woensdag 30 december 2020

COVID: Waar zijn de Moedige Religieuze Leiders? / door Jon Rappoport


COVID: Waar zijn de Moedige Religieuze Leiders?
door Jon Rappoport

"De mensen geven nooit hun vrijheden op, behalve onder een of andere waanvoorstelling." Edmund Burke, 1784 


Wanneer gaan religieuze leiders eisen stellen aan hun leden? Eisen om eerst een dienst aan God te betuigen; boven de beperkingen van de staat uit.

Deze leiders geloven zeker dat God mensen heeft geschapen met de kwaliteit van vrijheid. De Bijbel stelt het onherroepelijk. Daarom kan de Staat, onder de dekmantel van COVID, die vrijheid niet wegnemen.

De religieuze leiders moeten hun kuddes bevelen om in opstand te komen.

Niet alleen om kerkdiensten bij te wonen; maar ook om zonder angst te leven, in het openbaar, zonder zich te verstoppen achter maskers, zonder afstand te houden, zonder lockdowns, zonder hun recht om de kost te verdienen op te offeren.

Verschillende katholieke prelaten hebben verklaard dat de COVID-fraude wordt gebruikt als reden om een anti-spirituele nieuwe wereldorde te creëren.

De volgende stap is het vertellen van hun kerkleden en gelovigen om in opstand te komen, om te kiezen voor Het Goede en God.

Elk eerder verhaal over elke religie laat zien hoe de staatsmacht van die tijd overwonnen moest worden. Is het nu tijd om terminaal geheugenverlies te ontwikkelen over deze oorsprong?

Zijn die verhalen begraven omdat ze onhandig zijn?

Citerend uit een anoniem geschreven artikel, "Ancient Christian Martyrdom: Een kort overzicht":

"Tegen 200 [AD] was het [christelijke] geloof in de meeste regio's van het Romeinse Rijk doorgedrongen, hoewel de christenen zich vooral in de grotere stedelijke gebieden bevonden (Gallië, Lyon, Carthago, Rome). In 325 waren er naar schatting 7 miljoen christenen met maar liefst 2 miljoen christenen die voor het geloof gestorven waren".

Onder de redenen voor deze enorme vervolging: "De christelijke weigering om andere goden te aanbidden of te eren was een bron van grote onenigheid.

"Christenen werden ervan beschuldigd atheïsten te zijn vanwege hun ontkenning van de andere goden en de weigering van de keizerlijke aanbidding. Dus werden ze beschuldigd van verraad jegens de staat."

"Voor veel provinciale gouverneurs werden christenen beschouwd als sociale radicalen, in plaats van specifiek voor hun geloof te worden vervolgd."

En nu, in 2020, is het belangrijkste religieuze bezwaar tegen COVID beperkingen het aantal aanbidders dat in een kerk wordt toegelaten tijdens de diensten?

Is dit de evolutie van het geloof, of de vernietiging ervan, door de gelovigen zelf?

Is het bewustzijn "achterhaald"?

Is de beschaving nu zo " vergevorderd " dat lijden en zelfs sterven voor het geloof als absurd wordt beschouwd?

Is het onderhandelen met de staat over de vraag of 10 of 50 leden een huis van aanbidding kunnen betreden het snijvlak van de rebellie?

Het lijkt me dat mensen hun geloof moeten afzweren, als ze er niet voor naar de muur willen gaan.

Geef gewoon toe dat wat het ware geloof vereist te veel is.

Jezus verdroeg pijn en marteling, en gaf zijn menselijke vorm op, om de mensheid te redden, maar nu kunnen trouwe volgelingen hun loyaliteit verklaren tijdens online virtuele diensten. Of vanuit hun auto's, op een parkeerplaats. Zonder een gewetenswroeging te voelen.

In de loop der jaren heb ik veel beweringen gehoord dat Amerika (en andere Westerse naties) zijn ontstaan op basis van christelijke waarden. Tegenargumenten opzij zetten, als dat de bewering is, waar is dan de moed om het te onderbouwen?

Wat hebben deze beweringen voor zin, als er in een grote crisis geen massale opstand is, in het openbaar, tegen de tirannieke staat, in naam van God?

Nogmaals, massale opstand betekent de weigering om maskers te dragen, de weigering om afstand te houden, de weigering om te gehoorzamen aan lockdowns of om bedrijven te sluiten. Het betekent het herwinnen van de vrijheid.

Maar misschien geloven sommige mensen dat God gehoorzaamheid aan de staat wil. Hij wil dat zijn trouwe volgelingen zich onderwerpen aan de lockdowns. Hij wil dat aanbidders zich overgeven aan een allesomvattende seculiere nieuwe wereldorde, waarin burgers als pionnen zullen functioneren in een Dappere Nieuwe Wereld technocratie. Hij wil dat de gelovigen worden ontdaan van hun menselijkheid.

Als dat zo is, laat ons DAT argument dan horen.

Maanden geleden zei ik dat pastors en priesters en andere religieuze leiders in hun gebedshuizen moesten opstaan en hun gebrek aan moed moesten opbiechten en hun posities moesten opgeven. Belijden dat ze het onwaardig zijn om congregaties te leiden. Vraag de meest dappere mensen om een stap vooruit te doen en het over te nemen.

Dat is de juiste handelwijze.

Waarom zouden deze religieuze leiders een oppervlakkig onderscheid maken over de grenzen van rebellie? Om hun non-profit status bij de staat te behouden? Om hun kudde comfortabel te houden?

Jezus: "Gezegend zijn zij die vervolgd worden vanwege de gerechtigheid, want voor hen is het koninkrijk van de hemel."

Maar misschien moeten mensen in deze verlichte tijden een vermeend virus aanbidden en God in de steek laten.

Jon Rappoport

(De link naar dit artikel op mijn blog is hier -- met bronnen.)

Vertaling: Martien