zondag 6 november 2016

DE ENERGIEEN VAN NOVEMBER 2016 ~ DOOR JENNIFER HOFFMAN


De energieën van november 2016 – door Jennifer HoffmanTerwijl we opnieuw een nogal uitdagende maand hebben beëindigd is het verleidelijk ons af te vragen wanneer het allemaal voorbij zal zijn. Dat is op dit moment geen goede vraag om te stellen, omdat het impliceert dat we de passagier van dit ritje zijn en we geen controle over de uitkomsten hebben. Maar we zijn de bestuurder en we hebben de totale controle, zoals we zullen zien in november.
Van de 1- energie van oktober bewegen we nu naar de 2 van november, maar dit is 2 verminderd van 11 (november is de 11e maand), welke de integratie van Geest en materie, menselijk en Goddelijk is.
Zijn we klaar om de beloningen van onze inspanningen nu te oogsten, of zitten we op toestemming te wachten om aan het feestmaal van de overwinningen van het leven te mogen aanschuiven?
Het is aan ons en we zullen in november ontdekken dat de beloningen er zijn, maar we moeten zelf op het podium stappen om ze voor onszelf op te eisen. November kan een “plezierritje” zijn, als we willen loslaten, opstijgen en stralen.

Spirituele integratie

November begon met een nieuwe maan die plaatsvond aan het einde van oktober. Niettemin resoneert de energie nog steeds met ons en dit was een erg drukke nieuwe maan. Het brengt het thema van november, spirituele integratie, naar voren, met de zon, maan en Mercurius allen drievoudig (120 graden), en Neptunes in Vissen.
Hier hebben we beide lichten (zon en maan), net als Mercurius, de planeet van karma, die allen een koppeling maken met Neptunus in Vissen, het laatste huis van de Dierenriem.
De boodschap voor ons is om spiritueel volwassen te worden – onszelf te accepteren als krachtige spirituele meesters en het laten gaan van iedere gedachte of geloof over het “niet verdienen” of het “niet goed genoeg” te zijn.
Maar het wordt beter, omdat Jupiter in de buurt is (de traditionele heerser van Vissen) dus het versterkt de spirituele energie die we moeten gebruiken voor onze transformatie en overgang naar de ascentietrilling. Dit vervolgt het Jupitereffect van september 2015, terwijl we vooruit bewegen in de tweede fase van ons spiritueel ontwaken, dat toen begon.

Relaties

Dan is er de lastige Venus / Saturnus conjunctie die momenteel ook gaande is. Wat gebeurt er als je de planeet van schoonheid, liefde, en partnerschap in dezelfde kleine ruimte stopt met de disciplinaire realiteitschecker van de Dierenriem, Saturnus? Óf er volgen vele verhitte discussies óf er valt een ijzige stilte.
De energie van dit samengaan is een realiteitscheck voor ons, op het gebied van relaties, te beginnen met de relatie die we hebben met onszelf, maar óók de relaties die we hebben met anderen.
Zijn we ‘echt’ met onszelf? Geven we onszelf dezelfde hoeveelheid zorg, medeleven en compassie die we aan anderen geven? Waar ligt de focus van onze energie en wat willen we creëren in ons leven, als we onderscheid maken tussen onze behoeften, wensen en verlangens en de behoeften van anderen?


energieën van november 2016

Venus energie

Venus wil het allemaal en niet altijd op een uitgebalanceerde of haalbare manier. Saturnus streeft ernaar om ons enthousiasme te laten focussen op wat we echt willen, en de beperkingen, afleiding, zorgen en angsten die ons verhinderen onze dromen te realiseren, te elimineren.
Venus is als een kind van 3 jaar dat het koekje wil, en Saturnus is de moeder die zegt: “Nee, niet voor het eten”. De moeder doet dat om haar kind te helpen, maar zo voelt het niet. Onze reactie hierin is belangrijk. Blijven we volharden in het ‘nee’ of moeten we uitzoeken waarom die ‘nee’ er is en dan onze plannen veranderen? Zijn we iets in onze werkelijkheid aan het ontkennen? Of zijn we bereid onze ‘roze bril’ af te zetten en te beginnen met te gaan doen wat we willen en nodig hebben om gelukkig te zijn?

