zondag 11 december 2016

Aan het eind van een 9-jaar en een 9-jarige cyclus / 7 december 2016 / Door Fran Tielemans

Aan het eind van een 9-jaar en een 9-jarige cyclus
7 december 2016 / Door Fran Tielemans
2008 was het eerste jaar van het presidentschap van Obama, het jaar van de bankencrisis, en het jaar dat onze spirituele groei in een sterke stroomversnelling kwam. Het was het allereerste jaar van de 9-jarige cyclus die nu eind december afloopt. Wat werd er dat jaar in gang gezet in je leven, wat kwam er in beweging? Kijk ook eens naar de voorbije 9 jaar. Zie je de enorme weg die je hebt afgelegd?

Het waren jaren van schoonmaak, van loslaten van al wat niet meer bij ons hoorde, en wilden we het zélf niet loslaten, dan verdween het gewoon uit ons energieveld en ons leven. We kregen taaie lessen achter de kiezen, zijn tot het uiterste gestretcht geweest, hebben losgelaten tot we constateerden dat er nu echt niets of niemand meer overbleef rondom ons, en we op een bepaald moment helemaal alleen waren.

Maar we hebben het gehaald, en hier zijn we nu, in de laatste loodjes van deze uitputtende maar o zo verruimende en intense groeicyclus. Geen wonder dat mensen zich zo uitgeput voelen en allerlei ascensie-symptomen voelen: tot het allerlaatste uur van 2016 is alles gericht op loslaten. Dat kan een opgave lijken, maar je kan het ook anders bekijken. Doordat de vibratie nu zo sterk gericht is op schoonmaak, kan je de komende weken nog veel meer dan in een ander jaar op dezelfde tijdsperiode loslaten. Wanneer je het grote geschenk hierin ziet, kan je zeer gericht en efficiënt alles doen wat jou helpt om 2017 in te gaan met een maximaal open venster, met een maximaal gecreëerde ruimte voor vernieuwing, en in de meest optimale setting voor het bouwen aan onze nieuwe cyclus.

Denk eraan dat het volgende jaar waarvan de vibratie intens op loslaten is gericht, 2025 is, en dat we in 2017 volop gaan voor vernieuwing, dus al wat je kan doen aan innerlijk werk, meditatie, spirituele activiteiten, healing-werk enzovoort, is meegenomen. Aan de hand van de volgende tips, vragen en/ of inzichten kan je gerichter de komende weken doorgaan, omdat ze je bewuster maken van bepaalde stukken die nog mogen wat losser gemaakt of volledig afgevoerd worden.
  •  Durf je emoties in de ogen kijken. Wat er is, is er, en vraagt om oplossing, bevrijding en verlichting. Bevrijd jezelf, en gebruik al je tools die je hebt om makkelijk een hele lading emoties los te laten. Je hoeft echt niet meer door ‘zware processen’ te gaan om emoties los te laten, er zijn meer dan voldoende technieken en spirituele energieën beschikbaar om dit comfortabel en in alle rust te doen. 
  • Loop niet in de valkuil van voortijdig je opborrelende emoties te willen sublimeren in het liefdesveld. Eerst dienen ze gezien en erkend te worden, en velen van ons hebben de conditionering in zich om zich te schamen voor bepaalde emoties, vooral voor woede. Het is zeer gezond om even de woede of het verdriet of de frustratie te voelen die in jou zit, vooraleer je bepaalde technieken of energieën gaat aanwenden om ze los te laten. Woede kan je kanaliseren, en ze kan jou net dat noodzakelijke vuur verschaffen om eindelijk die bepaalde beslissingen te nemen of actie te ondernemen waarvoor je voordien niet de moed had.
  • Heb de durf om alle situaties, plekken en verbindingen los te laten die je in stukken houden van afhankelijkheid, waarbij je jouw kracht en macht aan iemand weggeeft, waarbij je bewust of onbewust tegengehouden wordt om verder te evolueren, waarbij je jouw energie voelt weglekken, waarbij je gemanipuleerd wordt (of je gemanipuleerd laat worden) of waarbij je zelf niet meer bent dan een pion op het speelbord van de andere. Kom uit de passiviteit die de oorzaak is van deze stukken, en bouw actief jouw leven. 
  • Kijk naar de gedachtepatronen of overtuigingen die je tegenhouden om je gelukkig, vrij, vreugdevol, liefdevol, krachtig en wijs te voelen. Keer ze telkens je je erop betrapt onmiddellijk om in een positieve gedachtevorm of overtuiging, sta jezelf niet meer toe negatief of denigrerend te denken over jezelf.   
  • Kijk naar je relatieveld. Weerspiegelt je relatieveld jouw groeiende zelf-liefde, jouw groeiend zelf-respect en groeiende zelfwaardering, of zie je rondom jou heel veel voorbeelden van het tegenovergestelde? In dat laatste geval weet je dat je nog heel wat loslaat-werk kan doen de komende weken, om een nieuwe start te maken op dat vlak in 2017, als je dat wil tenminste.  
  • Wanneer je terugkijkt op je voorbije 9 jaar, welke groeitendens zie je dan – de vele perioden van schommelingen en integratie terzijde gelaten? Ben je er tevreden mee? Heb je voor jezelf meer vreugde, vrede, liefde, plezier, rust, inspiratie, daadkracht, vertrouwen gecreëerd? Indien wel, geef jezelf dan maar een stevige schouderklop, verwen jezelf maar eens goed, en geef jezelf een hele dikke knuffel. Heb je dat niet gedaan, of niet genoeg naar jouw gevoel, heb dan geduld met jezelf, en probeer de komende weken te detecteren welke taaie overtuigingen en patronen aan de oorzaak liggen hiervan, en doe er intens loslaat-werk rond.
Probeer vooral om dankbaar te zijn voor al wat je mocht en kon beleven al deze jaren, hoe moeilijk en lastig het ook was. We hebben eruit geleerd, we zijn zoveel wijzer, vrijer en liefdevoller, en we hebben grote bewustzijnssprongen gemaakt. Dankbaarheid is de basis voor overvloed, en die verdienen we allemaal, dat is ons spiritueel geboorterecht. Neem dit mee, de laatste weken van dit jaar, en tel je zegeningen. Het nieuwe jaar wacht al op je, daar om de hoek!

Keep the Faith