zaterdag 28 november 2020

Liefde Brengt Alles Teweeg in Tegenstelling tot Zichzelf. / The Galactic Federation / 27 November 2020


27 November 2020 

Liefde Brengt Alles Teweeg in Tegenstelling tot Zichzelf.

Dit is een van mijn favoriete boodschappen van Een Cursus in Wonderen. Het toont de kracht van pure Liefde als een genezende kracht als geen ander. Het laat zien hoe Liefde het Schaduw Zelf verlicht, en het kan niet anders dan het naar voren brengen in het Licht. Het toont hoe Liefde, als de enige uiteindelijk zuiverende vibratie in het Universum, ons herstelt tot Heelheid - door het onthullen van elk deel van ons gewonde Zelf dat de Liefde die we zijn heeft ontkend.

Als je de vibratie van bewuste, onvoorwaardelijke liefde in een persoon, plaats of situatie ontmoet - zul je een ongeziene chemische reactie ervaren. De energie van de liefde is uiterst intelligent en weet waar het zichzelf moet plaatsen. Het wordt aangetrokken tot alle delen van je psyche waar je de Heilige Waarheid van jouw Wezen hebt begraven. Het is aanbevolen om alle valse gedachten die je hebt over je aangeboren liefde, je goddelijke natuur, je waardigheid, je onschuld, je kracht om een verschil te maken, naar boven te halen.

Dit wordt genezing genoemd, en spirituele transformatie. Wanneer genezing en transformatie plaatsvinden, kan het er eerst ontwrichtend uitzien voor het ego. Dit komt omdat alles wat is neergezet, onderdrukt of ontkend, plotseling aan de oppervlakte komt. Soms kunnen emoties die zich in het lichaamsweefsel en het energieveld hebben verstopt, uitbarsten als een vulkaan, omdat de vibratie van pure liefde hen ineens raakt, waardoor de ontlading in gang wordt gezet.

Soms als we iemand puur, ontwaakt, bewust accepteren en onvoorwaardelijke liefde aanbieden, kan het hen op een nogal verontrustende manier provoceren. Het kan lijken alsof het al hun 'rommel' naar buiten brengt, bijna zoals het uitbraken van psychische en emotionele rotzooi. Al hun ingegroeide en onbewuste emotionele en spirituele behoeften blazen plotseling in ons gezicht op - of ze rennen weg en verstoppen zich uit een onvermogen om hun innerlijke waarheden onder ogen te zien.

Onthoud - 'Liefde Brengt Alles Teweeg in Tegenstelling tot Zichzelf '.

Wanneer het Licht van de universele liefde over de gewonde ziel wordt uitgestort, kan het niet anders dan openbreken voor elke valse truc van het ego dat het beperkt heeft gehouden, honger kwijnend; uitgehongerd voor de totale voeding van de Liefde.

Alle angsten zullen worden blootgelegd onder de schijnwerpers van de zuivere liefdestrillingen.

Mensen verdoezelen angst door andere emotionele toestanden te demonstreren - boosheid, geweld, passief-agressief gedrag, manipulatie, schuld-gedreven acties, bijvoorbeeld.

Liefde Brengt Alles Teweeg in Tegenstelling tot Zichzelf.

Waarom komen deze on-genezen emotionele toestanden in het licht van de zuivere liefde naar boven?

Omdat ze klaar zijn om genezen te worden.

Het Hoger Zelf is het Wijze Zelf. Het kiest de perfecte mensen, plaatsen en gebeurtenissen om genezing op exacte wijze aan te zetten. Het Hoger Zelf van iedereen die alle onderdrukte delen van hun psyche ervaart - vanuit de aanwezigheid van onvoorwaardelijke liefde - trekt hen naar die persoon of plaats voor een genezend doel.

Het is hun verantwoordelijkheid om hun eigen genezing te bevorderen. Niemand anders kan dat voor hen doen. Wij genezen alleen onszelf, maar we kunnen in dit proces enorm geholpen worden door te baden in het Licht van het Hoger Bewustzijn.

Alleen dit Hoger Bewustzijn zal genezende oplossingen brengen.

Het is alleen de Goddelijke Liefde die de interne balans van een persoon zal veranderen van het vertrouwen op het ego, naar het vertrouwen op het Hart & de Geest.

Liefde Brengt Alles Teweeg in Tegenstelling tot Zichzelf.

En wanneer het dat doet, is het hele Universum in evenwicht en klaar om de genezing die nodig is te ondersteunen.

Geschreven door de prachtige Sophie Bashford

Vertaling: Martien