corona is een zege voor jezelf.

28 Maart 2020 / Door Luc van Ewijk


Heerlijke tijd om tot jezelf te komen. Weinig afleiding is er nog over. Durf jezelf aan te kijken. Durf je angsten te overwinnen. Doorvoel de oude emoties en gevoelens die naar buiten komen nu. 

Ga naar buiten. Maak lange wandelingen laat het innerlijke kind spelen. Speel in bomen en gooi met stenen. Ga zonnen, neem de zon op. Neem de hogere energieën in je op. 
En voel jezelf groeien. Kijk naar binnen. Kijk hoe prachtig je bent. Leer jezelf kennen. Geen tijd voor dates of tinder. Maar tijd voor een date met jezelf. Wat doe jij het liefst? Tijd om dat te ontdekken. 

Zonder druk of haast. Uit de ratrace en tot stilstaand daar zorgt corona voor. Tijd om terug te komen bij jezelf. Jezelf werkelijk te zien zoals je bent. 

Dan laat je licht weer schijnen. De donkere stukken mogen er zijn. En willen in het zonnetje gezet worden. Zodat de eeuwig lente zal aandienen. Dat is de verlichting.
Een wereld gebaseerd op liefde en respect. Dan zul je dat eerst in jezelf bij jezelf horen te doen. De betere wereld start vandaag bij jouw. 


En kijk om je heen. Je ziet mensen meer naar buiten gaan. Ontroert worden door de natuur om hen heen. Ze zullen weer leren voelen. Ze komen dichterbij zichzelf. 
Zet het nieuws uit en ga erop uit. Meer beweging en je krijgt meer energie. Je energie gaat stromen en de oude energie stroomt er veel makkelijker uit. 

Sporten zonder druk maakt het leuk. Klim af en toe in een boom als je aan het hardlopen bent. Bouw lekker rustig op. De natuur is ook niet meteen in zomermodus. 

Zie hoe de wereld vertraagt. En zie hoe jij dat doet. Zie het als een grote vakantie waarin jezelf weer mag zien en omhelzen. En met dat komen jouw schatten omhoog. De wereld wordt weer van jouw. Dat alles zonder haast. 

Ontwaken is geen race. Ik geloof niet in een verlies. Ik denk dat we al gewonnen hebben. Alleen ziet niet iedereen dat. Of wil niet iedereen dat zien. 

Blijf lekker in je eigen energie. Dat mag je nu ook leren. En het is heerlijk :). Al die lessen is geen last. Maar je zult bloeien en voor eeuwig. Er is geen achteruit, alleen maar groei. We krijgen wat goed voor ons is. En niet altijd wat we willen. 

Wat je wil komt. Wellicht is het heel anders dan je had verwacht. Tijd om de controlefreak in jezelf los te laten. Het leven begint juist als je alle verwachting los laat. En er naar kijkt als een kind.

Een leven vol met kansen. En die je zachtjes steeds weer de richting in duwt waar je hoort te zijn. Want wees niet bang. Jouw leven gaat beginnen. En daar heb je alle tijd voor. 
Dus lig lekker achterover in je stoel in de tuin. En laat de nieuwe energieën hun werk doen. Over een half jaar is de verandering compleet. Maar je hoort je er aan over te geven. Zodat niks meer bij het oude kan blijven. Maar zodat alles gaat transformeren. Ja dat is een knaller. De knaller van een tijdlijn.