zaterdag 29 mei 2021

KUNDALINI & VERLICHTING ~Jan Verduin



KUNDALINI & VERLICHTING
Vanochtend was ik heel vroeg wakker en op zoek naar informatie over de Kundalini energie. Zo kwam ik voor het eerst op deze website en heb ik veel herkenbare en inspirerende dingen gelezen. Graag deel ik een klein fragment en kan jullie van harte aanraden om meer te lezen:

Het opwekken van de kundalini energie is geen proces van een paar jaar, maar kan tientallen jaren in beslag nemen. In feite is het veel meer dan dat; het is een proces van vele levens en niet zoals ons wijs gemaakt wordt door allerlei spoedcursussen.

Verlichting is niets meer en niets minder dan piekmomenten van inzicht, een vreugdevol moment van verlichting van het duister, de last wordt lichter. Daarna ga je weer gesterkt en met meer vertrouwen verder op het pad. Ook hier geldt dat een standvastig volgehouden wilsverlangen om door eigen oprechte ervaring het inzicht te blijven versterken. Een groot deel is eigen arbeid, maar vervolgens zal de rest gegeven worden als geschenk voor de oprecht strevende mens.

Verlichting is dus niet alleen een mooi en bijzonder proces, maar vooral ook een proces van onevenwichtigheid, van opkomende angsten, emoties, slapeloosheid en (over)gevoeligheid voor de gezindheid van anderen, je nog niet kunnen afschermen voor alle energieën die op je pad komen. Het kan gepaard gaan met grote angsten die op de gekste momenten je bij de keel kunnen grijpen. Die kan je overwinnen door het verzet op te geven, niet meer te vluchten, maar er er aan over te geven, door bijvoorbeeld stil te gaan liggen en de energie alle ruimte te geven. Dan besef je dat je niet geïsoleerd en alleen bent, maar dat je deel uitmaakt van het geheel.

© Jan Verduin
Art: Kundialini Chakra’s by Leah Dorrian