dinsdag 14 juli 2020

Jezus: IK VERZEKER JULLIE DAT HET INNERLIJKE WERK DAT JULLIE DOEN ZEER DOELTREFFEND IS. / 10 juli 2020 / Via John Smallman

Jezus:
IK VERZEKER JULLIE DAT HET INNERLIJKE WERK DAT JULLIE DOEN ZEER DOELTREFFEND IS.
10 juli 2020 / Via John Smallman


In deze tijden van voortdurende verwarring en onzekerheid is het absoluut noodzakelijk dat jullie iedere dag rusttijd nemen om je innerlijke werk te doen. Het is jullie innerlijke werk, het maakt niet uit hoe persoonlijk en individueel dit ook moge lijken, dat de mensheid voorthelpt naar haar onvermijdelijke en lang gezochte ontwaking. Jawel, jullie hebben dagelijkse levens waarin jullie hebben om te gaan met kwesties waarmee jullie, gedurende jullie menselijke leven in vorm, doorlopend worden geconfronteerd, maar jullie belangrijkste werk is je innerlijke werk. Jullie hebben allemaal innerlijk werk dat gedaan moet worden, werk waarvoor jullie incarneerden om te doen op dit punt van de prachtigste evolutie van de mensheid en het is van vitaal belang dat jullie dit doen.   

Het zou jullie best kunnen toeschijnen dat jullie innerlijke werk iets is wat alleen jullie dient, maar dat is zeer zeker niet het geval. Wanneer jullie dagelijks de intentie plaatsen om alleen maar liefdevol te zijn, maken jullie een heel sterke verbintenis met wat jullie kwamen doen om in het proces van ontwaken te helpen. Meestal zullen jullie niet iets terugkrijgen in de vorm van een positieve terugkoppeling, maar ik verzeker jullie dat het innerlijke werk dat jullie doen zeer doeltreffend is en dat het krachtig helpt bij het in het in het bewustzijn brengen van menigten mensen, die zich nog steeds niet herinnerd hebben dat het belangrijkste doel in hun leven spiritueel is, een noodzaak om zich diep de reden van hun aanwezigheid in deze tijd op Aarde af te vragen.  

Jullie zijn allemaal spirituele wezens, geschapen door Bron om van eeuwig leven te genieten en van de oneindige variëteit van creatieve mogelijkheden welke die staat – eeuwig één met Bron in een oneindige en ononderbroken communie die Liefde is – voor ieder van jullie doorlopend verschaft voor de constante Vreugde van Allen in ieder moment. Leven, Werkelijkheid, Liefde, Eenheid is eeuwig vreugdevol. De keuze om het leven als een fysiek wezen te ervaren is collectief genomen en het was een zeer met vreugde gevulde toestand van bestaan die jullie voor een korte tijd ervaren hebben om de beperkte toestand van vorm en haar fysieke sensaties te vergelijken met de onbeperkte staat van zuivere energie.

In eerste instantie was het een zeer plezierige en dartele situatie en de beperkingen die werden opgelegd waren niet onplezierig. Echter, als oneindige spirituele wezens, die gewend waren om te leven in een constante staat van nu, waar alles wat jullie wensten onmiddellijk aanwezig was, werden jullie steeds ontevredener met die beperkingen en naarmate de tijd verstreek werden de beperkingen een steeds grotere belemmering voor jullie vreugde. Daarna vergaten jullie wie jullie werkelijk waren omdat die beperkingen zich – als onderdeel van de regels van die toestand die jullie hebben geïnstalleerd voordat jullie er binnen gingen – verscherpten en jullie opties voor het leven als mensen in vorm steeds verder inperkten.    

En plotseling was het leven in vorm niet meer leuk en de teleurstellingen die jullie bij herhaling beleefden leken te zijn veroorzaakt door anderen die het niet met jullie eens waren en die tot oorlog en lijden voerden. Door de tijden heen werden deze ongelukkige toestanden heftiger en jullie begonnen elkaar te oordelen en te beschuldigen voor het ongelukkig zijn wat zo velen ervoeren. Mensen formeerden groepen, stammen en culturele verenigingen met schijnbaar zeer verschillende inzichten over hoe men zou moeten leven en zich gedragen, hetgeen tot meer onenigheid en meer conflicten leidde. Dat is waar jullie tegenwoordig staan.  

Nu begint de mensheid te beseffen dat deze verdelende manieren van leven, waarin het oordelen van anderen het voornaamste aspect geworden is, zinloos is en in feite heel onacceptabel. Velen spreken en schreven over een nieuw erkend concept dat iedereen met elkaar verbonden is. Dat er niet zoiets is als afgescheidenheid want allen zijn eeuwig met elkaar verbonden. Dit besef stimuleert mensen om de verschillen tussen rassen, naties, culturen, huidskleuren enz. – verschillen die jullie al zo lang verdeeld hebben en jullie tegen elkaar opgezet hebben tot conflicten - te eren en te respecteren  en de vele andere verschillen die jullie verdeeld hebben en genieten van deze charmante multiculturele verscheidenheden die toevoegen aan het wonder van het leven.

