zondag 21 juli 2019

OPENHARTIG ZIJNDE: Ben ik degene die gek is? / Van 9 Juli 2019 / door Wes Annac


Intuïtieve berichten door Wes Annac van zijn persoonlijke Blog
Het is om jullie geest te helpen te bevrijden.
OPENHARTIG ZIJNDE: Ben ik degene die gek is?
Van 9 Juli 2019 / door Wes Annac

Voor mij is openhartig zijn niets sensationeels. Het vereist geen radicale verandering in de manier waarop je leeft, maar op den duur kan deze kleine en subtiele verandering een verschil maken.
Openhartig zijn betekent gewoon om anderen met respect en vriendelijkheid te behandelen, ongeacht hun ras, geslacht, religie of politieke opvattingen. Het is een oprechte poging om een positieve kracht te zijn die liefde, acceptatie en begrip bevordert. Het verbaast me dat dit als extreem of als new age wordt beschouwd.
Als het geloven in liefde me een misplaatste hippie maakt, dan draag ik die titel als een ereteken. Ik begrijp deze afwijzing van liefde en vriendelijkheid niet omdat ze precies zijn wat de wereld nodig heeft.
Het is duidelijk dat we geen haat meer nodig hebben. We zijn er al helemaal tot de nok mee gevuld. Kijk maar naar een internationaal conflict of breng wat tijd door op sociale media. Het zal niet lang duren voordat je enkele van de slechtste eigenschappen van de mensheid ziet.

Haat zorgt ervoor dat mensen overal verhongeren, lijden en sterven.
Door de geschiedenis heen heeft het eindeloze oorlogen veroorzaakt ten koste van de armen die al aan het lijden waren. We hebben er genoeg van. Het bloeit vandaag omdat de meeste mensen zijn geprogrammeerd om egocentrisch en zelfgenoegzaam te zijn.
Sinds de samenleving ons aanmoedigt om zo te zijn, kunnen we niemand de schuld geven. We zijn allemaal geconditioneerd om voor onszelf te zorgen ten koste van anderen. Daarom denken de meesten van ons in bevoorrechte landen niet vaak aan armen en hongerigen.
We hebben geen tijd om ons zorgen te maken over iemand anders, omdat we onze eigen overleving gerelateerde problemen hebben. Eerlijk gezegd, onze problemen verbleken in vergelijking met iemand die mijlen en mijlen loopt voor schoon water. Misschien moeten we hard werken om ons voedsel en onderdak te verdienen, maar we hebben ze tenminste.
Ondanks hoe stressvol het leven kan zijn, weten de meesten van ons niet hoe goed we het hebben. We hebben alles wat we nodig hebben en zelfs een heleboel dingen die we willen. Het woord "privilege" wordt tegenwoordig om verschillende redenen veel rondgegooid, maar voor velen van ons is het een nauwkeurige beschrijving van het leven waarin we gezegend zijn.
Waarom niet ons voorrecht erkennen en ons van brandstof voorzien om iets goeds met ons leven te doen? Waarom wordt het hele idee van dit afgedaan als hippie-onzin? Ik moet niet normaal zijn, want voor mij is de behoefte aan liefde en mededogen in een wereld die uitgehongerd is duidelijk.
Als je met iemand verstandig kunt praten die in deze ideeën gelooft, zou je zien dat openhartigheid een eenvoudige filosofie is die draait om de verbinding die we als mensen delen. We maken allemaal verschillende variaties door van dezelfde ervaring en als we verenigd zijn, kunnen we elkaar omhoog optillen.
Gelovers in liefde zijn niet allemaal gekke hippies die te veel bezig zijn met hun eigen wereld om te zien hoe de echte wereld werkt.
Deze filosofie kan alle mensen samenbrengen met het besef dat het respecteren van elkaar en samenwerken een groot deel van onze ergste problemen zou oplossen.
We kunnen en moeten elkaar op de nodige basis respect en fatsoen tonen. We kunnen en moeten degenen die lijden helpen, omdat we net zo gemakkelijk in hun schoenen kunnen staan. Als ik geloof dat dit alles me gek maakt, dan is het symptomatisch voor de ziekte die onze samenleving toebrengt.
We hebben het potentieel om serieuze positieve veranderingen aan te brengen in ons leven en in de wereld. Als mensen kunnen zien dat openhartig zijn meer is dan een new age trend, dan zullen misschien meer van ons om elkaar gaan geven. Misschien zullen degenen die het meest hulp nodig hebben het op een dag wel begrijpen.
Afbeelding: komt van Pexels van https://pixabay.com
Deel vrijelijk, geen auteursrechten