zondag 31 december 2017

Mieke Vulink ~ OP DE DREMPEL VREDE SLUITEN MET JE TOTALE ZELF

OP DE DREMPEL VREDE SLUITEN MET JE TOTALE ZELF


Lieve mensen,
Naast de hoop die met al het nieuwe leven verbonden is dat zich in ons begint te nestelen, komt er momenteel enorm veel oud zeer los. Het is een collectief proces, dat dus ook aanhaakt bij collectieve velden. Hoe veel boodschappen van licht en liefde er ook naar ons toe komen; de dagelijkse groeistuipen zijn voor velen nog altijd weerbarstig en lastig.

Dit wil niet zeggen dat iedereen ergens last van heeft. Onze transformatie- en ascentieprocessen gaan spiraalsgewijs, langs donkere en lichte kanten van onszelf. Maar het is opvallend hoe veel mensen er momenteel terugvallen in oude pijn- en angstvelden. Als je dan ook nog eens verdwaalt in die laag-frequentere, collectieve vibes kun je er aardig wanhopig van worden.


Als een appelboor
Binnen no time kunnen uitzichtloze denkkaders je vangen en je hele sombere gevoelens naar de toekomst toe bezorgen. Voordat je het in de gaten hebt heeft jouw persoonlijkheid je weer als een mislukking weggezet en je al je vertrouwen in jezelf ontnomen. Het is als een appelboor die het klokkenhuis van de appel eruit duwt. De boor gaat nu dwars door alle aanhechtingen heen die ons nog aan karmische velden gebonden houden. Recht onder je neus verschijnt de kern van jouw vermeende duisternis, die jouw hogere wijsheid en licht nodig heeft.

Fysiek is dit waar te nemen op plekken die zich gekneusd, koud, stijf of juist leeg en zwak voelen. Dit zijn plekken waar je jezelf ooit gekleineerd, veroordeeld of verraden hebt doordat je meegegaan bent in de machtsstroom van anderen. Ik zal een soort samenvatting geven zodat je jezelf kunt herkennen en de diepere boodschap erachter misschien kunt bereiken. Niet dat deze verschijnselen wetmatigheden zijn, maar ze geven wel aan hoeveel grote collectieve velden er in beweging zijn gezet, en hoe dit doorwerkt in ons energetische en fysieke lichaam.

Herinneringen
In ons heiligbeen zitten de 'negatieve' herinneringen opgeslagen die met oeroude karmische velden verbonden zijn. Velen hebben nu lage rugpijn of ervaren daar stijfheid en onbuigzaamheid. Alles wat met aardse ont-heiliging te maken heeft zit hier vast. Doordat we bijna constant hogere frequenties aangereikt krijgen uit het universum wordt dit gebied heel subtiel los getrild, zodat vrij kan komen wat er in onszelf nog geheeld wil worden rondom ontheiliging.

Dit ontheiligde veld is één van de grootste velden die een enorm magnetische aantrekkingskracht heeft op lagere frequenties. Het vraagt dus echt van ons om ons niet langer te identificeren met onze beperkte, gewonde en gebroken persoonlijkheid die 'slechts' een lichaam tot z'n beschikking heeft. Hoe meer je innerlijk blijft beseffen dat jij puur Licht bent, des te meer licht er ook in jouw heiligbeen zal kunnen stromen. Zie het als een liefdevolle en zachtaardige uitnodiging aan de duistere delen van jou die nu tevoorschijn kunnen komen. Liefde en inzicht in al jouw incarnatievormen en persoonlijke scenario's zullen de duisternis opheffen naar het Licht.

Waar je je nog onveilig voelt op aarde zul je een geknepen basischakra kunnen ervaren. Als je als hooggevoelige lang rondgelopen hebt met het gevoel van 'ik hoor hier niet thuis', dan moet je er voor waken dat dit niet een credo wordt. Jij hebt er wel zelf voor gekozen om af te dalen naar de aarde en jezelf hier verder te ontwikkelen. Dus hoe gevoelig je ook bent; ergens in jou zal de (toegang tot je) kracht ook aanwezig zijn om hier op aarde jouw weg te vervolgen en je ware Zelf te ontplooien.

Zelfontwikkeling
Zelfontwikkeling hoort nog altijd boven de focus te staan dat jij 'gekomen bent om anderen te helpen'. Dat is natuurlijk prachtig, liefde voor je medemens en de nobele intentie om te willen bijdragen. Maar onbewust kan het ook een escape zijn om je eigen innerlijke werk niet aan te hoeven gaan! Focussen op wat een ander nodig heeft kan je weghouden bij diepgewortelde, karmische angsten die nog in je basis verstopt zitten en om-gepoold willen worden naar liefde en vertrouwen.
Als je verbinding krijgt met deze angsten kunnen ze enerzijds een rusteloosheid in je systeem geven. Je kunt het gevoel krijgen van steeds maar ergens naar toe te moeten. Als je er overdag niet aan toe komt om deze angsten te ontmoeten zullen ze 's nachts je dromen inkleuren. Anderzijds kunnen deze angsten een heel apathisch gevoel geven, van nergens zin in hebben en tot niks kunnen komen. De angst kan je letterlijk lam slaan. Dis alles geeft aan dat we momenteel met flinke ontkrachtingen van ooit te maken krijgen, die maar wat graag door ons gezien en erkend willen worden.

