maandag 12 juli 2021

El Morya: Dankbaarheid is Nederigheid ~ 12 juli 2021 ~ Sharon Stewart

El Morya: Dankbaarheid is Nederigheid

Gechanneld door Sharon Stewart – 8 Juli 2021

Ik ben El Morya, vader van vele zielen op de planeet Aarde, Chohan van de Blauwe Straal, goddelijk burger van Darjeeling.

Als een opgestegen meester, leerde ik alle lessen die op de planeet aarde geleerd moesten worden. Ik incarneerde vele levens als machtige mannen en als vrouwen zonder macht, zodat ik beide kanten van het verhaal kon leren, het verhaal van Gods macht op aarde – hoe het werd gebruikt en hoe het werd misbruikt.

Stap één in je zoektocht naar God in jezelf is de beoefening van dankbaarheid. Waarom? Omdat je door dankbaar te zijn voor alles wat je ervaart, tegen God zegt: “Ik dank U voor alles wat U mij te leren hebt, en ik ben nederig Uw dienaar op aarde.” Als je de lessen van God niet leert, zul je minder kansen krijgen om een verschil te maken. En ik voel dat dat is wat velen van jullie willen doen.

Wanneer je dankbaar bent voor de lessen die je pijn doen, begrijp je dat je nu, met Gods kracht en Gods hulp, in staat zult zijn ze te veranderen in een meer heilzame houding.

Wanneer je dankbaar bent voor de lessen die je ongelukkig maken, omzeil je het ego, dat de neiging heeft medelijden met zichzelf te hebben wanneer het niet tevreden is. Het heeft medelijden met zichzelf wanneer het iets moet leren en omdat het dat weigert, kan het in een voortdurende staat van zelfmedelijden blijven.

Door in je pijn, je angst, je ongeluk, je verdriet te blijven staan, vertrouw je er in God op dat deze dingen vergankelijk zijn en voorbij zullen gaan, tenzij je eraan vast wilt houden, en dan is dat het ego dat dit doet. Het ego geniet van medelijden met zichzelf. Het geniet van lijden.

Door dankbaar te zijn houd je je relatie met God open en sta je Hem toe met jou te werken in jouw leven en het leven van anderen.

Door van de gelegenheid gebruik te maken om anderen te helpen, ook al zegt het ego dat je dat niet moet doen, geef je in feite de hulp van God door aan anderen op de planeet. Dit is waarlijk dienstbetoon.

Vele toestanden kunnen worden vervalst – je kunt doen alsof je vriendelijk bent, je kunt doen alsof je medelevend bent, je kunt doen alsof je liefdadig bent en je kunt anderen op deze manieren voor de gek houden, maar je kunt God niet voor de gek houden. Hij weet met wie Hij kan werken.

Wat is er nodig om je problemen te her-labelen als kansen om je verbinding met God en je hogere helpers nog wijder te openen? Een paar woorden van dankbaarheid.

Een gevoel van dankbaarheid als je de zon in het oosten ziet opkomen. Je weet dat het een mooie dag gaat worden. Neem je dit voor lief? Het ego wel. Het merkt het niet eens.

Een gevoel van dankbaarheid voor mooie bloemen, een prachtige zonsondergang, het uit het water opstijgen van prachtige watervogels…. dit zijn Gods gaven aan jou. Ze waarderen is het circuit terug naar Hem verbinden. Het is het erkennen van Zijn liefde voor jou.

Degenen van de Blauwe Straal zijn hier om met de kracht van God te wandelen en dus is dankbaarheid bijzonder belangrijk voor hen. Problemen zijn geen problemen; het zijn kansen om je wandel met God voort te zetten. Ze zijn alleen onoverkomelijk als je ze aan het ego overlaat om ze op te lossen. Dan zul je vastlopen.

Het leven is gemakkelijker als je met God wandelt. God is almachtig, de Almachtige, en jij bent een deel van die Ene. Blijf elke dag met Hem verbonden door dankbaarheid.

Sharon bestudeert hoe ze met haar angst kan werken en hoe ze de effecten ervan op haar leven kan verminderen. Ze realiseert zich dat als haar angst afneemt, haar verbinding met God zal groeien. Het is onvermijdelijk omdat angst het enige is wat liefde in de weg staat.

Zou het jou vandaag pijn doen om God te danken voor de schaafplek op je bumper, zelfs als je ego het niet begrijpt, moet je begrijpen dat dit een kans is om iemand te vergeven, zelfs de persoon die in een geest veranderde en wegreed.

Zou het jou vandaag pijn doen om God te danken voor de pijn die je baas je heeft aangedaan, omdat wijsheid je zal vertellen dat dit je kans zou kunnen zijn om te begrijpen dat je baan niet voor je werkt, of dat het een kans is om te werken aan het begrijpen van je baas of het creëren van een nieuwe verstandhouding met je baas? Of maak je je alleen maar zorgen?

Zou het je vandaag pijn doen om geduldig te zijn waar je eerder niet geduldig was? Om jezelf wat te rekken? Als je weet dat je niet geduldig kunt zijn, doe je dan wat nodig is om een egoïstische reactie te vermijden, zoals Sharon deed toen ze de deur sloot en de gordijnen dichttrok bij het zien van de derde teller opnemer in evenveel weken.

Sharon: Ik heb het hen al verteld. Ik weet niet waarom ze de boodschap niet willen begrijpen. Geef me een boete. Ik ga naar de rechtbank. Ze blijven maar mensen sturen.

El Morya: Dit is omdat ze je niet zullen beboeten.

Sharon: Oké, dus daar zal ik dankbaar voor zijn. LOL En blijf gewoon de deur dichtdoen.

El Morya: Wanneer je niet toestaat dat het ego zich ermee bemoeit, zul je de wijsheid van God zien werken in alles wat je bent. Maar je moet er gewoon naar zoeken, en dit betekent dat je verder moet gaan dan wat je is geleerd. Want wat je geleerd is, is misleidend.

Gevoelens en emoties zijn boodschappers. Ze vertellen je hoe je je leven kunt verbeteren. Als ze negatief zijn, vertellen ze je vaak dat je leven moet veranderen. Zo eenvoudig is het. Er zit zoveel wijsheid in je emotionele lichaam, maar toch negeer je die. Wanneer je wijsheid negeert, welk pad kies je dan?

Soms is het leven pijnlijk. Bij het overlijden van een geliefde, of van een huisdier, ben je bedroefd. Dit hoort bij het leven. En onvermijdelijk. Er is echter veel pijn die vermijdbaar is als je de juiste stappen neemt.

Als je een probleem hebt en je weet niet wat je moet doen, wat doe je dan? Je geeft toe dat je hulp nodig hebt en vraagt om wegwijs te worden gemaakt. Je bent hier niet alleen, in geen geval. Je wordt altijd geleid.

Houd je goddelijke verbinding open door dankbaarheid. Als er niets anders is om dankbaar voor te zijn en je voelt je niet dankbaar dat je leeft, zoek dan een klein ding om mee te beginnen en laat het groeien. Je hebt een TV die je vermaakt, je hebt een radio die de muziek speelt waar je van geniet, je kunt eten van borden en schalen, je koelkast houdt je eten koel. Begin met deze basics en werk je weg omhoog.

Uiteindelijk zul je leren dankbaar te zijn voor je problemen omdat je begrijpt dat je er niet alleen doorheen werkt, en je begrijpt dat ze je met God kunnen verbinden.

Ik ben er altijd voor je,

El Morya

Kanaal: Sharon Stewart

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org