maandag 23 mei 2022

Onze Kracht Van Vrije Wil ~ 23 mei 2022 ~ Kenneth Schmitt

Onze Kracht Van Vrije Wil

Door: kenneth Schmitt – 22 Mei 2022

Op het pad naar uitbreiding van ons bewustzijn, kunnen we de werkelijke waarde leren van het hebben van vrije keuze en hoe die te gebruiken om Zelfrealisatie te bereiken. Vrije keuze is het belangrijkst bij het voelen van onze emoties en het kennen van onze gedachten. Gedachten en emoties hebben een trillingsniveau en polariteit. In onze wereld van dualiteit, zijn we in staat om onze gedachten en emoties te kiezen en hun vibratie te ervaren. Onze huidige staat van zijn is een resultaat van ons gebruik van vrije wil. Het is wat we accepteren en wat we creëren. Het heeft te maken met onze energetische afstemming, te beginnen met de polariteit waarin we leven. Als wij verwachten dat ons bewustzijn zal afnemen en eindigen in de dood, leven wij in angst. Dit is de situatie binnen het bewustzijn van de mensheid.

Aangezien wij grondig zijn getraind om binnen de grenzen van het bewustzijnscompartiment van de mensheid te blijven, is de keuze om altijd alleen maar positief te zijn een moeilijke sprong in bewustzijn. De greep van de angst op onze psyche is diep en sterk. Ons ego-bewustzijn kan alleen persoonlijke afscheiding  zijn en beperkt bewustzijn bevatten. Hogere leiding ligt daarbuiten, en positieve polariteit is een doodvonnis tegenover ernstige bedreigingen in de ervaring die het ego als echt erkent.

Wanneer we op één lijn staan met negatieve polariteit van welke aard dan ook, kunnen we niet geloven in ons oneindige Zelf. Dat deel van onszelf is niet echt voor ons. Om ons ware Zijn te herkennen, moeten we ons bewustzijn openen en ontvankelijk zijn. De tegenovergestelde polariteit van angst is liefde en vreugde. Wanneer we in staat zijn om altijd positief te zijn, is er een natuurlijke vervulling op elk gebied van het leven. Zonder twijfel of angst hebben we alleen vertrouwen in alles wat ons hart begeert.

Ons intuïtief weten is altijd aanwezig voor ons bewustzijn, in afwachting van onze opzettelijke afstemming. Zodra we ons innerlijk weten met vertrouwen erkennen, hebben we ons beperkte ego-zelf niet langer nodig voor begeleiding en reactie in het leven. We kunnen transcendent worden in dankbaarheid, liefde en mededogen in onze ontmoetingen. We worden vrij om de verlangens van ons hart te volgen.

Elke stap op de weg naar bewustzijn van oneindig Zijn vereist een keuze. Om te blijven expanderen, moeten we blijven kiezen om positief te zijn, zelfs wanneer ons ego gevaar schreeuwt. In het rijk voorbij polariteit, waar we aan deel kunnen nemen, bestaat alleen positieve energie. Negatieve gebeurtenissen kunnen niet plaatsvinden, omdat niemand ze creëert en zich erop afstemt. Zelfs als we in de wereld van dualiteit leven, kunnen we ervoor kiezen om altijd alleen maar positief te zijn en zo de negatieve gebeurtenissen in ons leven te overstijgen.

Kenneth Schmitt

Vertaling: Martien / voor wakkeremensen.org