Mars energie

Voel je je minder gemotiveerd, een beetje traag en merk je dat je onbewust een zeer diepe, gedetailleerde kijk neemt op je leven? Je kunt dat voor de afgelopen maanden Mars verwijten, want hij was in afwachting van de zware inslagen van Saturnus in september en Pluto in november, evenals het vierkant van de Uranus/Eris conjunctie deze afgelopen week.
We zijn er aan gewend dat Marsenergie zeer snel beweegt (behalve als het heen en weer beweegt door Schorpioen, zoals dat het geval was van januari tot augustus van dit jaar) en over hordes heen springt. Maar we hebben ons moeten aanpassen aan een nieuwe, meer volwassen Marsenergie dit jaar, die zijn tijd neemt, diep graaft, overweegt, heroverweegt en het terrein beoordeelt voordat ze verder vooruit beweegt. Hoewel dit een meer overwogen Marsenergie is, geven we de voorkeur aan een snel(ler) bewegende Mars, hoewel we die tot 2017 niet zullen hebben.
De Mars/Pluto actie eindigt de eerste week van november, maar zijn energie is nogal deprimerend de laatste tijd. En dit is waarom: we hebben Mars, die heerst over het eerste huis van de Dierenriem, Ram, lopend met Pluto, die verondersteld wordt de laatste planeet in ons zonnestelsel te zijn (negeer de planetaire degradaties en astronomische spelletjes) en heerst over Schorpioen.

Vertragen

Mars is ook de traditionele heerser over Schorpioen, dus we hebben dubbele Schorpioenenergie hier (ja, de energie van de Schorpioen gaat gewoon door). Maar, de Mars/Pluto conjunctie is als dat wat er gebeurt als een klein kind tijd doorbrengt met een oudere grootouder – het kind vertraagt, om aan de leeftijd van de grootouder tegemoet te komen, terwijl de grootouder het gesprek aan de leeftijd van het kind aanpast.
Het is het beste van beide werelden, het vertragen om na te denken, te overwegen, te evalueren, en het verbinden op een gelijkwaardig niveau.
Maar als dat gebeurt in je persoonlijke leven, en je moet dingen doen of gedaan krijgen terwijl je geen tijd hebt voor esoterisch ‘navelstaren’ omdat de actie NU moet gebeuren, dan kan dat frustrerend zijn.
En toch is dit een onderdeel van het in actie komen, omdat we moeten wennen aan het energetisch uitlijnen, voordat we een sprong wagen naar onbekend terrein, zonder zeker te weten dat het goed is en dat dat het beste voor ons is én dat het iets is waarmee we willen integreren en in onze werkelijkheid willen toelaten.

De relatie met jezelf

Al deze activiteit in oktober, de ‘1’ maand, had een doel, om ons in de ‘2’ van november brengen. Dit gaat niet over relaties, romantiek en feestvreugde, maar daar is wellicht een gelegenheid voor. Dit gaat in de eerste plaats over onze meest belangrijke relatie, namelijk die met onszelf. We zijn ofwel alleen in ons mens-zijn of samen met onze
Goddelijkheid, waarin de mens ‘1’, de Goddelijke mens ‘2’ wordt.

energieën van november 2016

Wat hebben we van onszelf nodig om te omarmen, inclusief onze schoonheid, perfectie, wijsheid, en potentie, om dit te kunnen laten gebeuren?
Wat moeten we loslaten en waar moeten we ons van afkeren, inclusief onze behoefte aan toestemming en goedkeuring, ons geloof in ‘het niet waard zijn’, angsten voor de toekomst, en onvermogen om onze kracht te erkennen, om ruimte voor onze Goddelijkheid te maken?
Het tegenovergestelde van Goddelijkheid is niet “het kwaad”, het is godslastering, wat zoveel betekent als “de afwezigheid van Goddelijkheid”.
Een profane (Goddeloze) werkelijkheid is niet een werkelijkheid die is gevuld met woorden van vier letters; het is er één die geen ruimte voor het Goddelijke heeft; daarom zal het altijd incompleet voelen, omdat Goddelijkheid ons heel, compleet en congruent in onze individuele energie maakt en ons dichter bij het collectief van congruent zijn brengt.

Het Goddelijke integreren in je leven

Veel dingen uit de afgelopen maanden, inclusief de belachelijke capriolen van de Amerikaanse presidentsverkiezingen, hebben ons laten zien waar een Goddeloze wereld op lijkt en dit heeft veel mensen de tegenovergestelde richting opgeduwd, zoekend naar de wijsheid en bekrachtiging van Goddelijkheid.
“Ieder donker potentieel heeft wel een licht doel” als we bedenken dat het licht er altijd is en de duisternis daar altijd ruimte aan geeft. Als de gebeurtenissen van dit jaar het Goddeloze aan je heeft geopenbaard, maak dan een bewuste keuze om de bekrachtiging van het Goddelijke te integreren in je leven. Dit is de maand om dat te doen.
Het verplaatsen van de Gods lastering van 3D naar de Goddelijke energie van 5D in november dwingt ons om actie te ondernemen, die energetisch begint.
Het proces begint met de intentie om nieuwe overtuigingen, nieuwe perspectieven en nieuwe afstemmingen onze energetische partners te laten worden.
Hebben we het verlangen om energieën met een hogere frequentie, zoals vreugde, in ons leven te hebben? Deze worden gecreëerd als we toestaan uit te lijnen met de energieën van 5D.

