IIk word lastiggevallen. Helaas lijkt het erop dat ik er niets aan kan doen. Ik val in geen enkel hokje waardoor ik in aanmerking zou komen voor wettelijke bescherming.

Ik word niet lastiggevallen door een partner of familielid, door een buur, een huisbaas, een schuldeiser, een online stalker of wie dan ook, schrijft Gillian Dymond.

Ik word niet vervolgd vanwege mijn ras, mijn seksualiteit, mijn godsdienst of zelfs mijn leeftijd.

U kunt niet zeggen dat de pesterijen ingegeven zijn door haat of discriminatie. In feite ben ik slechts één van de miljoenen die op dezelfde onpartijdige manier worden aangevallen.

Desondanks word ik herhaaldelijk lastiggevallen, en ik voel me hierdoor van streek, beledigd en erg geïrriteerd.

Wie valt mij lastig? Mijn energieleverancier. Zij willen echt heel graag dat ik een slimme meter krijg, en ze accepteren geen nee als antwoord.

Rolf Norfolk heeft in TCW zijn ervaring met “vechten tegen de Octopus” verteld. In mijn geval begonnen de e-mails enkele jaren geleden. Gillian, ontdek de voordelen van een nieuwe meter! Een kleine herinnering, we kunnen uw meter vervangen.. ” of “Miljoenen huizen profiteren van slimme meters. Die van u zou dat ook kunnen.

Uiteindelijk antwoordde ik dat ik de voor- en nadelen had onderzocht en dat ik aan de kant van de nadelen was gaan staan.

Een tijdje hield de overlast op. Toen begonnen de e-mails weer. Ik kreeg een verontschuldigend briefje, waarin stond dat het bedrijf mijn standpunt begreep, maar dat ze op last van de overheid toch doorgingen met mij lastig te vallen.

Nu lijkt het erop dat ze de slag gaan winnen. Er is een ‘afsprakenkaart slimme meter’ door de brievenbus gekomen. Uw nieuwe slimme meter is klaar en wacht op u,” staat er op. Vertel ons gewoon wanneer we langs kunnen komen om hem te installeren.

Dus dat is dat. Er staat een slimme meter op de loer, met mijn naam erop. Als u nog niet slimmer bent geworden, is er ook een die u in de gaten houdt, en vroeg of laat zal hij toeslaan. In samenspanning met “onafhankelijke” energiebedrijven legt onze “slimme” overheid weer een van de opdringerige bepalingen op die incognito op de loer liggen binnen haar “duurzaamheidsagenda”.

Deze “slimme” meters bieden u en mij helemaal niets, terwijl de kosten voor de installatie ervan en voor de reclamecampagnes die ons ertoe aanzetten om ze te installeren, via onze energierekeningen weer worden doorberekend in de kosten van het levensonderhoud.

Het verkooppraatje is dat “u uw energie in £ en p zult kunnen bijhouden en manieren zult vinden om thuis energie te besparen”, maar de enige zekere manier om energiekosten te verlagen is door minder energie te gebruiken, en er is geen blitse nieuwe technologie nodig om u te laten zien hoe.

Velen van ons gaan al verder dan de standaard kostenbesparende maatregelen zoals het uitschakelen van lichten, het koken van minimale hoeveelheden water en het afzien van de stand-by stand. Velen van ons hebben drastischere manieren gevonden om te bezuinigen wanneer de rudimentaire thermometers van de gemeente in de blauwe zone terechtkomen (“U moet actie ondernemen. Ernstig risico voor de gezondheid”).

In 1989 zag ik in Shanghai hoe mensen zich gedroegen in een stad die volgens de autoriteiten geen verwarming in openbare ruimtes nodig had, ook al daalde de temperatuur in januari tot onder het vriespunt. Bij een balletvoorstelling bijvoorbeeld droeg het publiek dikke lagen kleding en hield het kruiken warm water vast. Ik heb ontdekt dat deze maatregelen, met toevoeging van een dekbed of twee, net zo goed werken tijdens het televisiekijken of werken op de computer in onverwarmde kamers in het noordoosten van Engeland.

Maar het is niet het voordeel voor de klant dat de drijvende kracht achter de harde verkoop is. Slimme meters zijn een belangrijk onderdeel van Net Zero. Zoals mijn ‘afsprakenkaartje’ het in een delicate nabeschouwing zegt: “U helpt mee om ons energiesysteem te upgraden, zodat het ook efficiënter wordt. Nu en voor toekomstige generaties.”

Efficiënter? Hoe zijn deze dingen “efficiënter”? Analoge meters doen hun werk al behoorlijk efficiënt zolang ik me kan herinneren, en wat de bezorgdheid over het milieu betreft: “studies zeggen dat (slimme meters) het energieverbruik met 3 procent of minder verminderen.” Waar ze “efficiënter” in zijn, is het opslurpen van gegevens.

