maandag 30 oktober 2023

IN HET LICHT VAN ONS ‘IK BEN’ GAAN WONEN ~ Mieke Vulink


IN HET LICHT VAN ONS ‘IK BEN’ GAAN WONEN

Uitreiken naar ons IK BEN is één ding (dat hebben velen van ons tijdens de Lichtcirkel van het afgelopen weekend wel ervaren!). Om dagelijks in het licht van ons IK BEN te blijven is een volgend aandachtspunt. Als we alleen zijn gaat dat gemakkelijker dan wanneer we anderen ontmoeten. Want wie of wat spiegelt ons dat licht terug?

Vaak gebeurt het vooralsnog alleen in een sessie, tijdens workshops of bijeenkomsten met gelijkgestemde zielen dat anderen, vanuit hun eigen Bronverbinding, echt onze ware essentie kunnen waarnemen. De meeste mensen waar we in de wandelgangen mee in aanraking komen kijken vooral naar hoe we eruit zien, naar onze buitenkant.

Waar er nog onbewuste dualiteit aanwezig is in de persoonlijkheid van een ander (en dat is bij zeker 90 % nog het geval) zal een ander ons waarnemen vanuit hun eigen duale persoonlijkheid. Hoe minder bewustzijn iemand op zijn eigen fysieke, mentale, emotionele en kosmische zelf heeft, des te beperktere beelden krijgen we van onszelf terug gespiegeld, met allerlei projecties vanuit de nog niet geheelde delen van de ander.

Daarbij treft een ander geen blaam (en ons trouwens ook niet)! Het is aan ons om anderen onvoorwaardelijk liefdevol te respecteren, en hen te bemoedigen op hun zielenpad. Maar het is een gegeven dat wij zelf al heel snel een verstoring ontvangen in de verbinding met ons IK BEN; zeker als we de projecties van anderen naar binnen trekken wanneer ze in ons een oude, gevoelige snaar raken.

De ommekeer hebben we zelf in de hand! Die ligt in een bewuste keuze om heel dicht bij onszelf, in ons eigen innerlijke Licht te blijven. We kunnen oefenen om ons door niets of niemand meer bij die goddelijke aanwezigheid in onszelf weg te laten halen. En dat is prachtig werk, want dat zal ons naar een nieuw liefdevol Meesterschap leiden.

Waar wij in ons eigen Licht leren te blijven kunnen we zowel onszelf als ieder ander vanuit een goddelijke heelheid waarnemen. Dan leren we om voorbij alle oude, ‘onvolmaakte’ delen van de persoonlijkheid te schouwen. We kunnen onszelf en een ander geen grote kado geven dan elkaars innerlijke, goddelijke essentie te blijven bevestigen. Laat de ander zichzelf zijn, terwijl jij afgestemd blijft op het grote Licht vanuit jouw Bronverbinding. Vanuit jouw IK BEN kun je alles en iedereen liefhebben. Want we zijn één, en komen uit dezelfde Goddelijke Oerbron….

Mieke Vulink

Image credits Daniel Holeman