Een van de redenen dat de keuze om leven in vorm te ervaren was onthaald en zich mee bezig te houden, was omdat jullie je van elkaar wilden afscheiden en verschillende levenservaringen wilden hebben. En dat is wat er is gebeurd. Maar het gevoel van afscheiding werd veel te heftig naarmate de verschillen die voor jullie beschikbaar waren om je mee bezig te houden zich sterk vermeerderden. Deze leidden tot verwarring, onbegrip en angst. Daarna kwam de overtuiging dat jullie je tegen elkaar zouden moeten verdedigen naar boven en leidde naar zelfs meer verwarring en meer gewelddadige conflicten. 

Uiteindelijk, in de laatste paar decennia, is het bij toenemende aantallen van jullie duidelijk geworden dat, wanneer de mensheid doorgaat op het pad van uitbreidend conflict, is wederzijdse verzekerde vernietiging het meest waarschijnlijke resultaat. Een resultaat dat absoluut niemand wil omdat ze heel helder beseffen dat het hun kinderen en kleinkinderen zijn die deze waanzinnige ervaring moeten ondergaan. De mensheid ontwaakt voor de enorme kloof tussen jullie technologische mogelijkheden en jullie gezond verstand – jullie wijsheid - of juist het gebrek er aan. Met als gevolg dat enorme aantallen van jullie groepen gevormd hebben om voor vrede te bidden en de intentie te plaatsen om zich niet met conflict op welk niveau dan ook bezig te houden, van één tegen één of natie tegen natie. Deze groepen – ieder individueel persoon – hebben het prachtigste effect omdat steeds meer redelijkheid en volwassenheid (wijsheid) worden uitgedrukt op momenten wanneer sluimerende vijandigheid omhoog komt die voorheen tot conflicten geleid zouden hebben.

Stel je daarom ten doel om je aandacht te vestigen op het goede dat overal te voorschijn komt en vermijdt om je in te laten met de vele drama’s waarmee de diverse media bronnen doorlopend jullie aandacht trekken. Je bezighouden met drama’s van pijn, lijden en conflict – zowel feitelijk alsook verzonnen – tapt jullie energie af en beperkt de kracht van jullie liefdevolle intentie. Dit betekent niet het ontkennen of volledig onbewust zijn van het lijden dat zo velen ervaren, het betekent gewoon dat jullie je aandacht daar niet op moeten richten en oordelen wat er lijkt te gebeuren, maar stuur in de plaats daarvan liefde en genezing naar allen die betrokken zijn wanneer jullie aandacht wordt getrokken naar mensen die lijden en ga door om liefdevol door jullie dagelijkse leven heen te gaan. Wanneer jullie je binnenin jezelf liefdevol en vredig voelen breidt het effect daarvan zich naar buiten uit in iedere richting en helpt geweldig bij het proces van ontwaken van de mensheid.

Iedereen die momenteel als mens geïncarneerd is heeft, voorafgaand aan het nemen van die vorm, de intentie geplaatst om liefdevol te zijn. Echter, de toestand van geheugenverlies die jullie allemaal op het moment van de fysieke geboorte ingaan, leidde tot een diep vergeten van die intentie en dit wordt dus nu door enorme aantallen mensen herinnerd – mensen die tot op heden geen herinnering hadden aan hun spirituele erfenis – volledig tot de overtuiging gebracht dat de enige betekenis van het leven in wezen materieel is. Deze overtuiging wordt nu snel door grote aantallen mensen terzijde geschoven naarmate de liefdevolle duwtjes in de goede richting die ze van vrienden, familie en geliefden ontvangen en van hun ondersteuningsteams in de spirituele rijken hen hoop geven, hoop die ze voorheen nooit ervaren hebben. Echt waar, er rijst wereldwijd grote hoop op en dat is volledig gerechtvaardigd, ondanks de verschrikkelijkheden en lijden dat zo velen ondergaan.  

Daarom, ben hoopvol, ben beminnelijk, ben blij en weet dat Gods prachtige plan voor zijn geliefde kinderen perfect en snel naar zijn meest wonderlijke afronding loopt. Jullie zijn allemaal – en daar zijn GEEN UITZONDERINGEN op – oneindig bemind en gekoesterd in ieder moment van jullie eeuwige bestaan. Vier het wonder dat God is en dat is Jullie, wetende, zoals jullie dat allemaal op het diepste van jullie wezen doen dat Alles Eén is.

Jullie liefdevolle broeder, Jezus.