zondag 10 december 2017

Energieverslag december 2017 – Jennifer Hoffman

Energieverslag december 2017 – Jennifer Hoffman


Het is de laatste maand van 2017 en als we terugkijken naar het afgelopen jaar dan hebben we flink wat te vieren. Het was me het wilde ritje wel, met flink wat vooruitgang. Als ik duizenden mensen ‘massaal wakker worden’ hoor zeggen om te beschrijven wat men in de wereld ziet gebeuren, dan weet ik dat we een groot succes hebben behaald. Nu mogen we de energie van december gebruiken ter voorbereiding op 2018 dat een ander niveau van meesterschap vertegenwoordigt. Het is een 11-jaar. Het is dus geen verrassing dat het energiethema voor december gronding is, gepaard gaande met transcendentie, afstemming, integratie en sereniteit, tezamen een toestand van helderheid vormend.

 

Mercurius retrograde en een volle supermaan 

Laten we het begin van december nog eens bekijken, met Mercurius retrograde en een volle supermaan. Volle manen wekken veel emotionele energie op en ze verlichten onze hemel op Aarde. Volle maan ontvangt haar licht van de zon, ze reflecteren elkaar. En deze volle maan was nóg specialer als we kijken naar de verbinding tussen volle maan, Mercurius retrograde en Neptunus. Volle maan liet Neptunus los (vierkant aspect) tussen Tweelingen en Boogschutter. Om een lang astrologisch verhaal kort te houden, Tweelingen staat voor de geest, Boogschutter voor hoger bewustzijn en beiden werden losgelaten door Neptunus, planeet van illusie, spiritualiteit en de spirituele wereld. Je kunt het zien als denken met een lage of hoge trilling, weten en wijsheid, de chaotische kwebbelgeest en de serene bewuste geest.

De volle maan van 3 december was een verschuiving van ontkenning (van zowel onvermogen als de onwil om andere mogelijkheden te zien) naar bewustzijn, een staat van uitgebreid weten, dat de beperkingen van angst, twijfel en verwarring wegneemt en transformeert naar acceptatie, zelfbewustzijn, wijsheid en goddelijkheid. Dit is het kruispunt tussen mens en geest. Dit is gedurende eons onze zielsmissie geweest, de integratie van onze goddelijkheid in onze menselijkheid om congruent heelheid te bereiken en niet de heiligheid zoals religies je willen laten geloven.

De planeet Venus die waardigheid, (zelf)liefde en evenwicht vertegenwoordigt

En of dat nog niet genoeg was… deze maand heeft nog meer actie in petto (december is een enorm keerpunt dat ons voorbereidt op 2018). De planeet Venus, die waardigheid, (zelf)liefde en evenwicht vertegenwoordigt, komt deze maand in aanraking met drie sterrenbeelden: Schorpioen, Boogschutter en Steenbok. Dat zijn voor Venus niet de beste sterrenbeelden om in te staan, ze wordt hiermee uitgedaagd haar eigenwaarde en sereniteit te behouden onder moeilijke omstandigheden (een ander energiethema van december).
Het zijn ook de sterrenbeelden die te maken hebben met het Zijn op Aarde, met name Steenbok. Hoe veilig voel je je hier? Ben je in winterslaap geweest, bang om je licht te laten schijnen? Voelt de Aarde voor jou koud, meedogenloos en gevaarlijk? Dit begint in december te verschuiven naar een opening voor een nog veel grotere verschuiving in 2018. We kunnen ons hart pas openen als we voelen dat onze spirituele essentie veilig is en vrij van aanvallen. Een manier om onszelf te beschermen is een winterslaap, een andere manier is om rustig en zelfverzekerd te zijn.
Heb je het gratis webinar De Geheimen van Heling voor Zielstrauma al beluisterd? Het is nogmaals 36 uur beschikbaar. Je kunt je hier registreren (registratie is vereist) om direct toegang te krijgen tot dit 90 minuten durende gratis webinar met informatie over heling van zielstrauma.

Ik denk dat dit een weerspiegeling is van wat we nu meemaken op Aarde, de strijd tussen mensen en de ‘diepe toestand’, de omverwerping van de zichzelf dienende politiek van overheden en instanties ten gunste van de mensheid. Mocht je je hiervan nog niet bewust zijn, we zitten momenteel midden in deze strijd en hoewel we flink vooruitgang boeken, is die strijd nog niet gewonnen. Het licht wordt nu echter wel door veel meer mensen verspreid, dus het lichtwerk dat ooit de exclusieve missie van ‘lichtwerkers’ was, wordt nu gedeeld door een veel groter collectief en dat is een opluchting.
Mars loopt op de 10e het sterrenbeeld Schorpioen binnen en dat betekent uitdaging, aangezien de planeet van oorlog wellicht een beetje te hebberig zelfvertrouwen zou kunnen krijgen in het transformatieproces. Dit zal worden gecompenseerd door Jupiter – ook in Schorpioen. Saturnus maakt op de 23e zijn langverwachte verschuiving naar sterrenbeeld Steenbok, waar hij begin 2020 een ontmoeting met Pluto zal hebben.

