dinsdag 29 augustus 2023

Tunia: Heb Compassie Met De Slapers ~ 29 augustus 2023 ~ Kanaal: AS

Tunia: Heb Compassie Met De Slapers

Kanaal: AS – 27 Augustus 2023 – voor: EraOfLight

Mijn dierbare broeders en zusters,

Dit is Tunia die spreekt. Ik hou zo veel van jullie.

Een aantal lichtwerkers is gefrustreerd omdat de slapers nog niet snel genoeg wakker worden. Ik begrijp deze frustratie volkomen: de wakkeren hebben hun werk gedaan om wakker te worden, en nu worden ze tegengehouden, bespot en gecensureerd door degenen die hun eigen werk niet hebben gedaan. Het is waar dat als meer mensen wakker waren geworden, de zaken sneller zouden verlopen.

Met de slapers bedoel ik de mensen die nog steeds grotendeels geloven in het verhaal van de reguliere mainstreammedia.

Hoewel het volkomen terecht is om gefrustreerd te zijn vanwege de slapers, zou ik jullie vandaag willen uitnodigen om tegelijkertijd een zekere mate van compassie voor hen te hebben. Ja, het is mogelijk om beide perspectieven tegelijkertijd te zien. Als je een metafoor wilt, kun je het zien als het kunnen zien van de frustratie die de wakkeren hebben vanwege de slapers door één metaforische bril, en door een andere metaforische bril kun je zien dat het tegelijkertijd gepast is om compassie te hebben met de slapers.

Onlangs luisterde de channelaar naar een nummer van zangeres Froukje Veenstra. Het nummer is getiteld “groter dan ik” (groter dan ik) en hier is de Engelse vertaling van de opening:

Gelukkig nieuwjaar
De wereld staat in brand
En ik wil het vuur blussen
Maar het vuur is groter dan ik
En ik stik in
de tijd, de tijd tikt
de tijd, het tikt gewoon door

Ik denk dat dit een zeer treffende beschrijving is van hoe de slapers zich momenteel voelen. Ik wil Froukje bedanken voor haar kwetsbaarheid en haar moed om dit te uiten.

Dit nummer is uitgebracht in covid-tijden, maar ik denk dat in mindere mate veel slapers daar diep van binnen nog steeds last van hebben. En de slapers geven prioriteit aan comfort en normaliteit, omdat ze in een beetje onderdrukte paniek verkeren en het gevoel hebben dat ze de controle niet hebben. Ze proberen wat psychologische troost te krijgen door de bedrijfsmedia te geloven en door de wakkere ‘complottheoretici’ te noemen. Ja, in zekere zin zouden ze dat niet moeten doen, maar in een andere zin bevinden velen van hen zich in een psychologische overlevingsmodus. Zelfs normaal morele en normaal rationele mensen zijn vaak niet zo bezorgd over moraliteit en rationaliteit als ze in de overlevingsmodus zijn.

Als extreem voorbeeld: als je iemand genoeg uithongert, kan hij of zij andere mensen gaan opeten. Uiteraard zouden ze dat niet moeten doen, en uiteraard is dit een hyperbolische vergelijking, maar het punt blijft nog steeds dat prima mensen gekke dingen kunnen doen als ze in de overlevingsmodus zijn.

Als je beseft dat veel van je slapende broeders en zusters zich in een staat van lichte paniek en verwarring en semi-depressie en hulpeloosheid en psychologische overlevingsmodus bevinden… voel je dan ook geen gevoel van medeleven voor hen?

Ik doe het zeker.

Als de slapers je proberen te censureren, dan ben ik natuurlijk tegen censuur… maar ik heb nog steeds medelijden met de mensen die proberen te censureren, omdat ze pijn, angst of waanvoorstellingen hebben. Als ze dat niet deden, zouden ze niet proberen anderen te censureren. Over het algemeen behandelen mensen andere mensen alleen slecht als ze zelf pijn of waanvoorstellingen hebben. Anders zouden ze het niet doen.

In feite is een heleboel disfunctioneel en bekrompen gedrag in het algemeen eenvoudigweg te wijten aan het feit dat mensen overweldigd, ondergewaardeerd, bang en moe zijn.

Veel aardse mensen noemen mensen objectief en onbevooroordeeld als ze het politiek met hen eens zijn, en noemen mensen bevooroordeeld als ze het politiek niet met hen eens zijn. Als je dit van buitenaf bekijkt, heeft dit weinig zin, want dat is niet wat deze woorden betekenen. Als je naar een woordenboek kijkt, wordt bevooroordeeld niet gedefinieerd als ‘een andere politieke mening hebben dan ikzelf’.

Dit wordt echter logischer als je beseft dat veel mensen zo overweldigd zijn dat ze alleen maar verlangen naar comfort, rust en betere levensomstandigheden, en ze denken dat ze dit kunnen bereiken als de andere politieke kant maar kan worden overtuigd of tot zwijgen kan worden gebracht.

Of om het anders te zeggen: niet alles, maar een groot deel van de reguliere politiek van de aarde bestaat uit twee kanten van enigszins wanhopige, eenzame, losgekoppelde, angstige, worstelende mensen die denken dat ze niet veilig kunnen zijn totdat ze de andere kant overtuigen, het zwijgen opleggen of depoweren. Pas als de andere kant ervan overtuigd is, tot zwijgen wordt gebracht of wordt gedepowerd, zullen ze zich niet meer zo eenzaam en niet verbonden voelen en zullen ze niet meer zo veel moeten strijden.