Mens-zijn
In de zonnevlecht en bij je middenrif zit alles wat te maken heeft met je persoonlijke mens-zijn. Een gevoel van een kurkentrekker in de zonnevlecht duidt op een tegenhouden van je licht en van niet jezelf durven zijn, geen ruimte in durven nemen. Daarachter zitten oude overtuigingen zoals dat je niet genoeg bent, dat het je niet gaat lukken, dat je niet sterk of gezond genoeg bent, dat er niet van jou gehouden wordt. Dit kan z'n weerslag hebben op je eet- en drinkbehoeften en kan ervoor zorgen dat je ademhaling oppervlakkiger wordt. Onbewust verlaat je dit gebied in jezelf zodat je de stress die hier zit niet steeds hoeft te ervaren.

Het hart
Het hart kan rare capriolen uit gaan halen, zo maar ineens flink tekeer gaan, of als veel te krap aanvoelen. De verbinding van ons hart met de thymus, ons godsverbindingschakra op het borstbeen, wordt bij velen weer geactiveerd waardoor er veel oude kou en kramp uit dit gebied los kan komen. Dit kan doorwerken naar de rugkant waarbij het voelt alsof je energetische vleugels totaal vastgeslagen zitten bij het aanhechtingspunt tussen de schouders.

Dit gebied is verbonden met onze goddelijkheid, met het leren lief hebben van alle aspecten van onszelf die ooit tussen hemel en aarde ontstaan zijn, en met het opnieuw durven belichamen en uitdragen van onze goddelijke vermogens. Dat waar nog een oude schrik op zit zal zich melden, zodat we onszelf kunnen bevrijden van ons kleine beperkte zelfbeeld en nog meer de Stralende zullen worden.

De keel
Velen hebben keelklachten. Je kunt het een virus noemen, maar dan kijk je alleen naar de fysieke verschijnselen en geef je er duale invulling aan (ziek in plaats van herstellend). Voor mij is het een diepe uitzuivering van alle disharmonie en onwaarheid die ooit uit ons keelgebied gekomen is. Het is letterlijk een ontkramping van alle lagere vibraties die zich in dat gebied genesteld hebben. De vibraties zijn de klanken, woorden en uitingen waarmee we onze eigen goddelijkheid verloochend hebben, de leugentjes om bestwil die ons hoe dan ook nog weer in laagfrequentere velden lieten afzakken. Het blijft moeilijk en lastig om altijd en overal trouw te blijven aan je waarheid, zeker als je bang bent dat je een ander daarmee kwetst. Maar het is nu essentiëler dan ooit om voor de allerhoogste versie van jezelf en van jouw leven te gaan staan, en dat ook hoorbaar te maken in de wereld naar de oren die kunnen horen.

Hoofd en kruin
Verder gebeurt er van alles rondom ons hoofd- en kruingebied. Ontgiftingen geven gekneusde-botjes-gevoelens, en met name het gebied in de nek - waar de aanhechtingen zaten naar buitenaardse reptielenvelden - en bij de slapen kan regelmatig hoofdpijn geven. We gaan op den duur allemaal helderder horen, zien, ruiken, voelen en weten. Dit gebied wordt voorbereid om de hogere, schonere, kristallijnen informatie te ontvangen, te leren herkennen en te vertalen. Druk op de kruin kan een gevoel geven van dat iemand met een koekenpan op je hoofd geslagen heeft; het duidt erop dat er volop gewerkt wordt aan jouw verbinding met hogere delen van jouzelf en met hogere dimensies.

Voorbereiding
Al met al worden we voorbereid om de hogere zelfdelen weer te kunnen belichamen, en voordat die weer één kunnen worden met ons, hebben we ons innerlijke huis op te ruimen. Alles wat nog verstorend en belemmerend werkt voor deze kostbare zelfdelen, vraagt nu om onze volle aandacht. Het is alsof je een huis waarin je eeuwenlang allemaal oude spullen hebt bewaard en hebt laten verstoffen, nu van de kelder tot en met de zolder versneld moet leegpakken en schoonmaken. Bij iedere oude doos of fotoalbum zul je de lading die daaraan kleeft weer opnieuw, maar nu gecomprimeerd ervaren, voordat het je huis uit is. Elk oud meubelstuk waar je op gezeten hebt toen je het moeilijk had zal je, als in een film, de disharmonie van die periode opnieuw tonen. En ieder persoonlijk deel waarmee nog iets afgerond of geheeld wil worden zal je een boodschap geven voordat die je huis zal verlaten.

Wat een enorme klus he, als je deze lijst zo ziet! Dit mag toch echt bijdragen aan een nog groter respect voor jezelf. In plaats van jezelf een klungel te voelen die zich bij tijd en wijlen alles behalve licht en liefde voelt, hoor je jezelf eigenlijk in een gouden lijst te plaatsen. Je dóet het toch maar weer, steeds opnieuw. En jij weet dat je niet zult opgeven nu je eenmaal op deze weg gestapt bent. Wàt een power, wàt een moed en wàt eenuithoudingsvermogen. Wàt een overgave, wàt een vertrouwen en wàt een weten...

De laatste loodjes
Het zijn de laatste loodjes van een reis door de dualiteit, die vele duizenden jaren geduurd heeft. De leerschool die het ons mogelijk heeft gemaakt om op niet al te lange termijn ons hogere Zelf op aarde te belichamen. Vergeet vooral niet dat je dáár naar onderweg bent! Elke spanning die je onderweg tegen komt is een oproep om jezelf met nog meer liefde en waardering te ont-moeten en omhelzen. Uiteindelijk zul je steeds minder eisen aan jezelf gaan stellen en vrede kunnen sluiten met elk deel van jezelf. Op naar een volgend jaar vol vernieuwingen en zegeningen!

Ik wens ons allen een stralend en ZELF - bekrachtigend Oud & Nieuw toe!
Mieke Vulink

1 opmerking:

  1. Mooi positief verwoord en het is zoals het is en geschreven staat gelukkig nieuwjaar kuss sisters xox Tineke☺��

    BeantwoordenVerwijderen