Saturnus/Pluto-conjuncties zijn zeldzaam en deze komt op een cruciaal moment onze collectieve evolutie en ascentie binnen. Wat zal er gebeuren wanneer de planetaire leermeester de planeet van diepe transformatie ontmoet? We hoeven gelukkig niet te wachten tot 2020, want het begin is er al. Laat die lichten schijnen. Ze zijn de komende jaren hard nodig voor handhaving van onze ascentie en de integratie van de Vijfde Dimensie.

Het massale wakker worden

De belangrijkste energiebeweging van deze maand vond plaats in het knooppunt Pluto/Noord op 150 graden, een zeer oncomfortabele hoek die exact van 25 november tot 5 december liep. Kijk wat er gebeurde in de politieke arena, het massale wakker worden dat we op Aarde zien, de seksuele intimidatieschandalen, overheidsschandalen… dit is het resultaat ervan. Dit knooppunt bereidt ook de weg voor wat zich in december openbaart, dus let op nog meer verslaggeving van smerige streken om te proberen het bewustzijn van het publiek te raken.

Nieuwe maan 18 december

De nieuwe maan van 18 december verlicht Saturnus op zijn laatste dag in Boogschutter, terwijl hij zich voorbereidt op zijn verschuiving naar Steenbok. Dit is een laatste “Joepie!’ voordat we aan het werk gaan. Deze vurige nieuwe maan heeft ook invloed op Venus, Eris en Uranus, nòg een herinnering aan het feit dat de kracht van transformatie onstuitbaar voortjaagt.

Het eerste thema van december is GRONDING

December heeft de belofte van transformatie in zich, maar we moeten wel ons eigen wagentje aan de trein koppelen en ervoor zorgen dat die energie voortgaat in de richting die we willen. Het eerste thema van december is gronding, niet zozeer om je huidige stabiliteit en energie te handhaven, maar om te leren hoe je dat handhaaft terwijl de energie die je in je leven wilt zien zich uitbreidt, integreert, in lijn houdt en verankert. Als je vrede, liefde, vreugde en voorspoed wilt, dat zal je die frequenties zelf moeten creëren. Het zijn geen willekeurige geschenken die als bij toverslag in je leven verschijnen. Het is potentieel en potentieel zonder intentie is gebakken lucht. Het potentieel moet door intentie in de realiteit worden verankerd. De mensheid zal veranderen door onze collectieve intentie om een wereld te creëren waarin we graag willen leven.

Het tweede thema van december is RUST

Het tweede thema van december is rust. Niet gewoon rust, vrede en stilte, maar een kalme helderheid en een gevoel van ‘onbewolkt’ zijn. Als we serene rust willen, dan dienen we alles dat onze energie ‘verduistert’ uit ons systeem te verwijderen, zoals angst, twijfel aan jezelf en zelfveroordeling. Als energetische soevereine wezens hebben we zelf de besturing over onze individuele en collectieve werkelijkheden. We kunnen alles wel benoemen, maar niet wanneer we afgeleid en ontrouw zijn aan ons eigen vermogen. Niemand pakt onze kracht af, we geven het weg zonder ons ervan bewust te zijn dat we daardoor onszelf beroven van vreugde, liefde, vrede en voorspoed zoals we die onszelf gewenst hadden.

Zielstrauma loslaten

Sereen zijn betekent ook dat je je zielstrauma loslaat. Al die pijnlijke energetische herinneringen aan levenslange trauma’s met als doel je ziel te verwonden en je eraan te herinneren dat karmische genezing ons levensdoel is, maar dat ons uiteindelijk energetisch naar beneden sleurt. Om verder te kunnen ascenderen en integreren in de vijfde dimensie moeten we weloverwogen keuzes maken om onszelf en iedereen van dit karma te verlossen. Die tijd is gekomen. Bevrijd jezelf door visualisatie van energetische resultaten die je in je leven wenst en laat ze werkelijkheid worden.
December biedt vele mogelijkheden voor karmische verlossing en voorwaartse beweging. Dit gaat gepaard met een aantal uitdagingen, aangezien verlossing van karmische bindingen ook een verschuiving in onze relaties teweegbrengt. In sommige gevallen gaan we gezamenlijk naar nieuwe dimensies, in andere gevallen gaan we uiteen.

Bereid je voor op een meesterlijk 2018

Heb geen angst voor de uitkomst, laat de energie stromen waar nodig voor het vervullen van je vreugde. Wat uit je leven verdwijnt, wordt vervangen door iets anders. Maak gebruik van het energetische potentieel van december om duistere hoeken en enge gaten uit je systeem te verwijderen en bereid je voor op een meesterlijk 2018, een nieuw niveau van integratie in de vijfde dimensie en ascentie voor ons allemaal.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten