woensdag 19 oktober 2022

Nieuwe Maan en Eclips van 25/10 aanstaande ~ Stefan Van Heester


Zoals je reeds kon zien in mijn video is er op dinsdag 25/10 een Eclips, een gedeeltelijke eclips van de Zon.
Dat gebeurt niet bij elke Nieuwe Maan maar enkel als de Maansknopen betrokken zijn.
Dat zegt ook meteen waarom Eclipsen speciaal zijn, omdat de Maansknopen staan voor het verleden (Zuidelijke) en de toekomst (Noordelijke).
De krachten van deze Knopen zijn gigantisch want ze regelen o.a. de getijden van zee en oceaan evenals verschuivingen van de tectonische platen van de Aarde. Met andere woorden een Eclipse zet iets in gang. We zitten overigens in eclips-seizoen want er is er nog eentje op 8 november. Dat wordt een Totale Maansverduistering.

Maar terug naar de Gedeeltelijke Zonsverduistering van 25 oktober: die vindt plaats in Maagd en is tevens conjunct Venus. Conjunct betekent dat de energie verbonden is, in dit geval dus een verbinding van energie van de Maan, Zon en Venus. 

Verduistering betekent letterlijk dat iets niet zichtbaar is. We keren naar binnen om even iets onder ogen te zien in onze eigen schaduw om het te helen en transformeren. Vermits we momenteel in een energie zitten van het zuiveren van voorouderlijke karma die vele generaties teruggaat, is dat wellicht ook het thema dat zich zal presenteren met deze Eclips.Het is iets dat niet echt van onszelf is maar iets dat we wel op ons genomen hebben om voorgoed uit onze lijn te zuiveren. Een mooi en moedig werk want het zuivert gans de lijn zowel voordien als wat volgt. Je doet het dus niet enkel voor jezelf. 
Het hoeft niet zwaar of emotioneel te zijn, het kan simpelweg ook een inzicht zijn dat tot bevrijding leidt. Je voelt je nadien een heel stuk lichter.

Maagd is het archetype van de verpleegster of Maria Magdalena, het gaat dus om hele zorgzame energie en wordt nog extra verzacht door de conjunctie met Venus. Dit is dus geen zwaar traumawerk of zware karmazuivering, maar wel een diep inzicht dat tot zelfbesef en dus heling leidt. En tot meer zelfliefde zoals ik al aangaf in de video. Wat er momenteel al bij velen speelt is een dieper inzicht waar angst naar boven komt zodat het kan losgelaten worden. Waar saboteer je jezelf en welke negatieve verhaaltjes kan je loslaten? Een soort van mentale zuivering of heling, wat leidt tot een gezonde geest.

 

We laten in deze eclips-periode het verleden voorgoed los, danken en vergeven het en gaan in vertrouwen en liefde verder.

De Maan zal een stukje links bovenaan van de Zon verduisteren en met wat geluk en open weer zien we dat hier in de Lage Landen tussen 11:00 en 13:00.
Hieronder zie je ook waarom er een veruidstering plaatsvindt, namelijk omdat de Maan een stukje van de Zon verduistert vanaf de Aarde gezien.

Met dank aan www.in-the-sky.org voor de afbeeldingen.
Geniet van deze zeldzame samenstand en bedankt om te lezen.

Stefan - stefanvanheester.com & www.astro-logisch.be

Foto Dave Hoefler - Unsplash