De volle maan van 14 november

Ik moet de volle maan van 14 november noemen, welke de Zon / Maan in Stier / Schorpioen betreft en het is op 22 graden, de echo van de eclips graden van 13 november 2013, net nadat Saturnus voor het eerst in Schorpioen kwam.
Als het voelt alsof de vervelende Schorpioenenergie niet verdwijnt, deze zal blijven rondhangen tot het einde van het jaar. Het is onderdeel van de ingrijpende transformatie die gaande is en die bedoeld is om ons door de laatste stadia van verweer tegen onze ascentie te duwen.
In 2017 zullen we af en toe een reminder van de Schorpioen hebben (het is immers een van de tekens van de Dierenriem), maar het zal niet dezelfde intensiteit hebben als die die we sinds 2012 hebben ondervonden.


energieën van november 2016

 

Supermaan

Dit is een heel bijzondere volle maan, omdat de maan dichter bij de aarde zal zijn dan het sinds 1948 is geweest, dus het zal extra impact hebben. Als je onderweg bent, moet je misschien met meer aandacht je auto besturen en mensen kunnen heel emotioneel en afgeleid zijn.
We hebben ook de gebruikelijke voortdurende energieën die ook deze maand plaatsvinden, met inbegrip van het lopende Uranus/Eris vierkant en de energie van de gewonde heler Cheiron, maar met een nieuwe focus: hoe zetten we dingen in elkaar om de nieuwe paradigma’s die we willen op één lijn te brengen en te integreren?
Zoveel van onze tijd is besteed in het uit elkaar halen van zaken dit jaar, nu is het tijd om ze weer in elkaar te zetten – niet op dezelfde manier, tenzij dat is wat we willen, maar op nieuwe en andere manieren, die onze intenties voor vreugde, vrede, liefde, overvloed, vervulling en, ons thema voor 2016, congruente harmonie, dienen.

Spirituele volwassenheid

November is een maand voor spirituele volwassenheid, waar we de spijt van het verleden opzij zetten en beginnen met vooruit te kijken om actie te ondernemen in nieuwe richtingen, onze kracht om een realiteit te creëren daarbij volledig omarmend, en een wereld, waarin het spirituele en het menselijke samenwerken, in partnerschap.
Dat is de enige manier waarop we gaan toestaan 5D energieën binnen te komen en te blijven. Als we onze focus op 5D integratie houden – 3D zal niet verdwijnen of weggaan, want pas dan is ascentie een integratie, geen overname – we zullen de vooruitgang deze maand beginnen te zien.
Maar november is niet alleen werken en niet spelen; het is ook een maand voor vreugde en het kan een “plezierritje” zijn, als we bereid zijn om te stoppen met zo hard te werken om de rest van de mensheid bereid te krijgen zich aan te sluiten bij de ascentie-energieën en wat plezier te maken.

Van lichtwerker naar lichtbaken

Dat zal één van onze missies in 2017 zijn, ons te leiden vanuit de lichtere energie en de frequentie van vreugde, zodat we minder een licht”werker” zullen zijn en meer een licht’baken’. Te genieten van onze eigen reis, terwijl wij het werk doen van het vervullen van onze individuele en collectieve transformatie en ascentiemissies.

energieën van november 2016

En vergeet niet dat we al in de energie van 2017 zijn, deze omschakeling begon in september, dus je hoeft niet te wachten tot januari voor een vreugdevol nieuw begin en een verse start, je kunt dat nu meteen in actie gaan zetten.
Op je plaats, klaar…… en laten we gaan zweven in onze nieuwe 5D paradigma’s, die helemaal klaar zijn om van start te gaan. En ga op de stoel van de bestuurder zitten, je bent geen passagier in deze nieuwe paradigma’s.
Daarnaast betekent het bestuurder zijn, dat je de controle hebt over de snelheid waarmee je naar je bestemming gaat. Tijd om ‘het gaspedaal in te trappen’ en al het geleerde in actie om te zetten.
Heb een prachtige maand.
Jennifer Hoffman

Geen opmerkingen:

Een reactie posten