zaterdag 22 oktober 2022

Nieuwe maan in Schorpioen 25 oktober 2022: gedeeltelijke zonsverduistering & oude emoties loslaten Geschreven door Karin En Danique Vergeer

Nieuwe maan in Schorpioen 25 oktober 2022: gedeeltelijke zonsverduistering & oude emoties loslaten

Nieuwe maan oktober 2022

Tijd voor transformatie! De nieuwe maan in het intense teken Schorpioen én de gedeeltelijke zonsverduistering op 25 oktober stimuleren jou om pijn uit het verleden te doorvoelen en los te laten. “De eclips is een keerpunt dat jou min of meer dwingt om dingen anders aan te pakken,” zeggen astrologen Karin en Danique Vergeer.

Pholus kan jou nieuwe inzichten geven. Duidelijk kan worden of je destructieve patronen hebt overgenomen vanuit de voorouderlijke lijn.

Graven in je onderbewustzijn

Een nieuwe maan is een mooie tijd om ergens mee te beginnen en aan de slag te gaan met nieuwe plannen en ideeën. De zon en de maan staan op dinsdag 25 oktober 2022 samen in het intense teken Schorpioen. Deze nieuwe maan stimuleert transformatieprocessen en laat verborgen emoties naar boven komen. Je wordt aangemoedigd om in de diepere lagen van je onderbewustzijn te graven, je kwetsbare kanten te onderzoeken, er contact mee te maken en eerlijk voor jouw gevoelens uit te komen.

Ascentie-klachten tijdens nieuwe maan

Door de bewustzijnsveranderingen die je doormaakt, kun je ascentie-symptomen ervaren. Het gaat om klachten als slecht slapen, vermoeidheid, een overprikkeld zenuwstelsel, veel in je hoofd zitten, spijsverteringsproblemen, vocht vasthouden, pijnlijke voeten, verkoudheden en last van je bijholten. Het is dan ook belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert en voldoende rust neemt.

Schorpioen-energie is sterk voelbaar

De kenmerken van het waterteken Schorpioen worden tijdens de nieuwe maan duidelijker zicht- en voelbaar. Schorpioenen zijn charmant, aantrekkelijk, mysterieus, verleidelijk en meestal sterk intuïtief. Ze zijn in relaties doorgaans erg trouw, maar kunnen ook jaloers en bezitterig zijn. Schorpioenen ervaren diepgaande gevoelens die ze liever verborgen houden. Ze kunnen een defensieve muur om zich heen hebben gebouwd uit angst om gekwetst te worden. Ook kunnen ze de controle over hun omgeving willen houden. In conflicten reageert een Schorpioen weleens agressief. Eenmaal gekwetst, kan dit teken soms moeilijk vergeven en zelfs wraakzuchtig zijn.

Chaos in je gevoelsleven

Tijdens de nieuwe maan in Schorpioen kunnen diep weggestopte emoties explosief naar de oppervlakte komen en chaos in jouw gevoelsleven veroorzaken. Je bent mogelijk in het verleden gekwetst en vindt het moeilijk om deze persoon te vergeven. Maar je probeert ook de lieve vrede te bewaren. Verder kun je jaloers zijn, bijvoorbeeld op iemands uiterlijk of creatieve kant. Misschien kun je het niet goed hebben dat een ander meer geld verdient, een mooier huis bezit of een fijne relatie heeft. In extreme gevallen wil je zelfs wraak nemen door direct of indirect iets gemeens te doen of te zeggen, bijvoorbeeld op social media. Maar je kunt al snel spijt hebben van je actie en beseffen dat je mensen hiermee afstoot. Je worstelt met het uiten van je gekwetste gevoelens.

