zaterdag 1 juli 2017

De Energie van Juli / 30 juni 2017 / Door Fran Tielemans

DE ENERGIE VAN JULI
30 juni 2017 / Door Fran Tielemans

Begin juli bouwt de intensiteit zich op naar de krachtige Volle Maan van 9 juli toe. Op 2 juli staat Mars opposiet met Pluto, waarbij spanningen kunnen oplopen, maar wel met als doel alles te veranderen wat niet juist zit, zowel in de maatschappij als in je eigen relaties en leven. Tot 4 juli is er een T-vierkant waarin Jupiter en Pluto een rol spelen, wat heel wat emoties kan doen opdwarrelen en steeds duidelijker aangepunt wordt wat moet veranderd worden, zeker in allerhande relatiedynamieken (partner-, vriendschaps-, werk-, familie- en groepsrelaties). Er kunnen snelle onverwachte wendingen zijn, en de Maan conjunct met Pluto kan diepe intense gevoelens opwerpen, maar ook heldere en soms verrassende informatie brengen via dromen en plotse toekomstvisioenen.
Is er nog iets of iemand los te laten, dan zal dat de komende weken ook steeds duidelijker worden, maar het kan ook zijn dat je visie op bepaalde relaties zal veranderen, zodat je mensen in een ander daglicht zal zien. Spanningen in relaties kunnen nog versterkt worden door Pluto en Maan opposiet met Zon en Mars, wat maakt dat alles wat niet juist zit naar boven geduwd wordt en zichtbaar wordt, zodat er iets kan aan aangepast worden om harmonie te bekomen. Je krijgt ook dus alle kansen om jezelf te trainen in het in je centrum komen en blijven, en om afstand te nemen van drama om je heen.


Het ‘met-horten-en-stoten’-tempo van dit jaar wordt verdergezet, omdat er nog steeds een heleboel planeten in retrograde staan (Jupiter in retro schaduwperiode, Saturnus, Uranus, Neptunus en Pluto in retro). Verwacht dus niet dat je in deze fase grote stappen vooruit kan zetten, integendeel. Je wordt voortdurend afgeremd, zodat je heel goed beseft wat je aan het doen bent, wat je wil, en hoe je je volgende stappen dient te zetten zodanig dat datgene waaraan je bouwt goed gefundeerd en geworteld zal zijn. Heb dus geduld met jezelf, heb ook geduld met anderen om je heen die jouw transformatietempo niet kunnen bijbenen. Verwijt het hen niet…
Het stuk waaraan jij en wij allen samen aan het bouwen zijn, is dan ook heel belangrijk, want het maakt de setting klaar voor de rest van ons leven. De grote energie-instroom die maakt dat je soms naar adem hapt is dan ook heel erg nodig, om de transformatie en verandering vooruit te stuwen. Heel erg nodig daarom is ook steeds meer afstemming, steeds meer stilte inbouwen in je leven, en een steeds dichter contact met je gids/Beschermengel en innerlijke leiding, zodat je de komende 2 jaar diƩ stappen zet die nodig zijn voor jouw proces en bouwen aan jouw droom.
Juli is een 8-maand, en alles daarin is gericht op het in evenwicht brengen en karma afwerken. De meesten onder hen die sterk spiritueel groeien in dit leven, hebben de 8 meegenomen als karmisch werkpunt, en deze maand zullen ze dan ook getriggerd worden op bepaalde facetten van de 8, zodat ze meer balans kunnen brengen en afwerken wat afgewerkt kan worden. Afwerken kan gebeuren door plots iets heel duidelijk in te zien, zodat je hierdoor je denken aanpast, en ook je handelen. Maar afwerken kan ook gebeuren doordat je iets uitpraat met iemand, of doordat je iemand iets geeft (erkenning, dankbaarheid of materiƫle vergoedingen) die je hem of haar nog schuldig was. Afwerken kan ook heel letterlijk gebeuren, dat je bepaalde verbindingen totaal loslaat.
De 8 richt de spotlights op de dynamiek van kracht en macht in relaties, dus voor sommigen zal het een uitdaging zijn om wat te gaan dimmen in bepaalde relaties en situaties, zodat anderen in hun eigen kracht kunnen gaan staan. Soms kan het ook zijn dat je zelf wat meer in je kracht moet gaan staan, zeggen waar het op staat, en je grenzen duidelijk afbakenen. De juiste maat zoeken in alles kan ook een hele uitdaging zijn, zeker voor mensen die moeilijk kunnen ontspannen en altijd maar doorgaan. Financieel kan er ook heel wat beroering zijn, omdat de 8 ook alles blijft onder druk zetten wat daar niet in orde is.
Na juli komt er een 9-maand, wat een afwerkingsmaand is, en waarbij thema’s die nu aan de orde zijn, hun afloop kennen tegen het einde van deze zomer, en we op een of andere manier aan andere dingen  kunnen beginnen in september.
Heel wat uitdagingen dus deze maand, dat wil zeggen dat er een grote kans op groei zit in juli. Dat wil ook zeggen dat het een uitdaging is om ook gewoon lekker te genieten van de zomer, van de natuur, van de lange zomeravonden, de bloemen in de tuin, uitstapjes, het lekkere zomerfruit, leuke dingen doen, plezier maken met je vrienden en het gewoon goed hebben als mens in jouw leven op aarde. Zorg een beetje voor jezelf, lieve mens, wees alert op je denken, omarm transformatie, hou niet vast aan het bestaande en het verleden, en sta open voor jouw toekomst, en keep on dreaming! Komt wel goed…
Keep the Faith
Fran

Geen opmerkingen:

Een reactie posten