maandag 9 januari 2017

DE ENERGIEËN VAN JANUARI 2017~JENNIFER HOFFMAN



De energieën van januari 2017-Jennifer Hoffman


De energieën van januari 2017

Januari begint op een krachtige manier, het begint zelfs met Mercurius retrograde, die een kopie is van januari 2016 en een Mars/Neptunus conjunctie, twee polariserende planeten wiens energieën aan tegenovergestelde zijden van het spectrum staan. Samen zouden ze donkere, ongebalanceerde energieën moeten creëren, maar ze zullen juist het tegenovergestelde doen. Het is tevens de eerste maand in een nieuwe cyclus, een “1” jaar, dat ons dwingt ons te rekken en te zweven nadat we door een zéér uitdagende cyclus van 9 jaar zijn gegaan. Als we klaar zijn om te zweven, zullen we daartoe iedere kans hebben dat te doen, met één voorbehoud: dit is een nieuw paradigma en het wordt niet “voor je gedaan”, het vereist eigen kracht en zelf-empowerment. We kunnen ver gaan, maar we moeten de motivatie, vastberadenheid en intentie vanuit onszelf halen. We hebben echter wel wat hulp hierbij, door iets dat gebeurt op 4 januari. Dit is mijn (engelstalige )YouTube video daarover: https://www.youtube.com/watch?v=mafdN2_W9xE
Ik denk dat het een geweldige maand gaat worden en een fantastische start van wat een wonderbaarlijk jaar zal zijn, vol met de veranderingen waar we naar verlangd hebben en bevestiging dat we inderdaad stijgen richting wonderen.
De energie van deze maand gaat helemaal over het afronden (rond maken) van de cirkel, de Leerling wordt Meester, Alfa ontmoet Omega en het licht daagt het donker uit. Als eerste beginnen we het jaar met een Mercurius retrograde en een Mars/Neptunus conjunctie, waarvan ik geloof dat het de toon zet voor de maand én het jaar. We zijn door de uitdaging van de afgelopen 9 jaar heen gekomen, wat niet makkelijk was, en we zijn er nog steeds. Misschien zijn we een beetje beurs en vernederd, maar we mogen ons daardoor niet laten weerhouden van ons te realiseren hoeveel vooruitgang we hebben geboekt. Om dat te kunnen zien, moeten we 2 cycli van 9 jaar teruggaan naar 1999, omdat dat het moment is waarop het échte werk is begonnen.

Hoeveel is er in jouw leven veranderd sinds 1999? Hoeveel zijn we als maatschappij en wereld veranderd? We hadden toen nog geen Sociale Media, het internet stond in de kinderschoenen (veel mensen dachten dat dat een hype was die voorbij zou gaan) en enkel hippies en yuppies aten organisch voedsel. Spiritualiteit was voor lichtwerkers en de spirituele groupies en het kon niemand anders iets schelen. We hoopten allemaal dat 2000 en de geboorte van een nieuwe eeuw een hoop veranderingen zouden creëren. En dat gebeurde ook. Misschien niet zo snel of makkelijk als we hadden gehoopt, want het heeft ons 2 cycli van 9 jaar gekost om tot dit punt te komen, onze ferme keuzes voor ascentie, individualiteit en collectiviteit te maken, en er is geen weg terug of uitzetten meer mogelijk. Kijk naar hoe ver we tot aan vandaag zijn gekomen!
De Mercurius retrograde van deze maand weerspiegelt de graden van die van januari 2016. We startten en eindigden dat jaar met Mercurius retro in Steenbok, dus we brengen die energie in deze nieuwe maand en in dit nieuwe jaar, maar niet om ons tegen te houden. Het is meer een kans om ons er aan te herinneren wat we wel en wat we niet mee willen nemen dit nieuwe jaar in. Mercurius retro brengt altijd het verleden opnieuw naar boven, vertraagt onze pas en gaat over herzien, heroverwegen, opnieuw doen, opnieuw (ver)werken, loslaten, rusten en relaxen, vaak omdat onze plannen niet zo uitpakken als we hadden gewild. En het is Steenbok, het teken van Saturnus, die een grote speler zal zijn dit jaar. Hij gaat direct op 8 januari, maar de schaduwperiode zal duren tot het einde van de maand.
Wanhoop niet of denk niet dat je moet wachten, het is een bijzonder krachtige maand om banden en connecties die betrekking hebben op karma te beëindigen en plannen om volledig in je eigen kracht en zonder karma te zijn in beweging zetten.

De energieën van januari 2017

De Mercurius/Neptunus conjunctie is een verlichte stap in onze Goddelijkheid, omdat Mars, de Heerser van het Eerste Huis, en Ram, de pionier, het ego, de gangmaker, handen vasthouden met Neptunus, de Heerser van het twaalfde Huis en Vissen, het teken van spiritualiteit, illusie, “de andere wereld” en illusie. Dit is waar we één en ÉÉN worden, het individu sluit zich aan bij het collectief, niet door zijn individualiteit over te geven, maar door ons te realiseren dat we allen verbonden zijn, deel van een grote gemeenschap van wezens en energieën. Het “Ik Ben” glijdt langzaam en zonder moeite door in het “Wij Zijn”.
We hebben een volle maan op de 12e, waarbij bijna alle grotere planeten, en in het bijzonder Cheiron, de Gewonde Heler, in aspect zijn. Cheiron is nog steeds onder de exacte invloed van vierkant Saturnus, zoals het was in het grootste deel van 2016, en het zal ook dit jaar van grote invloed zijn. Dat is niet slecht, het is de “zeurende reminder” dat we karma hebben dat afgesloten moet worden. Het is één van de doelen waarom we hier zijn en we moeten die energie aan de gang houden. En we krijgen daar ook vele kansen voor dit jaar als ons karma, onze karmische cycli en contracten en karmische partners een voortdurende reminder van deze beloften zullen zijn. Hoewel we waarschijnlijk geen onmiddellijke afsluiting en (ver)volmaking zullen zien in januari (maar het ís mogelijk), kunnen we vooruitgang boeken.



De nieuwe maan op de 28e bereidt ons voor op de eclipsen van februari en zal de illusie aan het licht brengen als het in aspect komt met Neptunus, welke regeert over illusie, spiritualiteit en de olie-industrie. Bedrijven, politiek en regeringen zullen onder zware aspecten staan het hele jaar en het is geen goede tijd voor geheimen, leugens, verborgen agenda’s of enige activiteit die is ontworpen om speciale belangen te behartigen. Wat verborgen is zal onthuld worden en de waarheid zal z’n weg naar buiten vinden, hoeveel moeite er ook zal worden gedaan deze te verbergen.
Een ander opwindend aspect in januari is Mercurius die zijn retrograde eindigt op het Galactische Centrum op of rond 27 Boogschutter, het middelpunt van onze Melkweg. Het is ook een gunstig teken voor dit jaar, want het is het punt van de retrograde van Saturnus, waar het zal blijven staan gedurende 2 maanden dit jaar. We leven in tijden van enorme transformaties en deze maand is daarvan nog maar het begin. Denk er aan je intenties voor het jaar te zetten, maar houd ze vloeiend en open, omdat het feest pas gaat beginnen. Heb een geweldige maand.