zaterdag 27 februari 2021

New Dawn message of Light / Collectief trauma van de mensheid27 februari 2021 ~ Helma Broekman

New Dawn message of Light

24 februari 2021/ Door Lichtkind / Helma Broekman

Collectief trauma van de mensheid

In deze tijd gaan veel, zo niet de meeste berichtgevingen over de heftige tijd waarin wij leven en hoe onze democratie verdwijnt en de vrijheid van de mens wordt aangetast. Shockerend en zelfs traumatiserend voor jong en oud die al lang niet meer geloven in de goede bedoelingen van de overheid.

Daarbij komt nog de grote vraag: hoe zal dit allemaal aflopen?

Hoe gaat het straks met onze kinderen die toch graag weer naar school willen omdat ze het contact met hun leeftijdgenootjes zo missen.

Wat gebeurt er met die vele duizenden mensen die al gevaccineerd zijn op lange termijn? Nog los van de klachten die ze al hebben gekregen binnen de eerste week na hun vaccinatie…

Wat is de bedoeling van de PCR testen die massaal worden afgenomen, behalve je DNA in een database stoppen en gebruiken voor een track & tracé methode van het wereldmodel?

Waarom fungeren deze testen als een “Russisch Roulette” waarbij de ene test, behalve aantasting en manipulatie van je epifyse, geen nare gevolgen lijkt te hebben en de andere test die iemand ondergaat, opeens heftige en rare klachten geeft?

(trillingen van het zenuwsysteem, koude en witte vingers, trekkingen aan het gezicht, duizelingen en oude klachten die weer in alle heftigheid opspelen).

De oer Hollandse economie, die compleet vernietigd wordt en de middenstand die gedwongen wordt afhankelijk te zijn van geld van de overheid?

Onzekerheid ten top.

We bevinden ons allemaal in een soort collectief trauma; een groots op de mensheid afgeroepen gewelddadige aanval, die in hoge mate onze soevereiniteit en vrijheid aantast.

In min of meerdere mate zijn we getraumatiseerd geraakt door de onmenselijkheid waarmee nu gewerkt wordt.

We zitten in deze tijd der Verdrukking en grote duisternis en we zullen hier op een of andere manier doorheen moeten zien te komen.

De tijd is nog niet zover dat het Licht al in volle glorie kan schijnen, omons en de aarde te laten transcenderen naar een volledige nieuwe Aarde.

In dit Grootste Proces aller tijden, dienen we blijkbaar nog het volledige pad af te lopen. Met alle gevoelens, emoties, gedachten en ondermijningen als leermomenten op te doen. Om ons innerlijke Zelf te verrijken.

Wat sterk opvalt onder de mensheid momenteel, dat veel oude “bevroren trauma’s”, juist nu zich weer aandienen en laten gelden.

Ergens ook logisch:

Het grote collectieve trauma waar we als mensheid ons gezamenlijk in bevinden, brengt bij een ieder van ons, onderliggende structuren in beweging.

Structuren waarin zich met name angst en verdriet bevindt.

Elk trauma heeft ooit een kern punt van pijn gehad in ons verleden, waar het diep in onszelf een gruwelijke wond veroorzaakte.

Vaak zagen we die pijn niet aan komen, waardoor we ons er niet tegen konden wapenen.

Gevolg: in 1 seconde van het trauma, bleef de tijd even stil staan. Met andere woorden: we bevroren onze pijn binnen de tijd.

De eerste tijd daarna, moesten we alles op alles zetten om uit bevriezing van onze emoties van pijn te komen. En na de verwoestende krater die geslagen werd, begon langzaam aan, het herstel.

Het belang van onze pijn en rauwe emotie te uiten, bepaalde in hoge mate ons latere welzijn en gezondheid.

Hoe langer de tijd duurde, hoe minder we de rauwe emotie nog voelden. We begonnen met onze ratio te vertellen over hoeveel pijn het indertijd deed
Jaren later, hebben we als overtuiging weggezet hoeveel pijn er toen door ons is geleden en hoe we daar mee zijn omgegaan.
De regel van dit vrij normale proces van trauma verwerking, is dat hoe minder we onze emoties hebben geuit, hoe sterker de overtuiging na jaren kon worden.
oe sterker de overtuiging, hoe dieper de onderliggende pijn.
Hoe meer bevroren het trauma.
Teveel bevroren trauma’s geven vroeg of laat klachten, al dan niet ziektes.
Lichaam en geest gaan hand in hand.