Een slimme meter weet wanneer een apparaat aan of uit staat. Hij wordt gewaarschuwd wanneer u een kopje thee zet, een douche neemt, de was doet, de oven gebruikt. Hij registreert alle elektronische signalen van uw dagelijks gebruik en geeft deze informatie door aan uw energieleverancier. Er wordt ons verteld dat er geen illegaal gebruik zal worden gemaakt van deze gegevens: dat het gewoon een kwestie is van pieken en dalen in het energieverbruik in te schatten. De prijsstelling zal dus de vraag kunnen weerspiegelen, waardoor klanten worden weggeleid van dure periodes van piekverbruik en het gevaar van stroomstoringen afneemt. Het is natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre gezinnen met een strak tijdschema kunnen profiteren van de lagere tarieven.

Misschien zijn sommigen van ons bereid om erop te vertrouwen dat onze persoonlijke gegevens niet zullen uitlekken: maar is het waarschijnlijk dat een mogelijkheid die zoveel macht biedt aan bedrijven die nauwelijks te onderscheiden zijn van de sterke arm van de overheid, nooit misbruikt zal worden?

Dan is er nog het feit dat slimme meters, in tegenstelling tot analoge meters, het mogelijk maken om de energietoevoer af te sluiten zonder dat er monteurs bij u binnen hoeven te komen. Energiebedrijven hebben hun spierballen al laten zien door laatbetalers om te schakelen naar een pre-paid schema of door ze zonder waarschuwing af te sluiten. Kunnen we er, in een tijd waarin het Net Zero-beleid erop gericht is om onze meest betrouwbare energiebronnen te elimineren, zeker van zijn dat de afsluitfaciliteit niet op een bepaald moment gebruikt zal worden om willekeurige rantsoenering af te dwingen, misschien zelfs om bepaalde groepen of individuen aan te pakken?

Dan is er nog de kwestie van de kwetsbaarheid van het slimme elektriciteitsnet voor cyberaanvallen. Volgens een artikel in het International Journal of Critical Infrastructure Protection zou dit kunnen leiden tot stroomonderbrekingen die maanden duren.

En hoe zit het met de meest kritieke infrastructuur van allemaal: ons eigen lichaam? We hebben al te maken met een steeds hogere intensiteit van elektromagnetische straling, waarom zouden we ons dan blootstellen aan nog een gevaar dat, zoals Dr. Martin Pall, emeritus hoogleraar moleculaire biowetenschappen aan de Washington State University, hier aangeeft, nog meer gevaren met zich meebrengt? Slimme meters, zegt professor Pall, zijn “sterk gepulseerd”, en “gepulseerde velden – velden die op en neer pulseren – zijn in de meeste gevallen veel biologisch actiever dan niet-gepulseerde velden, of continue golfvelden”. Hij beschrijft de risico’s van ongedifferentieerde blootstelling aan elektromagnetische velden in een gratis te lezen ebook hierMaar wat doet gezondheid ertoe als Covid zich er niet mee bezighoudt? Het wordt overtroefd door trouw aan het zinloze en gevaarlijke doel van Net Zero.

Het nieuws is niet alleen maar slecht. Het plan was om eind 2019 in elk huis een slimme meter te hebben, maar het vervelende publiek treuzelt. Het nieuwste doel is een uitrol van 80 procent tegen 2025, en Albert Einstein is erbij gehaald om het publiek voor zich te winnen, waarschijnlijk in de veronderstelling dat ze niet beseffen dat hij door een acteur wordt gespeeld. Of de echte Einstein deze twijfelachtige technologie zou hebben gesteund, is een betwistbaar punt.

Ongetwijfeld zal de nudge-eenheid (duw-eenheid) meer aandringen naarmate de deadline van 2025 nadert, waarbij de rekening voor opeenvolgende promotiecampagnes en de kosten van installatie in de energierekeningen terechtkomen die steeds dieper uit de zakken van de consument verdwijnen, en als wortels door een koppige minderheid afgewezen blijven worden, zullen al die ‘onafhankelijke’ bedrijven ongetwijfeld hun toevlucht nemen tot de stok. Op dit moment kunnen klanten de verlokkingen van hun energieleverancier weerstaan en weigeren om een slimme meter te laten installeren. Maar als er niet genoeg van ons zich verzetten tegen deze nieuwste hooghartige aanval op volledig geïnformeerde toestemming, zullen er geen nieuwe analoge meters worden aangeboden wanneer de oude door de energieleveranciers als onnauwkeurig of onveilig worden beschouwd.

Copyright © 2023 vertaling door Frontnieuws. Toestemming tot gehele of gedeeltelijke herdruk wordt graag verleend, mits volledige creditering en een directe link worden gegeven.