zaterdag 8 juli 2023

LEEROPDRACHT VOOR IEDEREEN! – Gesprek met Jezus Christus ~ 8 juli 2023


LEEROPDRACHT VOOR IEDEREEN!

Jahn J. Kassl, 7 juli 2023

 

Gesprek met Jezus Christus


De leeropdracht is om alles, elke ontwikkeling of niet-ontwikkeling, in de grotere context te zien. Alleen dan zullen opluchting en ontspanning intreden. Voor degenen die zich graag met andermans leven bemoeien, is dit een onmogelijkheid. Verkrijg alsjeblieft altijd overzicht! Neem een hoger perspectief in! Dit is de sleutel tot vrijheid voor jezelf en voor je medemensen, zelfs als het je kinderen zijn: Op een dag zul je ze moeten loslaten en zullen ze hun eigen weg gaan.


Uit het boek: „Aufbruch in die Freiheit

Leeropdracht voor IEDEREEN!

De goddelijke vonk

JEZUS CHRISTUS: Wees niet bang – noch om te leven, noch om te sterven. Beide bestaan alleen in je verbeelding. Je leven is onvergankelijk en de dood is een illusie.

Wat er gebeurt is dat je van vorm verandert, van energie vorm. Wat in je leeft blijft onaangetast door het sterven: Het is de goddelijke vonk die alles wat je bent bevat.

Geliefd mens,

de dagen gaan voorbij en je blijft nog steeds hetzelfde. Waarom vind je verandering zo moeilijk? Waarom ben je zo traag? Als een gehypnotiseerd konijn voor een slang beweeg je niet? Je dreigt te worden opgeslokt door gebeurtenissen en merkt het niet. Waarom is het zoals het is?

Omdat je nog steeds met een grote boog om de essentie heen loopt. Omdat je als een kat om de hete brij heen draait, om je onopgeloste levenskwesties heen.

De lange baan

Je bent bang om jezelf onder ogen te komen en dus schuif je alles op de lange baan. Voor je eigen transformatie is moed nodig! Waarom ontbreekt het je daaraan?

Omdat je de behoefte eraan nog niet echt voelt en omdat je nog op zoek bent naar ervaringen die iemand die serieus bezig is met zijn of haar transformatie wil vermijden.

Wat je nog niet geleefd hebt, wil geleefd worden en dus gedraag je je daarnaar. Op dit punt zou de boodschap irrelevant voor je zijn, maar wat ik je hier ga vertellen is dat je je niet langer zorgen moet maken over je gebrek aan bereidheid om te transformeren.

Het enige dat nu belangrijk is, is om te leven wat voor jou goed voelt. Alleen door dat te doen zul je de ervaringen waar je van binnen naar op zoek bent in je leven brengen.

Iedereen die vandaag de dag zijn of haar eigen transformatie weigert, heeft daar goede redenen voor – en die moeten gezien, waargenomen en geaccepteerd worden.

Alles moet rijpen!

Dit geldt vooral voor die lichtstrijders die vaak verbaasd en onbegrijpend voor vrienden en familieleden staan en zich afvragen: Waarom weigert deze of gene zich in te laten met fundamenteel verhelderingswerk? Het antwoord is eenvoudig: omdat de tijd nog niet rijp is. Alles moet rijpen en spirituele processen vereisen des te meer rijpheid. Als die rijpheid er is, gaat alles heel gemakkelijk en is transformatie de meest logische zaak van de wereld.

Als een mens onrijp is als een vrucht die nog wacht op de oogsttijd, dan heeft niemand het recht om in dit proces in te grijpen.

JJK: Net als het Afrikaanse spreekwoord: “Het gras groeit niet sneller als je eraan trekt.“

JEZUS CHRISTUS: En als je eraan trekt, trek je het gras eruit in plaats van de groei te bevorderen. Daarom, geliefden, jullie die toegewijd zijn aan jullie transformatie en jullie die het standvastig weigeren: maak je geen zorgen, want het uur van waarheid en helderheid komt voor iedereen op het juiste moment.

Maak geen ruzie met jezelf of met anderen, maar accepteer de dingen en beslissingen rustig. Accepteer het pad van je medemensen, zelfs als het een omweg is. Gedraag je nooit op een betweterige manier, neem afstand van deze positie, het is vergif voor je medemensen en vergiftigt jezelf.

Ieder mens zal op een dag verantwoordelijkheid voor zichzelf nemen en ieder mens bepaalt voor zichzelf wanneer die tijd komt. Je kunt en moet hier niet tussenbeide komen!

Laat het gebeuren, want zoals alle rivieren in de oceaan stromen, zo zullen alle mensen op een dag hun weg terugvinden in de oceaan van goddelijke liefde.

Hoe zit het met onze “computerkinderen?“

JJK: Maar wat gebeurt er als je ziet dat mensen worden overgenomen door het “systeem” en niet meer helder voor zichzelf kunnen denken? Veel van onze kinderen voelen zich momenteel zo. Ze brengen uren of dagen door met het spelen van computerspelletjes en zijn zich niet meer bewust van de wereld om hen heen!?

JEZUS CHRISTUS: Hoe ben jij, Jahn, geworden wie je nu bent?

JJK: Door “het mijne” te leven zonder erop te letten of het wel bij mijn omgeving – maar vooral bij mijn ouders – paste.

JEZUS CHRISTUS: Aan welke enorme invloeden een mens ook wordt blootgesteld, een mens heeft altijd de kracht en de macht om ze te overwinnen – altijd. De mens torent boven alle entiteiten in de kosmos uit door zijn innerlijke spirituele kracht. Als deze geactiveerd is, kunnen zelfs 5G, 6G of 7G trillingsvelden je niet meer schaden.