Zeker.
We dienen ervoor te zorgen dat onze kinderen en wij zelf, vaccinatie vrij blijven.
En dat we gaan staan voor onze rechten als een vrij, soeverein mens.

Maar daarnaast hebben we nog een andere zorg die zeer individueel is: Herkennen wanneer onze oude bevroren trauma’s, juist in deze tijd van het collectieve trauma waarin wij ons bevinden, gaan opspelen.
De meest voorkomende signalen dat dit gebeurt, is meestal eerst via de uitwerking van ons lichaam.

Had je vroeger bijvoorbeeld regelmatig migraine, dan verergert dit in deze tijd.
Had je vroeger vaak nachtmerries, dan komen deze vaak weer terug.
Moest je altijd al op je energielevel letten vanwege de veelheid aan prikkels, dan wordt je nu helemaal overladen met geweld.

Moeheid wordt bij veel mensen vandaag de dag erger.
Depressieve gevoelens en burn out klachten spelen vaak weer heftiger op.
En oude klachten die je dacht grotendeels achter je te hebben gelaten, kunnen nu weer flink je leven vergallen.

En oude onzekerheden en frustraties?
Die worden vandaag de dag in hoge mate opnieuw getriggerd!

Zoals er een afslachting plaatsvindt onder de mensheid, aangestuurd door het duister, zo vindt er tevens een zuivering plaats in elk van ons.

Het proces van Verdrukking in deze Eindtijd gaat hiermee hand in hand. Dat kan niet anders.
We worden nu ieder van ons, voor zichzelf, in hoge mate uitgedaagd om niet alleen onze oude problemen, klachten en frustraties op te ruimen.

Maar tevens om tijdens deze zuivering, onze binnenwereld schoon te houden en nieuwe grond te zaaien.
Een zuivere grond, om straks ons eigen Goddelijke zaad van liefde en saamhorigheid te zaaien.
Onze onderliggende structuren dienen opgeschoond te worden, om niet langer manipuleerbaar te zijn  voor het duister.

Ook straks in de toekomst niet.

Want zonder dat mensen dit  beseffen, zijn velen een speelbal voor duistere krachten. Die lachen omdat wij deze krachten niet doorzien.
Nadat onze onderliggende structuur opgeschoond is de komende jaren, is de grote vraag:
Zijn wij al dan niet in Liefde gebleven?

Hebben we al dan niet ons Vertrouwen nog rotsvast in het Licht weten te behouden?
Maar vooral:
Zijn wij van die ander af gebleven in woord, gebaar en dus ook in energie?

Want zeg nou eerlijk:
Als jij altijd kijkt naar die ander buiten je, zie je niet wat zich daadwerkelijk binnenin jou afspeelt.

Met andere woorden:
Jouw grond kan dan misschien bezaaid worden met prachtige bloemen, maar hoelang overleven deze als de ondergrond niet schoon, puur en vrij is van jouw overtuigingen?

De Innerlijke Christus kan zich enkel openbaren op een schone en zuivere ondergrond. Onze individuele taak is om juist nu, van die ander af te blijven, maar heel dicht bij onszelf te zijn.

Zorg te dragen voor onze eigen ondergrond. Zodat we straks in alle puurheid kunnen zaaien, wat door het Goddelijke in ons geoogst zal worden.

Want zijn we straks gezamenlijk als mensheid uit ons collectieve trauma, dan is nog maar de vraag wie van ons niet nog steeds gevangen is, in zijn eigen individuele trauma…

Laten we vooral moed houden.

En doorgaan met onze ruggen recht te houden tegen deze immense onmenselijke daden. Het duister in mensen regeert.


Maar laten we ook vooral zorgen, dat na deze helse (Eind)tijd der tijden, wij zelf in ieder geval nog in schoonheid en puurheid zijn.

Zodat we op een schone innerlijke fundering, onze Nieuwe Aarde kunnen bouwen!

Gegroet,

Lichtkind

http://www.lichtkind.nl/