woensdag 5 mei 2021

Kleine chakra's naast de 7 hoofdchakra's ~ Marjolein Ingrid Soulpursang


Kleine chakra's naast de 7 hoofdchakra's

De primaire kleine chakra's bereiken slechts een diameter van ongeveer 7 à 8 cm.

Ogen
Er is een primair klein chakra net achter elk van de ogen.
Deze zijn nauw verbonden met het 3de Oog chakra.
De ogen zijn de vensters van de ziel en fungeren als zodanig als een poort tussen de buitenwereld (of wat we zien) en hoe we deze buitenwereld ervaren aan de binnenkant .
Bijziende mensen hebben meer de neiging teruggetrokken te leven, terwijl verziende mensen minder gericht zijn op hun innerlijke zelf.
Door deze chakra's te healen, kunnen we helpen deze balans te herstellen.
Dit verbetert de manier waarop we naar de wereld kijken en geeft een beter beeld over hoe anderen naar ons kijken.

Oren
Deze primaire chakra's bevinden zich op de wangen, voor elk oor.
Deze chakra's zijn een belangrijke hulp bij de rol die de oren spelen in het balanceren van de twee zijden van het lichaam.
Het healen van deze chakra's werkt goed om de nerveuze spanning in het gezicht los te maken.
Ook helpt het om je emoties te verstoppen, wanneer het in het openbaar nodig is.

Sleutelbeen
Gelegen vlak onder de keel, waar de sleutelbeenderen liggen, wordt dit chakra geassocieerd met de luchtpijpen en bronchiën. Het wordt vooral gebruikt bij de behandeling van bronchitis, ziekten van de slokdarm en andere respiratoire klachten.

Thymus
De thymusklier is gekoppeld aan het hart chakra, maar aangezien deze klier zo belangrijk is voor het immuunsysteem van het hele lichaam, is het gekoppeld aan een eigen klein chakra.
Het healen van het thymus chakra beïnvloedt rechtstreeks de prestaties van de klier, het versterkt de lichaamseigen afweer en geeft daarbij een groter gevoel van veiligheid en goed voelen (vooral in de borst, waar onze innige emoties liggen opgeslagen).

Borsten
Gelegen net boven elke borst, houden deze chakra's verband met voeding en verantwoordelijkheid.
In goede gezondheid vertegenwoordigen zij een goede balans tussen deze twee.
Behandeling kan onze relatie verbeteren met wat we opnemen in ons lichaam en hoe we dat omzetten in actie door verantwoordelijkheid.

Zonnevlecht
Gelegen direct onder het zonnevlecht hoofd chakra, houdt dit kleine chakra verband met de diverse grote klieren die liggen in dit gebied van het lichaam .
Met name de zuiverende eigenschappen van de alvleesklier worden beïnvloed door healing van dit chakra, waardoor de kwaliteit van het bloed wordt verbeterden daarmee haar circulatie door het lichaam.
Dit gebied regelt ook het mentale aspect van het onderlichaam, dat ons helpt meer bewust te worden van wie we zijn in het universum

Milt
Er zijn twee kleine chakra's verbonden met de milt, die boven elkaar liggen.
Zij beïnvloeden de balans van gifstoffen die binnenkomen in het lichaam en vrijkomen uit het lichaam.
Het behandelen van deze chakra's beïnvloedt de milt en bevordert zijn werking voor zover het onze spijsvertering betreft.
Lever
Dit chakra vertegenwoordigt de lever, het grootste inwendige orgaan in ons lichaam.
Het is absoluut noodzakelijk bij het verwijderen van giftige stoffen en afvalstoffen en produceert ook nieuwe chemische stoffen die nodig zijn om de functies van de andere endocriene klieren uit te balanceren.
Het behandelen van dit chakra helpt om te voorkomen dat de lever beschadigd raakt of in het geval van een reeds beschadigde lever, helpt het het herstellende proces.

Maag
Dit chakra heeft betrekking op de boven- en onderzijde van de dikke darm.
Healen helpt bij het opruimen van schadelijke stoffen die zijn achtergelaten in de bochten en krommingen van de darm doordat ze niet zijn verwijderd tijdens het verteringsproces.
Het behandelen van dit chakra kan ook de spijsvertering bevorderen.

Ovarium / geslachtsklieren
Elke eierstok of geslachtsklier heeft een klein chakra, dat verband houdt met de emotionele aspecten van onze seksualiteit en ons vruchtbaarheidniveau.
Omdat dit een zeer gevoelig gebied is disbalans hier heel gewoon.
Door het openen van deze chakra's, geven we de energie de ruimte om op diepere niveaus in dit gebied te stromen, waardoor we ons seksuele vertrouwen verhogen en de productie van gezonde eieren en sperma bevorderen.

Handpalmen
Waarschijnlijk de meest belangrijke van de kleine chakra's.
Ze zijn essentieel voor de praktijk van Reiki healing en magnetiseren.
Reiki genezers geven en ontvangen door de twee handpalm chakra's energie en als zodanig is hun ontwikkeling van directe invloed op onze helende vermogens.
Door het openen van deze chakra's staan ze ook steeds beter in contact met het hart chakra waardoor ons vermogen om lief te hebben en emotie te uiten wordt bevorderd.

Kniegewrichten
Gelegen in de holte van elk kniegewricht worden deze chakra's geassocieerd met bepaalde angsten die van invloed zijn onze vooruitgang in het leven.
Deze kunnen bestaan uit angst voor de dood , angst voor verandering en angst voor verlies van controle over ons ego . Dergelijke negatieve emoties kunnen allemaal worden behandeld door de kniegewrichten te healen.
Het verhoogt onze flexibiliteit en het vermogen om vooruit te komen in de richting van onze doelen.

Voetzolen
Deze chakra's beïnvloeden ons contact met de aarde en hoe de rest van het lichaam zich verbonden voelt met de aarde.
Het chakra ontvangt de energieën die ons aarden en stuurt ook ongewenste energieën en emotionele rommel terug naar de aarde.
De opener en gezonder deze chakra's zijn, hoe consistenter deze energie-overdracht wordt, wat zorgt voor meer evenwicht en welzijn in ons gehele lichaam.
Goede stimulatie bevordert ook de groei van het aura.

Marjolein Ingrid Soulpursang