donderdag 20 oktober 2022

10 Unieke Kenmerken Van Mensen Met Een Hoge Spirituele Wijsheid / Door: Spiritual Lifestyle ~ 19 oktober 2022

10 Unieke Kenmerken Van Mensen Met Een Hoge Spirituele Wijsheid

Door: Spiritual Lifestyle – 10 Augustus 2022

Als u echt wilt weten hoe u een goede leider kunt zijn, zult u meer ongewone leiderschapsvaardigheden moeten aanboren, zoals spirituele wijsheid, liefde en verlichting. Er zijn veel kwaliteiten, vaardigheden en leiderschapseigenschappen die een groot leider maken, maar spirituele intelligentie wordt zelden genoemd. Het wordt niet onderwezen in scholen en het is niet altijd vanzelfsprekend in de grote school van het leven.

Sterker nog, in de moderne wereld vinden spirituele reis en ontwikkeling vaak in stilte en privé plaats. De tijden veranderen echter en mensen met grote spirituele wijsheid komen steeds meer naar voren als leiders met hart, verstand, ziel, visie, gedrevenheid en het verlangen om met open ogen te reageren op de problemen van de wereld.

De definitie van “spiritueel” is volgens het Merriam-Webster woordenboek “van, gerelateerd aan, bestaande uit of van invloed op de geest”. Er is iets magnetisch aan een leider wiens spirituele intelligentie en geloof zo goed aansluiten bij de behoeften van mensen en de zaak die zij dienen.

Met crises op het gebied van milieu, politiek, religie, armoede, ongelijkheid, geestelijk welzijn (de lijst gaat maar door), heeft onze wereld meer dan ooit behoefte aan spiritueel onderlegde leiders die deze kunnen inzetten.

Het goede nieuws is dat wij momenteel leven in een wereldwijde spirituele snoepwinkel. Nooit eerder hadden wij zo gemakkelijk toegang tot hulpmiddelen voor onze spirituele groei en transformatie. Daarom melden steeds meer mensen spiritueel transformerende ervaringen. Dat is vreselijk opwindend, want wij openen de deur naar een meer verheven mensheid.

Maar het is ook een beetje beangstigend, omdat er momenteel een gebrek is aan geaarde ondersteuningssystemen om echt en met mededogen om te gaan met de complexiteit van ontwakingservaringen. Als je tegenwoordig visioenen hebt en stemmen hoort, krijg je misschien snel een medische diagnose, terwijl het in een andere tijd en plaats misschien werd gezien als een gave.

We mogen ook niet vergeten dat niet alle spirituele ervaringen leiden tot een meer verlichte manier van zijn. Het feit dat iemand een moment meemaakt waarop hij een grotere versie van zichzelf of een grotere waardering voor anderen raakt, betekent niet dat de veranderingen langdurig of blijvend zijn.

Joseph Campbell, die ons de prachtige uitdrukking “Volg je gelukzaligheid” gaf, besefte later het potentiële gevaar van zijn woorden en zei tegen het einde van zijn leven dat het misschien beter “Volg je blaren” had kunnen zijn.

Dus hoe beoordelen we spirituele intelligentie als we er de taal nog niet voor hebben? Hoe identificeren we spirituele wijsheid in onszelf en in anderen? Hoe kijk je voorbij de schijn en zie je echt wat er aan de hand is?

Mensen die spiritueel onderlegde leiders zijn, hebben hun spirituele ervaringen geïntegreerd en zich ontwikkeld tot spirituele volwassenheid. Dit gezegd zijnde, zijn hier 10 leiderschapskwaliteiten, vaardigheden en eigenschappen die spiritueel onderlegde mensen bezitten:

1. Zij geven veel om mensen:

Toegenomen gevoeligheid en compassie gaan hand in hand met toegenomen spiritueel bewustzijn. De onderlinge afhankelijkheid van het leven wordt duidelijk, evenals de wetenschap dat iemands daden ertoe doen in het grote web van het bestaan.

Een van de uitdagingen voor veel spiritueel gecentreerde mensen is dat zij zich overgevoelig of overweldigd voelen door de ellende in de wereld. Spirituele wijsheid nodigt ons uit om een gezonde en levendige kern te ontwikkelen, zodat we adequaat kunnen reageren met behoud van een zacht en open hart.

2. Ze lachen hard:

Het Universum (of hoe u deze oneindige kracht van groot mysterie en schepping ook wilt noemen) heeft een boosaardig gevoel voor humor. Iedereen die een pad van groei en verkenning inslaat, zal al snel de paradoxale aard van het menselijk leven ontdekken.

Hoe kan bijvoorbeeld alles belangrijk zijn en tegelijkertijd niets belangrijk zijn? Hoe kunnen we tegelijkertijd oneindig en eindig zijn? Op een gegeven moment geven we ons over aan deze paradoxen en kiezen we ervoor om te lachen.

