woensdag 30 juni 2021

Etherisch Licht Energie ~ 30 juni 2021 ~ Owen Waters

Etherisch Licht Energie

door:  Owen Waters – InfiniteBeing.com

Wanneer we spreken over het uitzenden van licht in de wereld, verwijzen we naar een subtiele energie, bekrachtigd en geconditioneerd door spirituele intentie.

Etherische energie is levensenergie. Het is de energie die overgaat van spirituele genezer naar patiënt. Het is de vitaliteit of levenskracht die in lucht, water en voedsel zit. Het is de mysterieuze energie die de eindeloze baan van elektronen in hun atomen en planeten rond hun zonnen aandrijft. Etherische energie, subtieler dan elektriciteit, is de levenskracht die vanuit de zon naar ons toe stroomt en alle levensvormen van energie voorziet en motiveert.

Etherische energie is bekend onder vele andere namen – prana, levensenergie, vitale levenskracht, chi of qi, orgon, universele levenskracht, odickracht, koude elektriciteit, scalaire energie, tachyonen energie, stralingsenergie; de lijst gaat maar door.

Kosmologen – wetenschappers die de structuur van het universum bestuderen – zijn in feite op het spoor van etherische energie. Zij hebben de aanwezigheid ervan in de kosmos ontdekt door de gravitationele neveneffecten, maar zij hebben het niet kunnen zien, en daarom noemen zij het “donkere energie”. Het bestaan van donkere energie – en de daarmee samenhangende donkere materie – is een van de grote, onbeantwoorde mysteries van de wetenschap van vandaag. Op grond van de waargenomen bewegingen van sterrenstelsels is berekend dat 23% van het heelal uit donkere materie bestaat en 73% van het heelal uit donkere energie.

Het heelal, zo lijkt het, is gevuld met ongeziene dingen. Tenminste, voor de beperkte mogelijkheden van fysieke ogen. Wanneer een kosmoloog naar een heldere nachtelijke hemel staart en zich afvraagt waar alle ontbrekende energie en materie is in de inktzwarte diepte van de ruimte, zou het hem verbazen als hij wist dat een helderziende – een persoon die het vermogen heeft ontwikkeld om subtiele energieën te zien – diezelfde nachtelijke hemel heel anders ziet.

Het klinkt misschien onconventioneel, zelfs rebels tegen de traditie, om voor te stellen dat een wetenschapper een helderziende zou vragen wat hij waarneemt, maar het is al eerder gedaan, en met baanbrekende resultaten. Bijvoorbeeld, in het midden van de jaren 1800, een van de top onderzoek wetenschappers van alle tijden deed precies dit. Carl von Reichenbach had gehoord dat helderzienden een subtiele energie kunnen zien waarvan de wetenschap zich niet bewust was. Het feit dat hij, zoals de meeste mensen, geen helderziendheid bezat, weerhield hem er niet van. Een dergelijke minder belangrijke complicatie mocht geen hinderpaal zijn voor zijn nieuwsgierigheid en zijn wens om deze nieuwe vorm van energie te begrijpen.

Dus, huurde hij voor zijn experimenten een groep bekwame helderzienden in om hem te beschrijven wat zij konden zien. Hij catalogiseerde de verschijning en het gedrag van etherische energie, die hij de “odickracht” noemde, rond substanties zoals magneten, kristallen, hout en metalen.

Vandaag de dag zou een kosmoloog, als hij het aandurfde om zo avontuurlijk te zijn, een ervaren helderziende kunnen vragen wat hij ziet aan de heldere, nachtelijke hemel. De helderziende zou melden dat hij de etherische energieën ziet die door het universum gieren. Voor hun subtiele waarneming lijkt etherische energie helemaal niet donker. In feite straalt het helder met het licht van zijn eigen levensenergie. Voor hen is de nachtelijke hemel gevuld met een schitterend samenspel van zuiver en magisch, etherisch licht.

Etherische energie is een van de drie fundamentele soorten energie in het universum. Deze drie energieën zijn elektrisch, magnetisch en etherisch. Elektrische energie werkt in een rechte hoek ten opzichte van magnetische energie. De derde energie van de Schepping, etherische energie, werkt in nog een andere rechte hoek ten opzichte van de andere twee.

Fysische materie is gemaakt van elektromagnetisme, dat het samenspel is van elektrische en magnetische energieën. Etherische materie is quasi-fysiek, d.w.z. alleen voor de subtiele zintuigen solide, en het is gemaakt van ethero-magnetisme, dat het samenspel is van etherische en magnetische energieën.

Etherische energie en etherische materie zijn de ontbrekende componenten in de hedendaagse kosmologie. Etherische energie is de mysterieuze ‘donkere energie’ en etherische materie is de mysterieuze ‘donkere materie’. De wetenschap dat het gezien kan worden door de subtiele zintuigen maakt het zeker een meer directe kandidaat voor studie en onderzoek.

De mogelijkheden voor onderzoek op dit prille gebied zijn bijna onbeperkt. Veel van Nikola Tesla’s experimenten betroffen bijvoorbeeld een vreemde nieuwe vorm van energie die hij “koude elektriciteit” noemde. Wanneer zijn experimenten worden herzien in het licht van het feit dat koude elektriciteit niets anders is dan etherische energie, dan beginnen ze veel logischer te worden.

Etherische energie is de derde energie van de Schepping. Het is geen vorm van elektriciteit. Etherische energie en elektrische energie delen de gemeenschappelijke band van interactie met magnetische energie. Zij brengen het magnetische weefsel van de ruimte tot leven wanneer zij zich ermee verstrengelen om fysieke elektromagnetische energie en quasi-fysieke ethero-magnetische energie op te roepen.

Voor mensen in de oude healingtradities is etherische energie de levenskracht van acupunctuur, qigong, Reiki en andere vormen van levensondersteunende praktijken. Voor de lichtwerker van vandaag is het het medium waarmee we onszelf kunnen transformeren en de wereld kunnen helen met behulp van de Liefde en Licht Techniek.

Owen Waters

Vertaling: Martien / wakkeremensen.org