dinsdag 18 oktober 2022

Jouw Innerlijke Kompas ~ 18 oktober 2022 ~ Owen Waters

Jouw Innerlijke Kompas

door: Owen Waters – 16 Oktober 2022

De Aard Van Verandering

Eén constante waar je in het leven op kunt rekenen is verandering.

Verandering bestaat omdat het leven in beweging is, en beweging is een van de drie aspecten van het oorspronkelijke bewustzijn dat ten grondslag ligt aan de hele schepping. Alles in het universum komt voort uit twee complementaire aspecten van bewustzijn – denken en voelen – die in beweging worden gezet.

Het bestaan van beweging als een van de fundamentele componenten van de Schepping garandeert dat verandering continu is. De zin van het leven is het ervaren van oneindige variaties van uitdrukking van het ene onderliggende bewustzijn, Oneindig Zijn.

Veranderingen in jouw leven

Grote veranderingen in het leven zijn zelden gemakkelijk, maar onze eigenlijke bestaansreden is om veranderingen en ervaringen in het leven te verwerken.

Vandaag worden veranderingen versneld door ons zijn in de wereldwijde transformatie die De Verschuiving wordt genoemd. Velen zouden zeggen dat de huidige veranderingen zo intens zijn dat ze chaotisch worden. In de natuurkunde is chaos een tijdelijke fase tussen een natuurlijke staat van harmonie en de transformatie ervan in een hogere vorm. De overgangsfase tussen de twee toestanden wordt zeer woelig totdat de hogere vorm is bereikt.

Vandaag zitten we in de storm voor de kalmte.

We worden zo overspoeld door veranderingen dat het moeilijk kan worden te onderscheiden welke veranderingen belangrijk zijn en welke veranderingen slechts maatschappelijke ruis zijn die weinig te maken heeft met de echte paden die we door het leven moeten bewandelen. Het is hier dat een gevoel van innerlijke richting een uitstekende aanwinst wordt.

Navigatie door het leven

Soms lijkt je eigen doel in het leven een zich steeds uitbreidende saga. Zoals een reis per boot over de zeeën, is je reis door het leven veilig en direct door het gebruik van een kompas. Op deze reis heb je een ingebouwd kompas dat je helpt in de meest geschikte richting te navigeren.

Dat kompas is je gevoel van innerlijke vreugde. Als uitdrukking van je innerlijke wezen, net als een kompas, wijst je innerlijke vreugde de weg. Als je denkt aan de ene actie die je op dit moment zou kunnen ondernemen en die je op lange termijn de meeste innerlijke vreugde zou brengen, zie je die koers die het meest verbonden is met je innerlijke wezen.

Omdat bestemmingen in het leven worden bereikt in stappen of fasen, kan je innerlijke kompas op verschillende dagen in schijnbaar verschillende richtingen wijzen. De sleutel is te beseffen dat de ene taak die je op een bepaald moment het beste kunt aanpakken, de taak is die het meest in overeenstemming is met je innerlijke vreugde.

Elke stap op een reis is anders, maar alle stappen leiden naar de eindbestemming. Als je geïnspireerd bent om vandaag iets te doen en morgen iets anders, is dat omdat die taken beide stappen zijn op de weg naar de gewenste bestemming. Vertrouw op de timing van je innerlijke leiding. Haar wijsheid komt van het deel van jou dat je verbinding is met het universum en met het Oneindige Wezen.

Wees aandachtig voor je inspiratie en de ideeën die het brengt. Noteer deze ideeën als ze zich voordoen en achteraf zul je verbaasd zijn hoe inzichtelijk ze waren.

*Voor meer informatie over hoe je je beter kunt afstemmen op het alwetende bewustzijn binnenin, zie het e-boek van Owen Waters, Hoger bewustzijn.

Owen Waters.

Vertaling: wakkeremensen.org