Pijn uit het verleden helen

De pijn die nu mogelijk bij jou getriggerd wordt, kan te maken hebben met je jeugd en de relatie met een van je ouders of beiden. Het kan zijn dat er sprake was van persoonlijkheidsproblematiek, seksueel misbruik of machtsmisbruik. Dit kan een behoorlijke impact op jou hebben gehad. Mogelijk is er een diep gevoel van onveiligheid in jou ontstaan. Eventuele gevolgen hiervan zijn: bindings- en verlatingsangst, angst voor financieel tekort of de dood, minderwaardigheids- of schuldgevoelens, depressies, te streng zijn voor jezelf. Dit alles belemmert jou om een fijn leven te leiden. Het is tijd dat deze gevoelens losgelaten worden en de gedeeltelijke zonsverduistering speelt hierin een belangrijke rol.

Gedeeltelijke zonsverduistering: een keerpunt in je leven

De gedeeltelijke zonsverduistering is vanuit Nederland bij helder weer goed te zien tussen 11.08 en 13.03 uur. De maan schuift dan vanaf de aarde gezien gedeeltelijk voor de zon langs. Deze eclips kan een ommekeer voor jou betekenen. Je hebt mogelijk al een tijd het gevoel niet verder te komen in je leven. Nu word je min of meer gedwongen om dieper in je onderbewustzijn te graven, om zo bij de diepste pijn te komen. Het gaat erom dat je deze doorvoelt én loslaat. Mogelijk kom je steeds meer tot het besef dat destructief gedrag niet langer kan doorgaan. Er moet verandering komen! Het is tijd dat je dingen anders aanpakt.

We staan voor een keerpunt: het is nodig dat we ons spirituele pad serieuzer nemen en een transformatie doormaken. Als jij je verleden wilt loslaten, gaat dit waarschijnlijk met de nodige emoties gepaard. Plotselinge gebeurtenissen kunnen jou een nieuwe richting in duwen.

Welke patronen nam je over van je voorouders?

De nieuwe maan maakt een zogenaamd ‘spanningsaspect’ met Pluto en de dwergplaneet Pholus. Dit brengt veel onrust met zich mee en maakt alles nog intenser. Chaotische situaties kunnen ontstaan en onverwerkte trauma’s uit vorige levens kunnen onze gevoelens versterken. Je schrikt mogelijk van de heftigheid waarmee je op situaties reageert.

Trek je bij een emotionele uitbarsting even terug en zet dingen op een rijtje. Pholus kan jou namelijk nieuwe inzichten geven. Duidelijk kan worden of je destructieve patronen hebt overgenomen vanuit de voorouderlijke lijn. Als puzzelstukjes op hun plaats vallen, zien we (traumatische) situaties vanuit een ‘hoger’ perspectief. Dan kan een helingsproces op gang komen of een vervolg krijgen.

Intense periode voor tweelingzielen

Voor tweelingzielen kan dit een intense nieuwe maan zijn. Jullie ervaren mogelijk veel gekwetste gevoelens en intense emoties. Doordat jullie elkaars spiegel zijn, kunnen jullie elkaar confronteren met bindings- en verlatingsangst en kan er dus veel sprake zijn van aantrekken en afstoten. Om deze angsten en andere emoties maar niet te hoeven voelen, kan er destructief gedrag ontstaan: verslavingen, obsessieve acties, jaloezie, machtsspelletjes…

Ook kan de ene tweelingziel de andere jaloers willen maken. Maar mogelijk verandert dit nu. Je kunt spijt hebben van dit gedrag; je bereikt hiermee niet wat je wil. Sterker nog, het werkt eerder averechts. Zo wordt er nog meer afstand gecreëerd tussen je twin en jou! Je kunt beseffen dat het belangrijk is om je energie naar binnen te keren. De emoties kunnen nu zo intens zijn, dat je besluit om afstand te nemen. Zodat je een innerlijke transformatie kunt doormaken en de balans in jezelf vindt.

Astrologen Karin en Danique Vergeer organiseren op 25 oktober 2022 een online Lichtreis vanwege de nieuwe maan in Schorpioen. Meer informatie vind je hier.

Inspirerend leven is zowel inhoudelijk als organisatorisch niet betrokken bij dit evenement en draagt er dus geen verantwoordelijkheid voor.