3. Zij hebben lief op een avontuurlijke manier:

Met een verhoogd spiritueel bewustzijn komt vaak een uitgebreide ervaring en begrip van liefde. Het oude Sanskriet heeft 96 manieren om liefde te beschrijven, het oude Perzisch heeft er 80 en wij hebben er één in het Engels. Slechts één!

In veel spiritueel transformerende ervaringen is liefde in een of andere vorm vaak aanwezig, of het nu een liefde is die een persoon overstijgt of een intens diepe persoonlijke liefde. Spiritueel onderlegde mensen worden vaak een voertuig of vat van liefde, en omarmen het leven als een avontuur waarin liefde doordringt in alles wat we doen en in alle ontmoetingen met anderen.

4. Zij kunnen goed luisteren:

Spiritueel ingestelde mensen luisteren verder dan woorden. Zij zijn in harmonie met de hele persoon die spreekt, met wat niet gezegd wordt, met de lichaamstaal, de vibraties en de algemene resonantie van wat iemand communiceert.

Luisteren gebeurt met meer dan alleen de oren, het is vol aanwezigheid op alle niveaus, lichaam, geest, hart en ziel. Het is het vermogen om iemand te horen in zijn eigen woorden en door zijn gezichtspunt.

5. Zij zijn vrijgevig:

De geest opereert voorbij en over grenzen heen. Het is zelfs zo dat spirituele ervaringen vaak grenzen opheffen. Als zodanig kan wat wij “mijn familie” noemen gemakkelijk verschuiven van bloedverwanten en een nucleaire eenheid naar iemands gemeenschap, de mensheid of het hele leven.

Genereus delen wordt vanzelfsprekend in een paradigma waarin alles en iedereen met elkaar verbonden is.

6. Zij stoppen nooit met leren:

Spiritueel wijze mensen begrijpen dat het leven en de planeet Aarde prachtige klaslokalen zijn. Elke ervaring is een potentiële kans om te groeien en te leren.

Het zal niet altijd aangenaam zijn, maar er is altijd iets uit te halen, vooral in de moeilijkere situaties in het leven. Naarmate u geestelijk rijper wordt, is wijsheid een natuurlijk gevolg. Met andere woorden, ze lijken meer op Yoda.

7. Zij creëren zinvol:

Een van de milde symptomen van spiritueel transformerende ervaringen kan een verhoogde creatieve stroom zijn. Als iemand spiritueel groeit, zal er vaak een verlangen zijn om anderen op een zinvolle manier te dienen, nu en in de komende generaties.

Dit betekent dat alles wat wij creëren bewust wordt gedaan, met een duidelijke intentie en voor het grotere goed. Voor sommigen kunnen zij zich voelen als een volwaardig schip voor een grotere kracht, voor het grotere goed.

8. Zij zijn authentiek:

Spiritueel ontwaken is als uitkleden. Het gaat veel verder dan het wegdoen van kleren, het gaat om het vertrouwd raken met kwetsbaarheid, openheid, eenvoud, onvolmaaktheid en zelfacceptatie op alle niveaus.

Het betekent echt in overeenstemming zijn met wie je bent, hoe je bent, wat je bent, waar je bent, en waar je bent geweest. Het gaat over het omarmen van de natuurlijke schoonheid die jij bent en gewoon jezelf doen, wat dat ook mag zijn.

9. Zij leiden met gratie:

Een echt levenspad bewandelen betekent dat u onvermijdelijk in één richting zult leiden. Het is om de eenvoudige reden dat wanneer u trouw bent aan uzelf, u uw licht laat schijnen.

En wanneer dat gebeurt, komen mensen vanzelf samen. Spiritueel wijze mensen begrijpen de verantwoordelijkheid en het voorrecht van leiderschap en werken in partnerschap met genade om te leiden en geleid te worden.

10. Zij leven spontaan:

Geestelijk ontwaken verandert het besef van tijd. De grenzen van de werkelijkheid van ruimte en tijd worden losser en breder. Spiritueel bewust zijn nodigt ons uit om verbonden te blijven met de Eeuwige via het huidige, zich steeds ontvouwende moment.

Hoewel het heel goed mogelijk is om plannen te maken en binnen structuren te werken, is er ook een levendigheid toegankelijk in het huidige moment die vaak de weg wijst. Zoals veel spiritueel onderlegde mensen weten, is er het “plan” met een kleine “p” (het persoonlijke plan) en dan is er het “plan” met een grote “P” waarover wij geen controle hebben. Ruimte toestaan om spontaan te leven betekent adequaat reageren op het plan en het Plan als dat nodig is.

Resoneert dit alles? Bent u een van die spiritueel onderlegden om uw rol te spelen in deze tijd van nood op de planeet? Als u zover hebt gelezen, vermoed ik van wel. Welkom aan boord. U bevindt zich in goed gezelschap. De wereld heeft u nodig.

Spiritual Lifestyle

Vertaling: Reinier