woensdag 12 oktober 2022

De pijn van afgescheidenheid. / Door Jozette Robben ~ 12 oktober 2022

De pijn van afgescheidenheid.

oktober 2022 / Door Jozette

We incarneerden vanuit een plaats van liefde op Gaia.

En daar op dat eerste moment waarop een baby het levenslicht ziet, daar ervaart iedere baby de eerste ervaring van afgesneden zijn (afgescheiden zijn).
Dit kon niet anders, omdat het anders onmogelijk was om op Gaia te overleven. De mensen die de meeste herinneringen hebben aan  “thuis” die mensen hebben het meestal het moeilijkst om te overleven. Ze ervaren een diep gevoel van heimwee.

Vanuit dat eerste gevoel, van afgesneden zijn, gaat de baby leven. Een kind heeft geluk wanneer het in een warm nest terecht komt. Dan is het gevoel van afgesneden zijn relatief klein.
Maar toch, gaat ieder mens, vanaf dat allereerste gevoel van afgesneden zijn: “Het geboortetrauma” op zoek naar heelheid. En tijdens die reis, de reis op zoek naar heelheid, leert de mens pas echt goed wat geheeld mag worden. En vanuit een diep gevoel van eenzaamheid, afgesneden zijn, komt er aan het eind van die vaak zo lange reis een herverbinding met het Ware Zelf.

Deze weg met grote uitdagingen en intense ervaringen van eenzaamheid… Is een reis, wanneer eenmaal voltooid, de meest leerzame en groeizame reis is voor de mens op Gaia.

Er zullen mensen om je heen zijn die meer liefde dan jij vast kunnen houden. Dat is voor beiden pijnlijk, omdat dat het gevoel van afgescheidenheid groter maakt.
Wanneer je in een diepere verbinding met het Ware Zelf en in liefde voor het Ware Zelf komt juist dan kan ook de pijn van afgescheiden zijn intenser ervaren worden. Immers jij kunt wel deze liefde vasthouden maar de ander kan daar nog niet zijn. En opnieuw wordt er dan de diepe pijn van afgesneden zijn/afgescheidenheid ervaren.

Momenteel zijn er velen die voldoende liefde voor het Zelf vast kunnen houden en kunnen Zijn. Deze mensen zetten een kracht neer die het voor anderen ook mogelijk maakt om dit pad te lopen.
Wanneer jij daar bent aangekomen dan voelt het vaak extra eenzaam. Juist dan in die eenzaamheid komt er een moment waarop de ruimte wordt geopend voor die bijzondere kracht die door kan stromen en de verbinding met “thuis” hersteld.

Op de momenten, waarop de pijn van afgesneden zijn het hevigst is. Ga dan naar die plek van pijn toe en nodig het licht uit om daar in te dalen, zodat het Ware Zelf door kan komen.

Dit is de tijd waarop elke vorm van afgesneden zijn geheeld kan worden.
Namasté,
Jozette

 

www.shamballahealings.nl