maandag 24 juli 2017

Nieuwe maan 23 juli: Met volle kracht vooruit / Door Fran Tielemans / 18 juli 2017

Nieuwe maan 23 juli:
 Met volle kracht vooruit
Door Fran Tielemans / 18 juli 2017
Niemand kan ontkennen dat er behoorlijk wat power zit in deze maand. De 8-trilling van deze maand heeft heel wat mensen haast gedwongen om in hun kracht te gaan staan in bepaalde situaties, of om hun grote kracht wat te gaan dimmen. Je kan geconfronteerd worden met je eigen karma – zowel in positieve als in negatieve zin: veel kans dat je deze maand het effect voelt van wat je lang geleden of recent hebt gezegd of gedaan of gedacht. Wanneer je het (h)erkent, dan is het klaar, dan weet je hoe je het volgende keer zal aanpakken of hoe je er vanaf nu zal over denken. Wanneer je het ontkent, is er veel kans dat het nog deze maand opnieuw op je afkomt, en duidelijker zichtbaar.
De sterke invloed van Mars kan maken dat er bij mensen heel wat vuur losgemaakt kan worden. Positief geeft dat een grotere daadkracht en aanzet tot vernieuwing. Negatief leidt dit tot irritatie en zelfs vijandigheid bij mensen, die zodanig geconfronteerd worden met hun eigen karma (denken, handelingen tot nu toe), dat ze uit onmacht en frustratie iemand willen ‘aanvallen’. Dat aanvallen kan gebeuren op allerlei manieren, maar vaak gebeurt het onuitgesproken: dan gooit men in gedachten allerlei energetisch afval naar anderen die misschien iets getriggerd hebben in hen. Dus is het deze maand meer dan ooit belangrijk om elke dag je aura op te schonen.

Dit is een jaar van verandering, en wanneer jij verandering nodig hebt en je er toch tegen verzetten blijft, wordt het steeds onaangenamer voor je. Zoveel mensen verlangen naar verandering, dromen van bepaalde dingen in de toekomst, maar zijn niet bereid ook maar één stap op een ander spoor te zetten, en komen dan ook steeds meer vast te zitten, met als gevolg nog meer onvrede en ongemakkelijkheid. Dat is dan echter een keuze, en het besef dat je elke seconde van je leven andere keuzes kan maken werkt enorm bevrijdend. Sommigen zullen dat de komende maanden voluit beseffen.
Wanneer je echter verandering omarmt, ga je in de loop van dit jaar steeds meer voelen dat je vriendenkring verandert, dat er een upgrade zit in je contacten, en dat je nieuwe moed vindt om nieuwe ideeën of projecten te gaan aanpakken – daar waar je de vorige jaren nog aarzelde, en dat je plots oplossingen of mogelijkheden zag waar die voordien nog niet zichtbaar waren. Het is dan alsof een onzichtbare hand (je Hoger Zelf) je plots een heel eind verder op je weg katapulteert.
Rond de Nieuwe Maan van 23 juli hangt veel invloed van Mars en Uranus. Er kunnen zich dus plotse en soms onvoorspelbare verschuivingen voordoen die te maken hebben met je weg vooruit, ook al herken je dat op dat moment misschien niet als zodanig. Je kan plots de moed vinden om iets te gaan doen, om iets te veranderen, om initiatief te nemen. Maar de energie is als die van De Zegewagen in Tarot: let op dat je goed beide teugels in handen houdt, want de energie is zo krachtig dat ze snel ontspoort of zijn doel mist. Center je elke dag, maak het stil in je, en luister naar wat er dan naar boven komt. Maak je los van beïnvloeding rondom je, en voel wat jij zélf wil of wenst, gebruik je éigen onderscheidingsvermogen.
Dat dit geen doorsnee-zomer is, had je waarschijnlijk al gevoeld. Je merkt en voelt overal verschuiving, zeker wanneer je gewend bent om regelmatig heel stil te zijn en je energieveld en gebeurtenissen van/op je innerlijke bergtop te observeren. De Zon-activiteit is al een tijdje zeer hoog, en die rimpelt de weken en maanden nadien altijd door in ons persoonlijke en collectieve leven. De Zon- en Maaneclipsen in augustus beloven nog meer verschuiving en veel onvoorspelbare wendingen.
Zorg dus goed voor jezelf deze zomer. Hou je eigen huis helder en schoon en licht. Laat muziek en kristallen in je leven. Zorg voor veel water, op allerlei manieren, als tegenwicht voor al dat Kosmisch Vuur. Geef je lichaam die voeding waar het van houdt, en die het lichaam opbouwt, niet afbreekt. Zoek hartscontacten op, deel liefde en steun en plezier, en voel hoe sterk en stevig het Licht-netwerk is dat we samen aan het bouwen zijn. Counter alle duisternis in de wereld om je, door te genieten van alle mooie kleine dingen van je dag, door het bewust creëren van leuke momenten voor jezelf en samen met anderen, en weet dat we vorderen, stap voor stap, ook al zien we soms het resultaat van al ons werk even niet meer. Het is er wel degelijk.
Keep the Faith

Fran

Geen opmerkingen:

Een reactie posten