Wat er gebeurt met de kinderen van deze tijd is dat ze geconfronteerd worden met de laagvibrerende technologie en daarop reageren. Dit leidt in eerste instantie bij heel veel kinderen en jongeren tot verslaving en creëert nieuwe verslavingen. Het beeld dat deze jonge mensen afgeven wanneer ze volledig in deze energie terecht komen – is zowel ontnuchterend als verontrustend voor een waarnemer, voor een moeder of vader. Wat is dan de oplossing?

De oplossing is aanwezig in het kind, in de mens zelf. Als hij op een dag zijn verslaving beu is, begint de herovering van de vrijheid.

De verslavingen van mensen zijn tegenwoordig anders dan 100 jaar geleden. Maar verslaving blijft altijd verslaving en moet door de verslaafde zelf als verslaving worden erkend voordat genezing kan plaatsvinden. Jongeren zullen en moeten zichzelf bevrijden, net zoals ieder mens alleen zichzelf kan bevrijden.

Hiervoor zijn heel vaak serieuze ervaringen nodig, want elke bekering leeft van het extreme dat eraan voorafgaat. Daar moeten we op wachten en iemand zijn eigen weg laten kiezen.

Wat als kinderen nog steeds kinderen zijn?

JJK: Maar wat als de kinderen nog kinderen zijn, d.w.z. 7-14 jaar oud? Moeten de ouders dan niet ingrijpen en de kinderen begeleiden?

JEZUS CHRISTUS: Natuurlijk is het noodzakelijk om grenzen te stellen voor kinderen op deze leeftijd. Wat betreft het omgaan met apparaten die verslavend kunnen werken, is het belangrijk om maatregelen te nemen die mogelijke schade later tot een minimum beperken. Maar wees er zeker van: sommige kinderen zijn er meer toe geneigd dan andere, het ligt aan de aard van de ziel en wat die wil ervaren en leren kennen.

Wie het pad van het “transhumanisme” wil leren kennen, want dat is waar de liefde voor deze anti-menselijke technologie toe leidt, die zal het betreden. Verbodstekens in deze levensfase zijn nuttig en noodzakelijk, maar er komt altijd een dag dat iemand zijn lot in eigen handen neemt en zelf geconfronteerd wordt met de gevolgen van zijn beslissingen. Dit kun je niemand ontnemen. Kinderen moeten hiervan bewust worden gemaakt en bewust worden gemaakt van het juiste gebruik van deze apparaten.

JJK: Ik zie hoe moeilijk het is, omdat de kinderen er op de een of andere manier in doorslaan zonder het zelf in de gaten te hebben. De uren voor de spelcomputer vliegen voorbij.

JEZUS CHRISTUS: Ouders moeten ingrijpen, maar ze moeten zich er ook van bewust zijn dat elk kind uiteindelijk zijn eigen aanpak zoekt en op een zelfbepaalde manier zijn eigen weg kan en zal vinden.

Maak je daarom niet te veel zorgen over deze grote kwestie van deze tijd! Uiteindelijk hangt alles af van het individu. Jouw standpunten kunnen worden aanvaard of verworpen. Dat is de vrijheid die je ook voor jezelf opeist.

Het is belangrijk om te begrijpen dat ieder mens sinds zijn of haar geboorte verbonden is met zijn of haar levensplan en dat dit plan uitgevoerd wil worden. Intuïtief handelt ieder mens hiernaar.

Omwegen zijn deel van het spel!

JJK: Maar sommige mensen missen hun levensplan en leven aan hun blauwdruk voorbij. Dat is toch het grote probleem van deze tijd, dat zoveel mensen de weg kwijtraken?

JEZUS CHRISTUS: Vanuit jouw gezichtspunt is dat waar. Vanuit een hoger perspectief houdt elke omweg ook nieuwe leerervaringen in. Daar horen ook herhalingen bij. Degenen die extra rondjes willen draaien in de draaimolen van het leven hebben dit – meestal onbewust – voor zichzelf besloten.

JJK: Dit is vaak erg moeilijk te accepteren als je moet toezien hoe iemand van wie je houdt lijdt. Want lijden en pijn zijn er vaak mee verbonden.

JEZUS CHRISTUS: De leeropdracht is om alles, elke ontwikkeling of niet-ontwikkeling, in de grotere context te zien. Alleen dan zullen opluchting en ontspanning intreden. Voor degenen die zich graag met andermans leven bemoeien, is dit een onmogelijkheid. Verkrijg alsjeblieft altijd overzicht! Neem een hoger perspectief in! Dit is de sleutel tot vrijheid voor jezelf en voor je medemensen, zelfs als het je kinderen zijn: Op een dag zul je ze moeten loslaten en zullen ze hun eigen weg gaan.

JJK: Samengevat betekent dit dat je tussenbeide moet komen zolang het gepast lijkt en dat je de tijd herkent om los te laten.

JEZUS CHRISTUS: Om de verantwoordelijkheid die je als moeder of vader, leraar of begeleider op je neemt waar te maken en op het juiste moment weer terug te geven.

Alles reguleert zichzelf

Al het leven reguleert zichzelf en uiteindelijk zegeviert altijd het natuurlijke. Zowel in de hemel als op aarde komt groei voort uit de scheppende kracht die ten grondslag ligt aan alles wat bestaat. Voor mensen die vastzitten in het ruimte-tijd concept van de aarde, is het een kwestie van wachten op dit moment van ontwaken.

Degenen die hun transformatie weigeren weten waarom. Zij die vol overgave hun transformatie nastreven weten waarom – en hoewel de resultaten verschillend zijn, maken ze uiteindelijk allebei deel uit van het pad.

In oneindige liefde
Jezus Christus

Vertaling: Petra – voor wakkeremensen.org