dinsdag 21 juni 2016

ASCENTIE-UPDATE ZOMERZONNEWENDE



 

Door Fran Tielemans


Op deze Volle Maans-dag net voor de Zomerzonnewende is het een goed idee om even de grotere context te zien waarin we ons allen bevinden. Dit is het 16de jaar van het nieuwe millennium, het allerprilste begin van het Aquariustijdperk, en hoe hard we allen ook verlangen naar energetische stabiliteit, naar rust en vrede in onszelf en op Aarde, naar een soort laatste afwerking, toch zullen we ons ermee moeten verzoenen dat wij hier in deze incarnatie misschien de grootste overgang aller tijden meemaken, en dat die  overgang nog (lang) niet klaar is. Leren omgaan met steeds veranderende energie, leren beheren van ons eigen energieveld, monitoren van ons lichaam en alert zijn voor de processen die zich daar afspelen, aanvaarden van de onbalans én blijven creëren van balans zijn noodzakelijk in deze tijd.

De grotere context van dit jaar geeft ook aan dat we soms danig dooreen geschud kunnen zijn (16/7), dat er zich innerlijk intense processen afspelen, met als doel het afschudden van alle starre denkpatronen, alle oude lagen van emoties, alle verstrikkingen op relatievlak, en alles wat ons verhindert om in onvoorwaardelijke liefde naar ons Zelf te staan. De 9-vibratie van 2016 is dan weer een supergevoelige trilling, die ons alles nog net wat scherper laat aanvoelen dan anders, waardoor we dan ook weer heel wat bewuster zijn van wat er speelt in ons leven, van wat er transformatie nodig heeft en wat totaal mag losgelaten worden. Maar de 9 maakt het ook mogelijk zeer diepe inzichten te verkrijgen, waarmee we dan ook de komende jaren aan de slag kunnen.

Dit gekaderd in deze 222/6-maand, die de trilling nog opvoert en ons portaal naar ons hoger weten wijd open zet, mét de energie van de Volle Maan (vandaag 20/6 om 13u), de grote stuwende golf van de verschuiving van de Zomerzonnewende morgen en het geactiveerde Groot Kruis even later, maakt dat ieder van ons tot het uiterste gestretcht wordt om bewuster te worden van al die dingen die meer bewustzijn nodig hebben in onszelf en ons leven. Veel kans dat het te maken heeft met relaties, met loslaten, met familie/gezin, met jouw plek daarin, met pijnpunten in relaties, met grenzen, prioriteiten en verantwoordelijkheden op allerlei vlakken en niveaus. Heel ons verleden passeert als het ware nog eens de revue dit jaar, zodat we losse eindjes vast kunnen knopen en onszelf afsluiting kunnen schenken.

De algemene loslaat-tendens van dit jaar heeft vooral de afgelopen dagen zeer oude trauma’s en diep verborgen emoties naar boven geduwd, dingen die we vele levens meegesleept hebben zonder dat ze helder en klaar opgelost werden, vaak te maken hebbend met zich niet geliefd voelen, met afgewezen worden, met zich niet goed genoeg voelen, en dergelijke, en dit jaar krijgen we alle kansen om hier een grote schoonmaak op te doen. Wanneer we ons hier tegen verzetten, en de tranen wegduwen, oude pijn ontkennen en grote weerstand voelen omdat we na jaren transformeren toch nog zo’n pijn kunnen voelen, dan laten we een belangrijke kans op bevrijding, verruiming en opening liggen, maar dat is een keuze die ieder zelf telkens weer dient te maken.

We hebben de afgelopen jaren allen een groot scala aan technieken, energieën en methoden verzameld waardoor we deze transformatiegolf, en alle onrust, emoties en onbalans die erbij hoort aan kunnen, en ons energieveld zodanig beheren dat we blijven staan en niet blijven ronddraaien in donkere lagen. Wanneer je voelt dat je nog niet voldoende tools hebt verzameld, ga ze dan zoeken, er zijn er in overvloed, maar wees eerlijk met jezelf en gun jezelf de tijd om je in te werken in deze technieken, energieën of methoden, zodat je ze integreert, ze parate kennis/tools worden die je spelenderwijs als vanzelf aanwendt op elk moment dat je ze nodig hebt.

Dit is dus een soort doorbraak-periode, waarin we allen van onze Beschermengel/gids/innerlijke coach en vanuit de ziel voortdurend impulsen krijgen om oude pijn te vervangen door troost en koestering en onvoorwaardelijke liefde voor ons Zelf. We worden aangezet om helderheid en duidelijkheid te scheppen op alle plekken waar dingen vaag en versluierd zijn in onszelf en ons leven, en daartoe wordt ons in deze periode een soort kosmisch vergrootglas voor ogen gehouden opdat we elk aspect dat dient gezien, verwerkt en getransformeerd te worden, toch wel heel duidelijk en in al zijn deelaspecten zouden zien.

Daarom is het ook zo goed om regelmatig uit de mallemolen van het uiterlijke leven te stappen, digitaal te detoxen, en gewoon de natuur in te gaan. Te kijken naar de rustige vastheid van bomen, die heen en weer gaan in de wind, maar altijd goed geworteld en stevig blijven staan. Te kijken naar de planten die weelderig groeien en bloeien, te ruiken aan bloemen, even bij koeien in de wei te gaan staan, die doorgaan met grazen en grote rust uitstralen. Met onze handen woelen in de aarde, die wonderlijke ‘stof’ waarin dingen als vanzelf beginnen te groeien. Het zachte getik voelen van de regendruppels op onze jas, wanneer we wandelen in de regen. Dit alles doet ons zo duidelijk de vergankelijkheid van alles zien en voelen, en de onvergankelijkheid van de liefde, de wijsheid en de kracht die we zijn, die we nu in dit leven belichamen, maar die altijd en eeuwig is, en onvernietigbaar…


Keep the Faith


Fran