Vanuit ons perspectief zou het rationeler zijn als mensen eerst zouden werken aan het verhogen van het bewustzijn van zichzelf en daarmee van de hele mensheid. Want eerlijk gezegd is er op het huidige bewustzijnsniveau geen echt grote politieke oplossing te vinden. Links heeft gelijk dat het implementeren van de politieke visie van rechts geen geweldige resultaten oplevert op het huidige bewustzijnsniveau, en rechts heeft gelijk dat het implementeren van de politieke visie van links geen geweldige resultaten oplevert op het huidige bewustzijnsniveau. Er zijn echter goede politieke oplossingen beschikbaar met een relatief kleine hoeveelheid hoger bewustzijn, omdat een hoger bewustzijn besmettelijk is. Het verhogen van het bewustzijn van de mensheid tot het punt waarop goede politieke oplossingen beschikbaar komen, hoeft niet zo lang te duren.

Dit idee van ‘eerst je eigen bewustzijn verhogen voordat je veel tijd besteedt aan politiek’ is slechts een specifieke toepassing van onze meer algemene suggestie: ‘verhoog eerst je eigen bewustzijn voordat je veel tijd besteedt aan het proberen de buitenwereld te veranderen.’

Op dezelfde manier, als iets je triggert of zogenaamde negatieve emoties bij je opwekt, is het beter om eerst naar binnen te kijken, voordat je naar buiten kijkt om iemand te beoordelen of de schuld te geven.

Ja, de wereld heeft politieke actoren met een hoog bewustzijn nodig (of het nu politici zijn of mensen die protesten organiseren). Het is niet onspiritueel om aan politiek deel te nemen. Politiek is tenslotte gewoon de manier waarop de meeste maatschappelijke beslissingen op aarde worden genomen, dus als je dingen probeert te bereiken of je uitspreekt tegen bepaalde vormen van disfunctioneren, wordt het snel politiek, of je dat nu leuk vindt of niet. Dat kun je niet vermijden als je veranderingen wilt bereiken die verder gaan dan het individuele niveau. Persoonlijk hebben Hakann en ik geen enkele weerstand tegen het doen van politieke uitspraken wanneer wij dat gepast achten. Dat gezegd hebbende, hebben we eerst ons eigen innerlijke werk gedaan.

Als iemand zich geroepen voelt om veel tijd aan de politiek te besteden, dan hebben we vastgesteld dat hij of zij eerst aan zichzelf moet werken. Maar op welk punt in zijn ontwikkeling moet hij of zij dan veel tijd gaan besteden aan politiek? Het hangt af van de persoon, maar in het algemeen: zorg dat aan je eigen behoeften wordt voldaan (waaronder waarschijnlijk een redelijk goed leven, een goede relatie en een goede geestelijke gezondheid). Heb enige ervaring in de echte wereld (politici die nog nooit in hun leven een reguliere baan hebben gehad, hebben de neiging om los te staan van de realiteit). Wees zo dicht bij het eenheidsbewustzijn dat je begrijpt dat alle andere mensen (en idealiter ook dieren) tot op zekere hoogte een deel van jou zijn. Begrijp ook beide politieke kanten goed genoeg zodat je een argument voor de andere politieke kant kunt maken dat mensen van die politieke kant een goed argument zouden noemen – je hoeft het niet eens te zijn met de andere politieke kant, maar je moet ze wel begrijpen. Het begrijpen van de andere politieke kant maakt het niet alleen waarschijnlijk dat uw beleidsvoorstellen beter zullen zijn, het betekent ook dat u andere mensen beter kunt overtuigen.

De meeste activisten voldoen niet aan deze criteria. De meeste politici voldoen niet aan deze criteria. De meeste mensen die fel online debatteren, voldoen niet aan deze criteria.

En daarom vindt er veel politiek debat plaats op het oppervlakkige niveau over immigratiebeleid, belastingbeleid of iets dergelijks. Maar daaronder zijn het vaak twee mensen die tegen elkaar zeggen: “Je moet óf van mening veranderen, óf je mond houden, zodat wij, beschaafde mensen, veilig kunnen zijn en een goed leven kunnen leiden. Dat je jou huidige politieke koers volgt, betekent dat wij, beschaafde mensen, geen goed leven kunnen leiden.”

Dergelijke discussies zijn uiteraard niet productief.

Het is dus goed om eerst aan jezelf te werken voordat je veel tijd aan de politiek besteedt. Het is ook goed om compassie te hebben voor andere mensen, inclusief de slapers, inclusief de mensen met de zogenaamde verkeerde politieke mening.

Tenslotte wil ik jullie lichtwerkers feliciteren. Herinner je het metaforische vuur van Froukje vanaf het begin van de boodschap? Dit vuur is zeker niet groter dan jullie lichtwerkers als groep zijn. In feite doen jullie geweldig werk in het verheffen van het bewustzijn van de mensheid, wat uiteindelijk zal leiden tot een op liefde gebaseerde samenleving en tot het blussen van dit vuur.

Jullie zullen vrij zijn.

Ik hou oneindig en onvoorwaardelijk van iedereen,

Tunia

Voor een tijdperk van licht

Bron

Deze channelings worden exclusief door de channelaar ingediend bij Eraoflight.com. Als je ze elders wilt delen, voeg dan een link toe naar het oorspronkelijke bericht.

Vertaling: wakkeremensen.org