zaterdag 29 januari 2022

Nieuwe maan in Waterman 1 februari 2022: helen van emotionele pijn en nieuwe wegen Geschreven door Karin En Danique Vergeer

Nieuwe maan in Waterman 1 februari 2022: helen van emotionele pijn en nieuwe wegen

Tijdens een nieuwe maan staat de maan tussen de aarde en de zon in en is de maan nauwelijks zichtbaar. De nieuwe maan kondigt een begin aan van een nieuwe fase en is een mooie tijd om iets nieuws te beginnen. De maan en de zon staan samen in het excentrieke teken Waterman. “De conflictsituatie die je tijdens deze nieuwe maan kunt ervaren, kan er ook voor zorgen dat er veel boosheid naar boven komt. Je kunt nu veel meer voor jezelf op willen komen en dit zal jou stimuleren om weer terug in jouw kracht te komen,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

De remmende werking van Saturnus heeft een functie, namelijk het helen van emotionele pijn.

Het bijzondere aan deze nieuwe maan is dat het een speciaal nieuw begin aankondigt. Behalve dat het nieuwe maan is, is het ook de eerste van de maand en bovendien start op dinsdag 1 februari het Chinees Nieuwjaar, het jaar van de Tijger! Het is goed mogelijk dat jij dan besluit om een nieuwe weg in te slaan.

Er zijn planeten die de uitwerking van deze nieuwe maan beïnvloeden. Saturnus heeft bijvoorbeeld nu invloed op de maan. Je kunt daardoor afgeremd worden in je vrijheid. Wanneer Uranus ook nog een spanningsaspect maakt met de nieuwe maan kan dat de rebel in je losmaken. Misschien vind je het moeilijk om je aan de regels te houden en wil je je eigen gang gaan. Door het mooie aspect met Cheiron kun je gaan onderzoeken, door het verkrijgen van psychologische inzichten of het gebruik van astrologie, welke psychische blokkades er nog spelen. De remmende werking van Saturnus heeft dus een functie, namelijk het helen van emotionele pijn.

Je kunt rond nieuwe maan last hebben van ascentiesymptomen, zoals slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, hoofdpijn en griepachtige symptomen, spijsverteringsproblemen, duizeligheid enzovoort. Luister dus goed naar wat jouw lichaam nodig heeft en zorg voor voldoende rust, want de Waterman kan behoorlijk onrustig en gespannen zijn!

Waterman

De eigenschappen van de Waterman worden versterkt en de Waterman heeft een humane en sociale instelling. Hij heeft veel idealen en is vaak begaan met de sociaal zwakkeren in de samenleving. Ze zijn graag samen met mensen die dezelfde idealen delen. Gelijkwaardigheid in relaties is voor hen belangrijk en ze hebben veel behoefte aan ruimte voor zichzelf. Emotioneel betrokken zijn is voor hen moeilijk, ze bewaren liever wat afstand en beredeneren liever hun emoties. Technologische uitvindingen, astrologie, elektriciteit en vliegverkeer horen ook bij de Waterman. Hij kan in extreme gevallen grillig, onvoorspelbaar en rebels zijn. Vaak zijn het artistieke types die het liefst hun eigen gang gaan en steeds bezig zijn met vernieuwende dingen. Ze hebben zo hun eigen levensvisie, maar ze laten anderen ook hun eigen kijk op het leven hebben. “Leven en laten leven!” is hun levensmotto.

Jouw eigenheid terugvinden

Misschien hadden jouw ouders, of specifiek jouw vader, een excentrieke manier van leven of was hij juist heel streng en emotioneel afstandelijk. Dat kan een bepaalde invloed op je hebben gehad, waardoor je nu moeite lijkt te hebben om jouw eigenheid naar buiten te brengen. Je kunt bang zijn om beoordeeld of veroordeeld te worden door anderen en je bent daarom geneigd je terug te trekken. Ook een pestverleden kan een remmende werking hebben gehad op hoe vrij jij je voelt om te kunnen zijn wie jij bent. En het kan moeilijk zijn om dit verleden los te laten. Wanneer er emoties naar de oppervlakte willen komen, kan het zijn dat dit onderdrukt wordt en er daardoor een spanning ontstaat in je lichaam. De uitdaging ligt dan ook in het voelen en doorvoelen van deze oude emoties, om ze vervolgens los te laten in plaats van ze te veel te beredeneren met je verstand.

