dinsdag 19 maart 2019

Volle maan 21 maart 2019 om 02:44 uur /18 maart 2019 / Petra Stam

Volle maan 21 maart 2019  om 02:44 uur
18 maart 2019 / Petra Stam
Op 20 maart om 23:00 uur start de lente: de Zon staat dan op 0 graden Ram en enkele uren later is de Maan vol. De lente-equinox (dag en nacht zijn even lang) en de Maan in Weegschaal maken dit dubbelop een tijd om de balans op te maken. Als je de afgelopen maanden doelen en wensen hebt gesteld, voel je nu wellicht de drang om de eerste stappen te zetten.

De natuur laat zien dat het een goede tijd is om naar buiten te treden met nieuwe plannen, maar tegelijk toont zij ook dat het nieuwe nog kwetsbaar is. De Eimaan draagt het thema ‘zorg en bescherming’. Het prille leven in de natuur vraagt om bescherming tegen eventuele kou. Zorg goed voor jouw zielsverlangen en bescherm je wens, droom of ideaal voordat je die naar buiten brengt. Bekijk wat haalbaar is, wat belangrijk voor jou is en wat je eerste stappen zullen zijn. 


Kun je het aan als er een negatieve reactie komt? Sta je stevig genoeg om bij jezelf te blijven als er tegenwind komt? Ruim overtollige dingen op, zorg goed voor je lichaam, zuiver je gedachten. Ga als het ware steeds terug naar het nulpunt in jezelf, en plan dan de volgende stap. Zorg goed voor jezelf en koppel een groter goed aan je doelen – zo werk je mee aan een betere balans van binnen én van buiten.

De volle maan staat in Weegschaal. Hierdoor heb je een grotere behoefte aan harmonie om je heen, moet je zelfs uitkijken dat je niet ten koste van jezelf de vrede in je naaste omgeving bewaakt. Maak de balans op in je emotionele en gevoelswereld. Sta stil bij je kwaliteiten die helpen om een doel te realiseren. Kijk ook naar welke eigenschappen je kunnen tegenwerken. Hoe kun je samenwerken met jezelf en je energie gericht gebruiken? De Zon schijnt licht op de Maan vanuit het tegenoverliggende sterrenbeeld Ram – gebruik de vuurenergie om te gaan wat voor jóu belangrijk is.

Uranus staat onharmonisch ten opzichte van de Maan en dat geeft spanning, irritatie, wisselende emoties of uitbarstingen. Als zich een plotse verandering of situatie in je leven voordoet, houd dan even een slag om de arm – voel rustig wat nodig is voordat je impulsief reageert en later spijt hebt. Zoals het weer rond de equinoxen stormachtig kan zijn, zo kun je ook storm ervaren in je eigen leven. Beweeg flexibel mee, maar ga niet over je grenzen. Probeer de uitdagingen die je tegenkomt zo aan te gaan, dat het (nieuwe) mogelijkheden oplevert.

Asteroïde Cheiron staat naast de Zon en tegenover de Maan. Zijn wie je Bent voelt wellicht extra belangrijk nu. Verspil je energie dus niet door jezelf te bewijzen aan anderen, maar leef volgens je opgedane kennis en weten. Neem extra tijd om te voelen wat goed is voor jou en ook hoe je dat kunt aangeven in de buitenwereld. Het thema ‘een oude wond helen’ kan op verschillende manieren opspelen. Uranus heeft een positieve invloed op dit proces: je kunt plots een doorbraak ervaren, ontdekken dat je genezende handen of krachten hebt, of er kan onverwacht hulp op je pad verschijnen. Pak steun en hulp aan – je hoeft niet alles zelf te doen!

Tekst en foto © Petra Stam. Delen van de tekst alleen mvv deze website

https://www.petrastam.com