Innerlijk conflict

Door het spanningsaspect met Uranus kun je innerlijke conflicten en spanningen ervaren. Zo kun je veel nadenken over een alternatieve levensstijl of woonplaats. Misschien was jouw ideaalbeeld om in een gemeenschap te wonen, waarbij je voor elkaar zorgt en je bij elkaar veiligheid zou kunnen vinden. Maar merk je nu, door situaties die zich hebben voorgedaan, dat je misschien ook meer vrijheid en ruimte voor jezelf nodig hebt.

Ook op werkgebied kunnen we de behoefte voelen om enerzijds samen te werken en hierin steun te vinden bij elkaar en anderzijds de behoefte voelen om alles alleen te doen, zonder inmenging van anderen en zonder het gevoel steeds water bij de wijn te moeten doen. Deze conflictsituaties kunnen ervoor zorgen dat we veel in ons hoofd zitten en situaties proberen te beredeneren. Echter mogen we nu leren om onze intuïtie te volgen en onze eigen weg te volgen. Dit kan ook betekenen dat we soms ideeën en relaties mogen loslaten, om daar te komen waar we willen komen.

In je eigen kracht komen

De conflictsituatie die je tijdens deze nieuwe maan kunt ervaren, kan er ook voor zorgen dat er veel boosheid naar boven komt. Vooral wanneer je je gevangen voelt in een hiërarchie. Voor jou kan het nu extra belangrijk zijn dat iedereen gelijk behandeld wordt. En wanneer je merkt dat iemand de regels wil bepalen, zoals wat jij wel en niet mag doen en jij betutteld wordt, kan dit flink wat boosheid naar boven halen. Je kunt dan ook nu veel meer voor jezelf op willen komen en dit zal jou stimuleren om weer terug in jouw kracht te komen. Dit is allemaal onder invloed van Cheiron, de gewonde genezer, die een mooi aspect maakt met de nieuwe maan.

Je wilt je niet meer laten domineren en je kunt kiezen voor zelfstandigheid en besluiten om meer je eigen weg te kiezen.

Tweelingzielen

Tweelingzielen kunnen veel twijfelen, doordat hun verstand en gevoel niet altijd op één lijn zitten. Vooral wanneer de één opzoek is naar veiligheid en zekerheid, terwijl de ander juist vrij wil zijn, op zijn/haar intuïtie wilt varen en meer zijn/haar eigen weg wil gaan. Onzekerheden, angst om elkaar te verliezen en jaloezie kunnen dan ook naar boven komen. En wanneer ze deze gevoelens niet goed weten op te lossen voor henzelf, kunnen ze hiermee de ander afstoten.

Ook kan het thema spelen tussen tweelingzielen dat er een groot verschil is tussen hen in bewustzijn, de visie die ze hebben op bijvoorbeeld het leven en verschil in waarden en normen. Misschien wil de een meer op een alternatieve manier leven dan de ander. Is de een meer bezig met spiritualiteit en astrologie, terwijl de ander zich meer met aardse zaken bezig houdt. En dit kan ook voor wat botsingen zorgen.

Oude boosheid die ze ervaren naar hun ouders toe, kan getriggerd worden en in de weg staan binnen hun relatie en worden ze min of meer gedwongen om terug te kijken naar het verleden om te begrijpen waar hun oude pijn vandaan komt, om dit vervolgens te helen. Ze zullen elkaar helpen om oude emoties en overtuigingen los te laten en situaties en hun relatie op een andere manier te zien.